Зелена глина в косметиці: що це та для чого її використовувати?

Зелена глина в косметиці: що це та для чого її використовувати?

Зелена глина – універсальний засіб для підтримки здоров'я та краси обличчя. Її використовують для різних типів шкіри з метою очищення, живлення та підвищення пружності. У чому особливості цього продукту та як отримати користь від нього? Про це ми розкажемо у даній статті.

Зелена глина: властивості

Зелена глина – чудовий антисептичний засіб, що ефективно очищає від забруднень. Засіб діє як губка – поглинає частинки бруду та жиру. Є ефективним при таких проблемах, як дерматит, шкірні інфекції та виразки. Чим корисна глина для обличчя? Продукт необхідний для очищення пор, видалення бруду, жиру та бактерії та залишків косметики. В результаті очищена і дихаюча шкіра менш схильна до акне, запальних процесів, комедонів.

Зелена глина для обличчя є корисною. Продукт підтягує, надає пружності, тонізує. Обличчя набуває свіжого, здорового і молодого вигляду. Нормалізується робота сальних залоз. Впливає на вироблення шкірного сала, усуває жирний блиск і блідість. Які лікувальні властивості глини можна виокремити?

  1. Виводить токсини. Сприяє виведенню із тканин шкідливих речовин, які призводять до передчасного старіння.
  2. Заспокоює, знімає запалення. Знімає роздратування та почервоніння, загоює рани, допомагає у боротьбі з висипом. Живить та зволожує.
  3. Також продукт допомагає позбутися шару відмерлих клітин, а значить - м’яко видалити ороговілий шар. Він бореться з лущенням і стимулює процес регенерації.

Зелена глина добре виводить токсини. Негативно заряджені іони у ній притягують і нейтралізують позитивно заряджені, які присутні у домішках, важких металах і токсинах. Активується після змішування з водою або будь-якою іншою рідиною.

Де використовується глина

У косметології вона знайшла широке застосування і є одним із найкращих засобів для догляду за шкірою. Може бути основою косметичних продуктів, а також використовується у вигляді:

  • масок;
  • компресів;
  • обгортань;
  • ванн з ароматичними оліями, трав’яними відварами;

Будь-яка маска з глини дає добре виражений тонізуючий ефект. Впливає також на пом’якшення шкіри. Відразу після нанесення маски обличчя стає м’яким та ніжним на дотик. Рекомендується відразу після процедури нанести на обличчя крем залежно від типу та потреб шкіри.

Зелена глина ідеально підходить для жирної, комбінованої та схильної до акне шкіри. Використовується для відновлення кислотного балансу. Цей вид глини складається з оксидів заліза і морських водоростей, а також інших рослинних речовин, що розклалися, і надають засобу зелений колір. Видобувається з природних відкладень, потім висушується на сонці та подрібнюється до форми порошку.

Також є чудовим б’юті-продуктом для очищення та глибокої, але дбайливої ексфоліації. Стимулює регенерацію клітин, роблячи колір обличчя рівнішим, а саму шкіру — сяючою.

Зелена глина для волосся – також ефективний засіб. Рекомендується використовувати для жирної шкіри голови для поліпшення функції сальних залоз. В основному використовується для лікування випадання волосся, усунення лупи.

Глина: використання

Зелену глину використовують для приготування косметичних масок для обличчя. Для цього порошок змішують з іншими інгредієнтами та додають воду. Однорідну масу наносять на шкіру та залишають до висихання. Потім змивають та наносять крем. Таким чином, шкіра встигає отримати необхідні поживні речовини, а бруд, жир і ороговілі клітини змиваються разом із залишками косметичного засобу.

Також засіб можна використовувати для приготування ванн. Тепла глина ефективніша, тому її теж можна розігрівати на водяній бані. Головне, щоб температура інгредієнтів не перевищувала 40 °С.

Як часто можна робити маски із зеленої глини? 

Частота залежить від типу шкіри. Для жирної шкіри маску можна робити 2 рази на тиждень, а для сухої — не частіше, ніж раз на 10–14 днів. Уникайте використання металевого посуду під час замішування. Метал може вступати в реакцію з мінералами та може зробити її неактивною. В результаті ви не відчуєте її переваг.

Ми завжди рекомендуємо тестувати засіб на невеликій ділянці шкіри перед нанесенням на обличчя. Як і у випадку з будь-якими новими інгредієнтами, завжди краще переконатися, що у вас не буде алергії чи інших негативних реакцій.

Які цікаві факти про глину існують? Завдяки присутності окису заліза та великої кількості мікроелементів, а також солей рідкісних металів ця глина має сильний біостимулюючий ефект. Своїм кольором зелена глина завдячує чорним оксидам заліза та магнію.

Хімічний склад глини

Зелена глина містить безліч важливих та корисних речовин. Серед них – магній, кальцій, кремній, калій, фосфор, цинк, мідь, кобальт, молібден та селен. Косметичні властивості характерні через багатий хімічний склад. Наявність срібла забезпечує регулярні запуски метаболічних процесів у клітинах, запобігає старінню та покращує здоров’я волосся та нігтів. Крім всіх перерахованих цінних мінералів та елементів, до її складу входить срібло, що має антисептичні властивості.

Продукт містить кілька елементів, які діють самостійно, на відміну від інших видів глини, у яких елементи поєднуються та доповнюють один одного. Це допомагає відновлювати гідробаланс шкіри. Зелена глина має чудові абсорбуючі властивості, пом’якшує та очищає шкіру обличчя, має підсушуючий ефект. Надає бархатистості шкіри та працює як м’який пілінг.

Її текстура дозволяє здійснити повне поглинання токсинів, повністю видалити жир і бруд зі шкіри. Ця особливість робить її надзвичайно корисною в першу чергу для жирної та змішаної шкіри обличчя та голови. Регулярне використання глиняних масок знижує ризик вияву висипань. Мають детокс-ефект і одночасно насичує шкіру корисними речовинами.

Поширені питання

Чи є маска з зеленої глини для обличчя ефективною?
Як зелена глина від прищів впливає на стан шкіри?
Чи ефективна глина для усунення зморщок?
З чим можна поєднувати зелену глину?