Як доглядати за шкірою голови — найкорисніші звички

Як доглядати за шкірою голови — найкорисніші звички

 

Краса волосся завжди починається зі здоров'я шкіри голови, тому догляд за нею є обов'язковим для кожної дівчини. Навіть якщо видимі проблеми пов'язані з волоссям, про шкіру теж потрібно подбати — так ви забезпечите комплексний підхід до здоров'я свого волосся. У цій статті зібрано 8 порад про те, як зробити догляд за шкірою голови найбільш повноцінним.

Доглядаємо за шкірою голови — 8 важливих пунктів

Отже, що потрібно зробити, щоб шкіра і волосся завжди залишалися красивими і здоровими?

1. Індивідуальний режим миття волосся

Шкіра на голові повинна мати можливість виробляти нормальну кількість себуму. При цьому вона також не повинна довго залишатися жирною та брудною. Оскільки темп виділення себуму різний для кожної людини, необхідно підібрати частоту миття голови індивідуально. Головне — не перестаратися і не очищати шкіру дуже часто.

2. Вибір догляду залежно від типу шкіри

Найчастіше буває, що шкіра голови має схильність до підвищеної жирності чи сухості. Це обов'язково потрібно врахувати під час догляду за нею. Існують бальзами, що підходять певному типу, або універсальні засоби. Їх обов'язково потрібно включити у догляд.

3. Боротьба з лупою

Лупа — не тільки візуально неприємна проблема. Це також сигнал про те, що шкірі голови потрібний додатковий догляд. Вибір правильних косметичних засобів допоможе впоратися із проблемою. Важливо знати, що від лупи допомагають не шампуні, на яких написано «проти лупи», а спеціально підібрана натуральна косметика для волосся.

Якщо ви страждаєте від сильної лупи, краще проконсультуватися з дерматологом або трихологом.

4. Обмеження використання «хімії» для волосся

Часті укладання з використанням хімічних засобів можуть нашкодити не тільки волоссю, а й шкірі. Тому слід давати зачісці відпочивати — виділити період для «натуральних» образів. Це позитивно вплине на стан шкіри голови.

5. Очищувальні процедури

Пілінги та скраби підходять не тільки для шкіри обличчя або тіла, але й для ділянки шкіри під волосяним покривом на голові. Вони забезпечують хімічне чи фізичне видалення відмерлих частинок шкіри. Такі засоби часто включають:

  • натуральні компоненти (сіль, кава, мед);

  • кислоти (фруктові, молочна, саліцилова).

Щоб досягти найкращого ефекту, варто звернутися до професійного трихолога, який проведе процедуру пілінгу голови в салоні, або регулярно використовувати пілінги шкіри голови, призначені для домашнього використання.

6. Масаж шкіри голови

Масаж — дуже корисна процедура, яка дозволяє покращити стан шкіри на будь-якій ділянці тіла. І шкіра голови не стає винятком. Регулярні масажі запобігають випаданню волосся, зменшують їх ламкість, а також мають позитивний психоемоційний ефект.

Незважаючи на те, що масаж голови можна проводити навіть самостійно, з відеоінструкції, набагато краще піти до масажиста. Це дозволить вам повністю розслабитися та отримати професійний догляд.

До речі, акуратне розчісування волосся також стимулює шкіру голови, тому може виступати як масаж. Головне, не робити його жорстко, не тягнути і не смикати волосся.

7. Маски як додатковий догляд

Кожному типу шкіри підійдуть свої маски:

  • Якщо шкіра голови страждає від недостатньої кількості вологи, їй підійдуть маски на основі меду, м'якоті банана та різних олій.

  • Доглядати за жирною шкірою варто за допомогою масок із вмістом глини, хни та кислого молока.

  • Хороший вибір для чутливої ​​шкіри голови — маски на відварах трав або із заспокійливими компонентами. До останніх належить, наприклад, алое.

Пам'ятайте, що перед експериментами в домашніх умовах потрібно проконсультуватися з фахівцем, а також дізнатися, чи алергії на натуральні компоненти немає. Найкраще записатися на консультацію до професійного трихолога.

Якщо не хочете ризикувати, віддайте перевагу натуральній брендовій косметиці. Такі засоби містять оптимальну формулу, яка дозволить шкірі голови отримати саме те, що їй потрібно.

8. Захист голови від перепадів температур та сонця

Намагайтеся не мити голову дуже гарячою водою, а також не пересушувати волосся феном. Висока температура може пошкодити шкіру та підвищити вироблення шкірного себуму. І останнє — одягайтеся за погодою, носіть шапки взимку та закривайтеся від сонця влітку. Все це допоможе зберегти у відмінному стані не лише шкіру голови, а й волосся.

Не забувайте про правильний догляд — комбінуйте використання шампуню та бальзаму для волосся. Правильно підібрана натуральна косметика захистить ваше волосся та шкіру голови від будь-яких проблем.