Як правильно зберігати натуральну косметику: основні правила

Як правильно зберігати натуральну косметику: основні правила

Підбір косметики для свого типу шкіру та регулярне використання – не гарантія успіху. Важливим є і правильність зберігання доглядових засобів. Якщо зберігати підібрані продукти в неправильних умовах, вони можуть зіпсуватись та навіть заподіяти шкоду обличчю. У цій статті ми розкажемо, як потрібно зберігати косметику, чому це є настільки важливим.

В чому зберігати косметику: поради косметологів

Краще не зберігати косметику у ванній кімнаті через підвищену вологість, постійні зміни температури. Виняток – очищувальні продукти, а саме – засоби для вмивання, гель для душу, шампунь. Тут постійно змінюється температура, присутня підвищена вологість. Така атмосфера змінює консистенцію, скорочує термін придатності косметики.

Часто догляд стоїть на поличці у ванній. На нього потрапляє штучне освітлення. В результаті упаковка нагрівається, вміст псується. Не бажано залишати догляд і в холодильнику, як багато хто звик робити, адже температура в ньому набагато нижча за належну для зберігання таких засобів. Саме тому натуральну косметику варто купувати в невеликих упаковках, щоб встигнути використовувати до закінчення терміну придатності.

Рекомендується зберігати всі засоби в темному місці, щоб уникнути впливу світла. На них негативно впливає і сонячне, і штучне світло. Ідеальний варіант для зберігання догляду – в сухому та прохолодному місці, адже при температурі вище 25 градусів починають псуватися консерванти у складі.

В ідеалі для зберігання косметики краще придбати спеціальний маленький холодильник. У ньому підтримується оптимальна температура – 12 градусів, а поверхня цього агрегату покрита антибактеріальним складом. Тут косметика не буде знаходитись поруч з продуктами, справді довше зберігатиметься. Проте це стосується не всіх засобів. Найшвидше під впливом холоду втрачають свої властивості креми з SPF: кристалізація фільтрів під впливом низьких температур знижує їхню ефективність.

В якісній натуральній косметиці як консерванти використовуються натуральні речовини, наприклад, вітаміни С, Е, екстракти особливих рослин, мінерали. Вони є особливо сприйнятливими до дії світла та тепла, тому їм насамперед для зберігання потрібно прохолодне та темне місце.

Як зберігати косметику: поради

Зверніть увагу на наступні поради, які є важливими для довшого зберігання косметики:

  1. Не викидайте захисну кришку після відкриття крему чи іншого засобу.
  2. Не набирайте засіб руками, використовуйте шпатель.
  3. Звертайте увагу на термін придатності косметичних засобів.
  4. Ретельно закривайте доглядові продукти після використання.
  5. Дотримуйтесь правил зберігання (температура, правильне освітлення).
  6. Звертайте увагу на консистенцію та запах догляду.

Відкривши новий крем, не викидайте захисну упаковку та завжди добре закривайте кришку. Тим самим бактерії не будуть так швидко розмножуватись та впливати на улюблений крем. З цієї ж причини краще набирати засіб із баночки спеціальною лопаткою, а не пальцями. Якщо ж наносите продукт руками, треба ретельно мити їх перед нанесенням. Особливо важливим це є при використанні крему навколо очей, оскільки він призначений для делікатної зони, містить зовсім мало консервантів.

Радимо спробувати крем для повік 30-40+, який підходить для щоденного використання. Пептид розгладжує дрібні зморшки, запобігає появі нових. Потужні антиоксиданти бета-глюкан та коензим Q10 забезпечують оптимальний рівень колагену та еластину для шкіри навколо очей, покращують щільність та еластичність. При регулярному використанні, правильному зберіганні ефект буде помітним.

Не слід забувати, що у всіх косметичних продуктів є свій термін зберігання. Якщо ви вже відкрили засіб, його термін придатності скорочується (зазвичай про це написано на упаковці). Деякі продукти можуть стояти у вас на полиці не більше шести місяців. З простроченою косметикою краще не експериментувати. Вона може викликати алергію та завдати шкоди здоров'ю шкіри.

Темрява — найкраща умова для зберігання косметики. Темний куточок без світла, перепадів вологості з температурою від 12 до 22 градусів – ідеальне місце. Найкраще місце для їх зберігання – спальня. Навіть, якщо ви дуже втомилися, не лінуйтеся та ретельно закривайте баночки, ховайте їх від кисню та пилу.

В іншому випадку в косметичному засобі почнуться процеси окислення. Не викидайте пластикову кришку із баночки з кремом. Вона є додатковим захистом від бруду, пилу та бактерій. Зверніть увагу, якщо у вашого догляду змінилися:

  • запах (наприклад, став кислим);
  • текстура (однорідний засіб перетворився на двофазний – зверху рідина, під нею крем, з'явилися грудочки);
  • колір (став мутним);
  • упаковка чи кришка (стала брудною);

Такі продукти слід негайно викинути. Обов’язково дотримуйтесь правил зберігання, щоб не наразити себе на небезпеку.

Поширені питання

Чи потрібно зберігати косметику в холодильнику?
Як зрозуміти, що засіб зіпсувався?
Як правильно зберігати зволожуючі креми?
Де краще ставити пінку та тонік?