Як доглядати за проблемною шкірою: підбірка засобів

Як доглядати за проблемною шкірою: підбірка засобів

Догляд за проблемною шкірою — це завжди задача не з простих. І щоб полегшити цей процес та зробити твоє обличчя сяючим, свіжим, зволоженим, без висипань, чорних цяток та акне — ми створили комплексний набір для щоденних ритуалів. Він охоплює основні етапи: очищення, тонізацію, зволоження. Також у Marie Fresh є засоби для додаткового догляду — сироватки, маски, точковий засіб тощо. Саме про них і поговоримо, але спершу дізнаємось причини виникнення проблемних станів.

Причини виникнення проблем шкіри

Шкіра кожного з нас має мільйони крихітних сальних залоз, які з’єднані з волосяними фолікулами по всьому тілу та виробляють жир під назвою шкірне сало або себум для захисту. Іноді цей жир не може потрапити на поверхню крізь фолікули через певні причини. Наприклад, неправильна робота гормональної системи. Гормони здатні спричинити надмірну роботу сальних залоз, а надлишок жиру, який вони виробляють, блокується відмерлими клітинами, закупорюючи пори та викликаючи прищі. 

У підлітків початок статевого дозрівання зазвичай і починається з викиду гормонів, внаслідок чого з’являються вугрі та комедони. Ці висипання досить поширені й у дорослих. Вагітність, особливості менструального циклу, початок або зміна протизаплідних таблеток можуть прискорити вироблення сала, спричиняючи утворення прищів. Ще одна з причин — стрес, через що тіло виробляє кортизол, який може стимулювати сальні залози. Це призводить до надмірних виділень, пори закупорюються і з’являються висипання.

Інші чинники, які впливають на стан шкіри

  • Спосіб життя (харчування, сон, емоційний стан, наявність або відсутність шкідливих звичок).
  • Клімат (його зміна, наявність вітрів, наявність води поблизу).
  • Вода (особливо зміна води).
  • Догляд (наскільки підходить/не підходить, наскільки якісний, терміни придатності).
  • Прийом БАДів і ліків (антибіотики, ретиноїди, деякі групи вітамінів, йод, мінерали).
  • Детокс (під час різних детоксів можуть з'являтися висипання, зазвичай їх проводять на овочевих, сокових дієтах).
  • Масаж (масаж обличчя або спини по маслу часто закінчуються висипаннями. Навіть якщо масаж по масці, але шкіра схильна до висипань — їх стає більше).
  • Загострення хронічних захворювань (панкреатит, жовчнокам'яна хвороба тощо).
  • Косметичні процедури (пілінги, догляди на не відповідній косметиці, чистки).

Найкращий спосіб визначити, що спричиняє появу висипань, — звернутися до дерматолога. Косметологи Marie Fresh завжди знають, які засоби краще підійдуть для потреб твоєї шкіри. Саме тому розробили просту, зрозумілу схему для догляду.

Як доглядати за проблемною шкірою

Догляд за жирною проблемною шкірою ділиться на 2 великі частини:

  • щоденний (основний)
  • щотижневий (додатковий)

Саме від якості, регулярності щоденного догляду залежить більшою мірою якість і зовнішній вигляд шкіри. Тому бренд Marie Fresh Cosmetics насамперед забезпечує щоденний догляд. Саме зараз окремі засоби для проблемної шкіри можна купити зі знижкою -15% в нашому інтернет-магазині. Акція триває до 20.08

Правила догляду за проблемною шкірою

Щоденний догляд за проблемною шкірою обличчя та не тільки повинен включати основні етапи. Він майже не відрізняється, але є певні нюанси:

Вранці:

  • Очищення (пінка/гель для вмивання)
  • Тонізація (тонік)
  • Зволоження обличчя (сироватка/крем за типом/крем денний)
  • Зволоження зони навколо очей (крем для очей)

Увечері:

  • Демакіяж (бальзам очищувальний/гідрофільна олія-гель)
  • Очищення (пінка/гель для вмивання)
  • Тонізація (тонік)
  • Зволоження обличчя (сироватка/крем за типом/крем нічний)
  • Зволоження зони навколо очей (крем для очей)

Засоби по догляду за проблемною шкірою

Догляд за проблемною шкірою обличчя — не така складна наука, як може здатися, на перший погляд. Так, існує дуже багато чинників, від яких залежить здоров'я і зовнішній вигляд, але база всього — це регулярне і рівномірне оновлення рогового шару та його цілісність. Тому завдання косметики — підтримувати ці важливі стани в правильній динаміці. Тільки тоді ми будемо бачити результат.

Щоб отримати рівний тон та здорову шкіру без висипань, запалень, комедонів і надмірного себуму, варто обрати комплексний набір для догляду за проблемною шкірою. Він покриває всі необхідні етапи та підходить для щоденного використання.

Топ-3 засоби для проблемної шкіри зі знижкою -15%

КРЕМ ANTI-ACNE FACE FLUID

Активні компоненти крему мають потужні протизапальні властивості та борються з висипаннями, покращують колір та рельєф обличчя, а його легка та невагома текстура без обтяжень — те, що потрібно для проблемної шкіри.

МАСКА GREEN CLAY MASK 

У складі маски зелена та біла глини, фітокомплекс на основі канабіоїдів та азелаїнової кислоти для боротьби з висипаннями. До речі, цей засіб має оновлену текстуру та активно бореться з висипаннями, робить шкіру матовою, вирівнює тон обличчя, висвітлює пігментні плями.

SOS-ЗАСІБ ПРОТИ ВИСИПАНЬ ANTI-ACNE 

Містить 14 активних компонентів, що освітлюють постакне та сліди висипань, згладжують рельєф шкіри, зменшують розвиток бактерій, що викликають запальний процес, глибоко очищають пори від накопиченого себуму. SOS-засіб моментально прибирає почервоніння, фізіологічно підсушує та ефективно бореться з висипаннями.

Замовляй засоби для проблемної шкіри зі знижкою -15%. Акція діє до 20.08!

Поширені питання

Чи потрібне зволоження для проблемної та жирної шкіри?
Чи можна видавлювати прищі?
Який етап догляду найважливіший?