Які компоненти повинні бути в складі натуральної косметики і як вони допомагають підтримувати здоров'я шкіри

Які компоненти повинні бути в складі натуральної косметики і як вони допомагають підтримувати здоров'я шкіри

Натуральна косметика – це засоби, що містять натуральну сировину, інгредієнти рослинного і тваринного походження. Вони виробляються при таких процесах:

  • фільтрація;
  • екстракція;
  • сушіння;
  • дистиляція;
  • вичавлювання;
  • помел та просіювання.

Отримання сировини зберігає поживну цінність, вітаміни, корисні речовини. Як правильно вибрати косметику? Відповідь на це питання ви знайдете у цій статті.

Як правильно підібрати косметичні засоби: поради косметологів

Натуральний склад – не гарантія результату. Догляд принесе користь в тому випадку, якщо буде правильно підібраний. На що звернути увагу при виборі натуральної косметики?

  1. Обирайте засіб, який підходить для вашого типу шкіри. Догляд варто підбирати, виходячи з проблем зі шкірою: для розширених пор, при сухості, надмірній жирності.
  2. Забезпечте шкірі комплексний догляд. Пам'ятайте, що один крем не може вплинути на стан шкіри. Догляд повинен бути комплексним та складатись з усіх етапів. Серед них – очищення, тонізація, зволоження. Звертайте увагу на лінійку, яка пропонується брендом. До них відноситься тонік, маска, сироватка, крем.
  3. Не забувайте про захисні засоби. Це засоби із SPF-захистом, продукти, що захищають від холоду.

Робіть свій вибір на користь натуральної косметики, яку можна знайти в асортименті Marie Fresh Cosmetics.

З чого роблять косметику: інгредієнти

Інгредієнти тваринного походження використовуються при виробництві натуральної косметики тоді, коли їх одержання не загрожує здоров'ю і життю тварин. Продукція Marie Fresh Cosmetics не тестується на тваринах. 

У виробництві натуральної косметики використовують косметичну сировину. Вона утворюється в результаті біотехнологічних процесів. Серед них – мікробіологічні та ферментативні. Таким чином одержують гіалуронову кислоту. 

Що добавляють в натуральну косметику: перелік складових

До складу натуральної косметики входить сировина рослинного та тваринного походження. У натуральній косметиці також можна знайти:

  • види морських інгредієнтів (водорості);
  •  ефірні олії;
  • неорганічні солі та окисли, одержувані з мінералів;
  • натуральні емоленти, барвники, емульгатори (ефіри сахарози);
  • активні речовини та натуральні консерванти, що існують у природі (бензойна кислота та її солі, бензилова кислота, саліцилова кислота)
  • цинк-РСА (міститься в косметичних засобах, які призначені для боротьби з акне та постакне, а також для догляду за жирною шкірою; допомагає позбутися від запалення, зупиняє розвиток бактерій та нейтралізує жирний блиск на обличчі).

Натуральна косметика буде очищати шкіру, зволожувати її, створювати захисний бар’єр від факторів навколишнього середовища. Наприклад. сироватка для обличчя Anti Acne від Marie Fresh Cosmetics має активну дію, забезпечує профілактичний та лікувальний ефект.

Як перевірити склад косметики

За допомогою перелічених порад можна перевірити склад засобу і виявити, чи є він натуральним.

  1. Звертайте увагу на склад продукту. У натуральному засобі будуть присутні екстракти рослин, витяжки, вітаміни.
  2. Пам'ятайте, що концентрація активних речовин вказується від початку до кінця списку. Чим ближче інгредієнт до кінця списку, тим менша його концентрація у засобі.
  3. Краще обирати засоби одного бренду. Вони найкраще взаємодіють один з одним (крім активних речовин, взаємодіють між собою основи та консерванти). Лінійка однієї марки засоби готує шкіру до послідовного сприйняття активних речовин, і, таким чином, створюється накопичувальний ефект.

В ідеалі, косметика має бути без різкого аромату та яскравого кольору. Це свідчить про те, що кількість хімічних домішок у складі – мінімальна. Додаткові хімічні сполуки присутні в більшості засобів. Їх концентрація є невеликою. При виборі косметики аналізуйте вказаний термін придатності. Чим довшим він є, тим більше консервантів міститься у складі.

Поширені запитання

Який натуральний компонент дозволить прибрати жирний блиск?
Що входить до натурального крему?
Чи є ефективною натуральна косметика?
Чи міститься мінеральна олія в косметиці?