0
Секрети збереження краси шиї та декольте
24.02.2023

Секрети збереження краси шиї та декольте

Красиве обличчя, здорове волосся та доглянуті руки – основні моменти, яким жінки приділяють найбільше уваги. Приховати вік, використовуючи косметичні засоби можна, але стан шкіри шиї та зони декольте зведе всі старання нанівець.

В’яла, суха шкіра на шиї потребує дбайливого та, головне, правильного догляду. В цій ділянці мало сальних залоз і жирової клітковини, тому її необхідно регулярно зволожувати та підживлювати.

Комплексний підхід до збереження молодості шиї

Після 30 років загальний тонус епідермісу починає знижуватися, втрачається еластичність. Наслідком відсутності або неправильного догляду за ніжною ділянкою буде сухість, огрубіння шкіри, зморшки, з’явиться друге підборіддя. Запобігти цим проявам, користуючись лише кремом, не вдасться. До проблеми треба застосувати комплексний підхід.

Догляд за шиєю та зоною декольте повинен складатись з кількох етапів – очищення, зволоження, живлення, підтримання тонусу. Важливо ще правильно підібрати косметику, яка збагатить шкірний покрив поживними мікроелементами та вологою.

Делікатне очищення

Частий контакт зони декольте з сонцем, пилом та зміни температур вимагає ретельних гігієнічних процедур двічі на день. Бажано влаштовувати цим ділянкам контрастний душ, який сприяє відновленню пружності та поліпшує кровообіг.

Гігієнічні засоби варто обирати зі зволожувальними складниками . При митті не треба сильно розтягувати шкіру. А при очищенні заборонено користуватися косметичними засобами зі вмістом спирту, бо з’являться пігментні плями в зоні декольте.

Ороговілі часточки епідермісу видаляються засобами для пілінгу. Процедуру необхідно проводити раз на тиждень, її тривалість не повинна перевищувати 3-5 хвилин. Наносити засіб треба легкими рухами, запобігаючи травматизації шкіри. Протирання тоніком прискорить регенерацію клітин.

Зволожувальні заходи

Підтримати водно-ліпідний баланс після очищення допоможуть зволожувальні засоби. Вони наситять тканини мікроелементами, закриють вологу всередині клітин та створять бар’єр, що захищатиме епідерміс від зовнішнього впливу. Для зволоження можуть застосовуватися креми, сироватки та зволожувальні маски для шиї та зони декольте з колагеном.

Використовувати крем для обличчя в цих цілях не рекомендується. Типи шкіри відрізняються, що може призвести до ще більшого старіння. Креми наносяться щоденно. 

Які косметичні процедури для зони декольте збагатять епідерміс поживними речовинами

Догляд за шкірою шиї обов’язково повинен включати вітамінізовані засоби, які підживлюватимуть тканини. З цією метою краще підходять креми з еластином, вітамінами F та E, екстрактами мигдалю, абрикосу, авокадо.

Захисту делікатні ділянки потребують як зимою, так і влітку. Рекомендується обирати косметику із захисною дією. Вона відрізняється маркуванням SPF, оптимальний показник – від 10 одиниць. Такі сироватки убережуть від негативного впливу УФ-випромінювання, вітру та інших атмосферних проявів.

Вдень цими засобами варто скористатись за 1,5 години до виходу з дому. Надлишки засобу необхідно видалити м’якою серветкою. Важлива правильна техніка нанесення – від грудей вгору до ключиці та підборіддя. 

Залежність стану шкіри від вибору доглядової косметики

Підбираються косметичні засоби в залежності від віку та стану проблемної ділянки. Також важливо враховувати можливі алергічні прояви. Таке трапляється при використанні неякісних засобів. В результаті можуть з’явитись прищі в зоні декольте. 

Викликати їх появу також може синтетичний одяг, неправильне харчування, стреси, вживання газованих напоїв, зловживання солодким, шкідливі звички. Видавлювати прищі на шиї категорично заборонено, як і припікати їх спиртовмісними розчинами. Залишаться рубці, які складно піддаються регенерації.

Обираючи доглядову косметику, основну увагу треба приділити наявності в складі:

  1. Вітамінів – вони доповнюють втрачені епідермісом корисні елементи, збагачують ними клітини.
  2. Колагену – доповнює необхідний рівень природного колагену в організмі, запобігаючи зниженню еластичності та появу зморшок.
  3. Гіалуронової кислоти – відповідає за насичення тканин вологою, втримання її в клітинах, що забезпечує здоровий блиск та пружність.

Розраховувати на ефективність та безпеку косметики можна лише за умови підбору засобів з натуральних інгредієнтів. Головне правило – купувати косметику під тип та стан шкіри, де поєднані безпечні косметичні компоненти.

Поради, як зберегти молодість і красу шкіри

Попередити старіння ділянки декольте допоможе зміна звичок та способу життя. Зберегти молодість шкіри можна:

  • скоригувавши свій режим дня так, щоб спати не менше ніж 7 годин на добу;
  • збалансовано харчуватися;
  • надати перевагу чистій воді замість газованих напоїв;
  • робити масаж цієї ділянки;
  • займатись фізичними вправами для підтримання загального тонусу шкірного покриву;
  • обирати натуральні тканини, м’які, що не викликатимуть алергічні плями на шиї;
  • проводити сезонну вітамінізацію організму;
  • намагатись підтримувати струнку поставу і рідше опускати голову донизу.

Відтягувати процес омолодження й попередження передчасного старіння не варто. Косметика не здатна зупинити природні процеси, але може довше підтримувати шкіру в тонусі, зберігати привабливий вигляд. Залишається тільки підібрати правильний комплекс косметики.

Поширені запитання

Чи треба робити масаж шиї?
Який тип косметики краще підходить для декольте?
Як правильно наносити маски?