Як визначити свій тип шкіри

Як визначити свій тип шкіри

Запорукою грамотного догляду за шкірою обличчя є зовсім не набір красивих баночок, а правильне визначення типу шкіри і того, як вона адаптується до певних обставин або сезонності.

Давайте разом розберемося, як визначити свій тип шкіри. Для самих нетерплячих у нас на сайті є спеціальний тест, підготовлений косметологом Marie Fresh Cosmetics. Він допоможе швидко розібратися в цьому питанні і підібрати відповідний поточному стану шкіри догляд.

 

Пройти тест!

 

 

Шкіра та її особливості

 

Наша шкіра - найбільший орган нашого тіла, такий же складний і розумний, як серце, легені, печінка та інші. Використання невідповідних засобів догляду і дуже травматичних процедур може стати причиною посилення плачевного стану шкіри. Наприклад, якщо жирну шкіру мучити спиртовмісними лосьйонами і постійно піддавати жорстким чисткам, вироблення шкірного жиру зросте ще більше. Це пов'язано з тим, що наша шкіра сприймає подібні дії, як агресивні по відношенню до неї, і просто починає захищатися. Надмірне захоплення зволожуючими засобами при сухості шкіри з дуже щільною і важкою текстурою може привести до зниження виробництва себума. А це потягне за собою ще більшу сухість...

Витративши час на вивчення конкретних потреб шкіри, можна буде підібрати по-справжньому правильні варіанти, які повернуть баланс шкірним покривам. В результаті шкіра стане здоровою і буде радувати своїм природним сяйвом.

 

Визначення типу шкіри

 

Шкіра кожної людини унікальна, але існує кілька стандартних типів шкіри, які розкривають базові потреби шкірного покриву:

  • Нормальна
  • Суха
  • Жирна
  • Комбінована

Існує кілька простих способів визначити свій тип шкіри в домашніх умовах.

 

  1. Визначення типу шкіри після очищення

 

Ретельно очистіть обличчя м'яким миючим засобом і акуратно промокніть шкіру. Не використовуйте жодних зволожуючих засобів після цього. Через 30 хвилин огляньте щоки, підборіддя, ніс і чоло на предмет наявності блиску. Ще через 30 хвилин зверніть увагу, наскільки сухою здається шкіра, особливо коли ви посміхаєтеся. Якщо виникають неприємні відчуття пересушеності, стягнутості і, в цілому, дискомфорту, ваша шкіра, імовірно, суха.

Якщо на носі і чолі помітний блиск, ваша шкіра, швидше за все, нормальна або комбінована. Якщо на щоках, крім чола і носа, є блиск, швидше за все, у вас жирна шкіра.

 

  1. Визначення типу шкіри за допомогою серветки

 

Цей метод набагато швидший. Візьміть серветку, можна скористатися спеціальною з рисового паперу або звичайною. Потім акуратно прикладайте її до різних областей обличчя. Після цього подивіться на серветку на просвіт, щоб визначити, скільки шкірного жиру вона зібрала. Якщо папір практично нежирний, у вас, швидше за все, суха шкіра. Якщо жирні сліди залишилися після дотику до області чола і носа, ваша шкіра нормальна / комбінована. Нарешті, якщо серветка вся блищить, дуже ймовірно, що у вас жирна шкіра.

Ці методи допоможуть самостійно визначити тип шкіри. При цьому важливо пам'ятати, що стан і потреби шкіри можуть з часом змінюватися. Рекомендуємо піклуватися про здоров'я своєї шкіри і регулярно перевіряти, чи потрібні будь-які коригування в поточному ритуалі, щоб він був збалансованим і актуальним.

Сяйте і насолоджуйтеся своєю природною красою!