Як підготувати своє тіло до літа: топ-5 засобів, необхідних твоїй шкірі

Як підготувати своє тіло до літа: топ-5 засобів, необхідних твоїй шкірі

Взимку шкіра стає грубою, страждає від надмірної сухості та зневоднення. Це цілком природний процес, оскільки відбувається «захист» від низьких температур. Весною починається різка зміна температур, що особливо відчуває наш організм та шкіра. Влітку вона також страждає від сухості та зневоднення. Саме тому підготовка до літнього сезону є важливою і багатоетапною. У цій статті розкажемо, яким повинен бути літній догляд за шкірою, і чому він є важливим.

Правильний догляд за обличчям: поради косметолога

Сонячні промені, волога та вітер – те, що може негативно вплинути на стан обличчя влітку. Ультрафіолет є першою причиною передчасного старіння шкіри. Цим обумовлена необхідність особливого догляду в теплий сезон. Зверніть увагу на наступні поради:

  1. Зміна догляду.
  2. Забезпечення SPF-захисту.
  3. Правильне харчування.

Перше і найважливіше правило – підбір косметичної лінійки на літо. Тип догляду потрібно обов’язково змінювати в залежності від сезону. Травень-червень – найкращий час, щоб це зробити. Влітку природні захисні функції шкіри посилюються, тому переважно вона потребує зволоження. Окрім основного догляду, не забувайте про додатковий, а саме - про сироватки та маски.

Також слід підібрати засоби, які утримуватимуть вологу. Радимо спробувати маску Silky Touch, яку слід використовувати двічі на тиждень. Забезпечує екстремальне зволоження, м'якість і шовковистість відразу після використання. Обирайте літні маски для обличчя на основі легких зволожуючих компонентів.

Засоби з SPF – необхідність літнього догляду. Бажано, щоб захист від випромінювання в домашньому арсеналі був присутній цілий рік. Тонуючий BB-CREAM SPF 20 – оптимальний варіант. Поєднання гіалуронової кислоти, комплексу церамідів, фітостеролів та природних полісахаридів інтенсивно доглядає за шкірою протягом дня. Зволожує, живить, відновлює захисний бар'єр шкіри.

Крім того, важливо контролювати свій раціон. Щоб підготувати обличчя до літнього періоду потрібно забезпечити не лише підбір косметики, а й нормалізувати дієту. Зробіть особливий акцент на вітамінах у раціоні. Включіть у меню овочі, зелень, фрукти і ягоди. До речі, такий раціон допоможе й у боротьбі з целюлітом. Радимо спробувати антицелюлітний набір ANTI-CELLULITE BODY SET. Він активує природний дренаж рідин – зменшує набряки, викликані через накопичення рідини, допомагає усувати токсини та надлишок води.

Як доглядати за шкірою обличчя влітку

Важливість щоденного догляду не підлягає сумніву. Яким він повинен бути в теплу пору року? Очищення шкіри вранці та ввечері, м'який пілінг кілька разів на тиждень, тонізація та обов'язкове зволоження підтримають водний та pH-баланс на належному рівні.

Самостійний догляд за шкірою вимагає дотримання певних правил:

  • чистота;
  • індивідуальність;
  • міра.

Наносити маски на обличчя слід лише чистими руками. Після нанесення засобу бажано не торкатися шкіри. Цими правилами не варто нехтувати. Обов’язково слід підбирати засоби, які підійдуть саме для вас. Те, що підійшло подрузі, може нашкодити вам. Перед використанням засобів проконсультуйтесь з косметологом.

При забезпеченні догляду головне – не перестаратись. Коли температура починає зростати, наші сальні залози починають працювати ще активніше. Не варто турбуватися, якщо шкіра стала жирнішою і схильнішою до появи прищів, особливо в Т-зоні. Може здатись, що через це шкіру потрібно очищати ретельніше і частіше, щоб видалити надлишок олії, однак це міф. У результаті себум вироблятиметься у надмірній кількості. Обмежте кількість вмивань до двох разів на день.

Правильний догляд за шкірою

Зверніть увагу на продукти, які не містять олій, спирту, парабенів, сульфатів та ароматизаторів. Увечері косметологи рекомендують проводити подвійне очищення, щоб повністю видалити вологостійкі SPF-креми, надлишки себуму та макіяж. 

Для першого етапу очищення додайте до догляду гідрофільну олію OIL-TO-MILK CLEANSER. Вона не тільки розчиняє косметику та водостійкі сонцезахисні засоби, але й зволожує дерму, не пошкоджуючи її pH та гідроліпідний баланс. Для другого етапу можна використовувати гель або пінку, які приберуть залишки гідрофільної олії зі шкіри.

Якщо користуєтесь кислотами або робите літні пілінги для ексфоліації обличчя, не забувайте про захист. Важливо наносити будь-які кислоти, що відлущують, або інші речовини для пілінгу тільки вночі. Волога шкіра обличчя більш сприйнятлива до лосьйонів, сироваток та кремів, тому всі б'юті-засоби вбираються швидше. Вони створять на поверхні шкірного покриву шар, що відштовхує. Він буде утримувати вологу і зберігатиме оптимальний рівень вологи протягом тривалого часу.

Доглядати за обличчям слід жінкам з усіма типами шкіри. Догляд за жирною шкірою обличчя влітку – особливо важливий. Він полягає в підсушуванні та нормалізації водного балансу. Головна задача – не допустити зневоднення і позбавитись жирного блиску.

Чим зволожувати шкіру обличчя

У спекотні літні дні шкіра як ніколи потребує догляду, оскільки постійно піддається шкідливому впливу ультрафіолетових променів. Такі фактори, як пил, спека, сухий вітер несприятливо впливають та призводять до появи зморщок, пігментації. Саме тому варто задуматися, як правильно зволожити шкіру влітку, щоб вона залишалася пружною, зволоженою та м'якою.

Коли епідерміс стає зневодненим та сухим, необхідний комплексний догляд. Він допоможе досягти видимих результатів. Рекомендуємо крем для зволоження з гіалуроновою кислотою. Він підвищить рівень зволоженості шкіри, зробить м'якою та сяючою. Для того, щоб швидко привести себе в тонус, використовуйте тканинні маски, які наповнюватимуть вологою.

Поширені питання

Яким повинен бути літній догляд за волоссям?
Як забезпечити догляд за руками влітку?
Який крем для лиця на літо обрати?
Достатньо одного крему влітку для догляду?