Як зменшити жирність шкіри обличчя: ефективні рішення від Marie Fresh

Як зменшити жирність шкіри обличчя: ефективні рішення від Marie Fresh

Жирна шкіра може стати викликом у щоденному догляді, але з правильним підходом можна повернути їй нормальний вигляд. У цій статті ми розглянемо, як доглядати за жирною шкірою обличчя з косметикою від Marie Fresh. Ви дізнаєтесь, що робити якщо жирна шкіра обличчя та які засоби вибрати для її очищення, зволоження та контролю виділення себуму, щоб повернути здоровий вигляд.

Як розпізнати жирну шкіру?

Жирна шкіра характеризується надмірним виділенням шкірного себуму, що призводить до блиску на обличчі, розширених пор і часто до появи акне. Розпізнати її можна за такими ознаками:

  • постійний блиск, особливо в Т-зоні (лоб, ніс, підборіддя);
  • розширені пори чітко видимі на поверхні шкіри;
  • часті висипання — акне, чорні точки та прищі;
  • шкіра здається важкою і маслянистою на дотик.

Як правильно доглядати за жирною шкірою обличчя ми розглянемо далі. Адже коректно підібраний догляд може вирішити майже всі проблеми шкіри, навіть такі, як позбутися жирної шкіри в домашніх умовах.

Вибір правильних засобів для догляду за жирною шкірою

Що робити коли жирна шкіра обличчя? Потрібно коректно за нею доглядати. І допомагають в цьому засоби, які регулюють надмірне виділення себуму та підтримують її здоровий вигляд. Тут знадобиться наступна косметика:

  • Гель чи пінка для вмивання, які глибоко очищують пори, але не пересушують шкіру. Щоб щоразу не засмучуватися відсутністю результату та не думати, як боротися з жирною шкірою обличчя, використовуйте засоби з саліциловою кислотою, яка допомагає боротися з акне.
  • Не пропускати етап тонізації. Адже як очистити жирну шкіру обличчя, та не заспокоїти її й не відновити pH-баланс тоніком, то себум продовжить активно вироблятися. Цей процес шкіра запускає задля свого захисту від впливу зовнішнього середовища. 
  • Легкі гелі та флюїди, які не забивають пори та зволожать шкіру. Не допоможуть розв'язати питання, як позбутися жирної шкіри на обличчі, креми з важкою масляною структурою. Вони лише додадуть блиску обличчю.
  • Маски, які мають бути в догляді для комбінованого та жирного типу шкіри, розв'язують проблему, як зменшити вироблення шкірного сала. Бо вони проникають в глибші шари шкіри та ретельніше очищають пори. 

Щоденні ритуали догляду за жирною шкірою

Щоденні ритуали допомагають, як зменшити жирність шкіри обличчя, так і зробити її гладенькою та красивою. Вони підтримують її здоровий стан та контролюють виділення себуму.

Очищення має бути ранковим та вечірнім. Інакше як прибрати жирну шкіру на обличчі, якщо її регулярно не очищати? Адже жир буде накопичуватися, що призведе до закупорки пор і появи запалень та висипань.

Обов’язково наносити тонік для звуження пор і підготовки шкіри до подальшого догляду.

Жирний тип шкіри також потребує щоденного зволоження. Для нього підійдуть легкі зволожуючі крем або гель.

Вироблення підшкірного жиру шкірою — це захисна реакція організму на негативний впив ультрафіолета та інші зовнішні подразники. І що робити з жирною шкірою обличчя, як не захищати її від цього впливу? Використання некомедогенних сонцезахисних засобів допоможе в цьому.

Перш ніж прибрати жирну шкіру з обличчя, потрібно перевірити свій раціон. Нездорове харчування в першу чергу проявляється на обличчі у вигляді різного типу почервонінь, висипань та жирного блиску.

Все одно жирна шкіра обличчя і що робити з цим не відомо? Тоді потрібно звернутися за допомогою до професіоналів — лікаря дерматолога або косметолога. На сайті Marie Fresh можна отримати консультацію косметолога, який підбере щоденний догляд для обличчя та тіла.

Процедури та професійний догляд за жирною шкірою

Жирна шкіра обличчя, як боротися з нею вдома не виходить, то варто сходити в кабінет косметолога. Професійні процедури можуть значно покращити стан та вигляд шкіри:

  • Чистка обличчя. Наприклад, як очищати жирну шкіру обличчя від комедонів та жировиків самому? Важко та небезпечно. Краще сходити на професійну чистку.
  • Хімічні пілінги з використанням кислот для глибокого відлущування та стимуляції оновлення клітин шкіри.
  • Лазерна терапія допомагає зменшити вироблення шкірного сала та покращити текстуру шкіри.
  • Мікродермабразія — видаляє верхній шар мертвих клітин, покращуючи зовнішній вигляд шкіри.

Підсумуємо. Жирна шкіра обличчя, як доглядати за нею правильно, може перетворитися на здорову та сяючу. Потрібно лише щоденно про неї піклуватися та звертатися за кваліфікованою допомогою, якщо самотужки розв'язувати проблему не вдається.

Трохимчук Ольга
Автор статті
Трохимчук Ольга
Копірайтер