0
Як і для чого використовувати маски для волосся
01.06.2023

Як і для чого використовувати маски для волосся

Сьогодні натуральна маска для волосся — це простий, але ефективний спосіб підтримувати здоров'я і красу шкіри голови та пасм. Звичайно, б’юті-індустрія переповнена різноманітними засобами — бальзамами, кондиціонерами та масками. Невідомо, які з них безпечні, а які не варто купувати. Не хвилюйся, ми розповімо, як правильно використовувати засоби та які з них – найкращі.

В чому особливість таких засобів?

Це, по суті, більш концентрована, зазвичай густіша версія кондиціонера, який залишається довше та забезпечує більш інтенсивне живлення. Маска для пошкодженого волосся має потужніші інгредієнти, яким потрібно трохи більше часу, щоб проникнути до структури пасм та здійснити свою дію.

Ці засоби здатні зберегти здоров'я і поліпшити пошкоджені пасма. Вони виконують наступні функції:

  • зволожують;
  • зменшують пухнастість;
  • покращує здоров'я шкіри голови та мікроциркуляцію крові;
  • запобігають ламкості та посіченим кінчикам;
  • зменшують пошкодження;
  • пом'якшують та зміцнюють пасма;
  • стимулюють ріст.

Як вибрати засіб?

Для цього потрібно обрати ті, які відповідають твоєму типу волосся. Розглянемо наступні види масок для різних потреб:

  1. Фарбовані пасма: продукт може допомогти відновити зволоження освітленого або фарбованого волосся. Важливо використовувати безпечні засоби, щоб запобігти вимиванню кольору. 
  2. Сухість: продукт для зволоження може кондиціонувати сухість та ламкість. Маска для сухого волосся допомогти відновити та зміцнити структуру, пошкоджену термічною укладкою та внаслідок негативного впливу навколишнього середовища.
  3. Лупа: суха шкіра голови може призвести до появи лупи. Використовуйте продукти з екстрактом алое вера, йогуртом, олією авокадо та кокосовою олією, щоб зволожити локони. Живильна маска для волосся ідеально підійде для таких цілей.
  4. Жирність: якщо шкіра голови виробляє надмірну кількість себуму, використовуйте засіб, що містить олію чайного дерева або глину, щоб збалансувати природний жир та поглинути надлишок жиру. А краще скористуйтесь пілінгом для шкіри голови, який можна купити в нашому інтернет-магазині.
  5. Тонкі пасма: засоби з протеїном, таким як яєчний жовток, забезпечують пасма вітамінами та біотином, допомагаючи надати тонким, освітленим пасмам силу. Найкраще підійде маска для волосся з вітамінами.

Вибираючи маску, уникай продуктів з консервантами та агресивними сульфатами, які можуть ще більше пошкодити пасма. Найкраще – відновлювальна маска ULTRARICH для сухого та пошкодженого волосся від Marie Fresh! Доведено, що через 8 годин після нанесення активні компоненти у складі засобу покращує еластичність пасм на 91% та збільшує блиск майже вдвічі.

Як користуватися маскою для волосся?

Перший крок у догляді за волоссям – це ретельне очищення. Переконайся, що пасма повністю чисті та готові до наступного етапу – маски. Зверни увагу, що наносити потрібно на кінці або по всій довжині, відступивши на 5-10 см від коренів.

Коли наносити маску для волосся?

Обережно нанеси та втирай продукт повільними рухами вниз протягом 30 секунд. Це допоможе проникнути більш глибоко у структуру та запечатати кутикулу для більшої гладкості та блиску. Залиш продукт вбиратися на 3-5 хвилин – цього часу більш ніж достатньо, щоб засіб почав діяти. Хоча, деякі засоби можна залишати на 20 хвилин для кращого ефекту. Після чого ретельно змити, щоб волосся не обтяжувало і не масніло швидше. 

Чи можна наносити маску на корені волосся?

Одне з найпоширеніших питань, яке часто задають дівчата, коли купують подібні продукти. Їх краще наносити на кінці та по всій довжині, оскільки нанесення на корені гарантує обтяження коренів та додаткову жирність – наслідки неправильного використання продукту.

Живильна маска для волосся давно стала основною частиною багатьох наших ритуалів догляду. Вони живлять, зволожують і відновлюють процедури, які забезпечують інтенсивне кондиціонування. Але для коренів найкраще – це правильне делікатне очищення, ексфоліація та захист від негативних факторів навколишнього середовища.

Висновки

Маски для волосся — це швидкий і простий спосіб миттєво зволожити сухі пасма або додати блиску та м’якості, коли пасма тьмяні та мляві. Їх також можна використовувати як щотижневий догляд для захисту від пошкоджень або як екстрену підготовку перед важливою подією, повертаючи волоссю найкращий стан за лічені хвилини.

Розкішні формули та компоненти зі сертифікацією ЄС, які є у складі засобів Marie Fresh, створені для глибокого проникнення та містять інгредієнти, які відновлюють пошкодження та зміцнюють кутикулу, яка є зовнішнім шаром стрижня волосся.

Якщо у тебе є ламкість або посічені кінчики, радимо спробувати ревіталізувальний філлер для кінчиків, який допоможе відновити пасма зсередини.

Поширені питання

Як часто потрібно наносити маску?
Як відновити сухе фарбоване волосся?
Лікувальна маска для волосся – кому вона потрібна?