Догляд за шкірою обличчя — базові правила

Догляд за шкірою обличчя — базові правила

Складно уявити собі дівчину, яка не хотіла б назавжди зберегти красиву шкіру обличчя. На жаль, протягом життя шкірі доводиться стикатися з різними погодними умовами, сонцем, декоративною косметикою і забрудненим міським повітрям — все це прискорює її старіння. Щоб шкіра залишалася здоровою і молодою якомога довше, потрібно знати про правила догляду за обличчям і практикувати їх. У цій статті ми розповімо про косметику, без якої не обійтися при догляді за обличчям, а також дамо кілька корисних порад.

Догляд за обличчям — що повинно входити до програми?

Весь базовий доглядовий комплекс для шкіри обличчя можна розділити на три категорії, які будуть відрізнятися за своїм ефектом. Кожна з них є абсолютно необхідною для здоров'я шкіри і її краси.

1. Очищувальна косметика

Навіщо потрібно очищувати шкіру? Протягом усього дня її пори поступово забруднюються твердими частинками, які знаходяться в повітрі. Особливо сильно це помітно після активного дня, проведеного в місті. Використання декоративної косметики теж додає свій внесок. Щоб шкіра змогла відпочити і відновитися, ввечері її обов'язково потрібно очистити.

Очищення обличчя вранці — теж необхідний ритуал. За ніч на поверхні шкіри накопичуються продукти життєдіяльності клітин. Їх краще прибрати, щоб вони не залишалися там, всмоктуючись разом з кремом назад.

 

Для очищення шкіри призначені кілька типів косметики:

2. Тонізуюча косметика

Тонізуючі засоби допомагають відновити pH-баланс на шкірі після контакту з водою під час очищення. Це проміжний етап між умиванням і нанесенням крему з ефектом зволоження. Необхідно використовувати тонік два рази на день — вранці і ввечері відразу після очищення обличчя.

Основний засіб для тонізації — тонік. Він вирівнює показник pH, одночасно готуючи шкіру до кращого вбирання крему. Таким чином, шкіра зможе отримати більше поживних елементів і уникнути негативних ефектів після очищення.

3. Зволожуюча косметика

Останній обов'язковий етап щоденного догляду за шкірою — її зволоження. Коли шкіра не отримує достатньо вологи, вона втрачає пружність і еластичність, на ній з'являються зморшки, колір обличчя стає тьмяним і нездоровим. Щоб уникнути таких наслідків, потрібно користуватися зволожуючою косметикою.

Основні зволожуючі засоби — креми. Однак крім них такий ефект можуть мати пінки, тоніки, маски і сироватки. Особливо це стосується косметики, призначеної для сухої і збезводненої шкіри.

Як зробити догляд за обличчям ефективним

Існує 3 правила, за допомогою яких ви зможете домогтися найкращих результатів у догляді за шкірою обличчя:

  • вибір якісної натуральної косметики;

  • регулярність в її використанні;

  • правильна техніка при догляді.

Натуральна косметика — безпека і ефективність

Щоб використання косметики принесло очікуваний результат, потрібно відповідально поставитися до її вибору. Звучить очевидно, проте багато хто забуває про це, користуючись синтетичними препаратами і чекаючи на диво. Вибирати потрібно натуральну косметику, яка містить природні активні речовини і консерванти. Можливо, вона буде коштувати трохи дорожче, але це вклад у здоров'я і красу вашої шкіри, який окупиться вже протягом першого місяця використання. Щоб точніше вибрати для себе доглядові засоби, ви можете звернутися до професійного лікаря-косметолога Marie Fresh Cosmetics. За допомогою апаратної діагностики він допоможе визначити тип вашої шкіри (нормальна, суха, жирна, комбінована).

Регулярний догляд за обличчям — запорука позитивного результату

Жодна процедура не зможе повернути вашій шкірі молодість і красу, якщо ви зробили її всього один раз. Все, про що ви прочитали вище, має стати звичкою і щоденною рутиною. Очищення, тонізація і зволоження не займуть багато часу, зате зможуть створити хорошу базу для здоров'я шкіри вашого обличчя.

Правильна техніка нанесення — захист від зморшок

Ось декілька порад, які зроблять ваші щоденні процедури ще більш ефективними:

  • Під час нанесенні косметичних доглядових засобів потрібно рухатися за масажними лініями — так шкіра не буде сильно розтягуватися. В іншому випадку, ви спровокуєте передчасну появу зморшок. Майже на всьому обличчі масажні лінії йдуть від центру до краю. Виняток — область під очима. Там лінія йде у напрямку до внутрішнього куточка ока.

  • Намагайтеся не дуже розтягувати шкіру і не натискати на неї. Найлегше це зробити, якщо ви будете використовувати подушечки пальців — вони повинні легко ковзати по шкірі.

  • Якщо ви наносите крем на особливо ніжну ділянку, наприклад, навколо очей, то краще робити це за допомогою поплескуючих рухів, а не тертя.

Правила догляду за обличчям застосовні також і до області шиї, тому що шкіра там часто буває ще тоншою, ніж на обличчі. Вона отримує недостатньо живлення і від цього починає швидко старіти.

Якщо ви ще не робили цього раніше, почніть користуватися натуральною косметикою на регулярній основі. Пройде зовсім небагато часу, і стан вашої шкіри помітно покращиться. Вона отримає достатню кількість вологи і мікроелементів при збереженні нормального pH. Завдяки цьому ви надовго збережете її природну красу і здоров'я.