Міфи та правда про натуральну косметику: розбираємося у найбільш поширених заблудженнях

Міфи та правда про натуральну косметику: розбираємося у найбільш поширених заблудженнях

Натуральна косметика стає все більш популярною в б`юті-сфері. Безпечні компоненти, на відміну від парабенів, впливають на стан шкіри, при цьому не маючи негативних наслідків. Продукція без хімічних домішок у складі забезпечує тривале зволоження, має пролонгований ефект. Проте досі існують міфи про натуральні косметичні засоби. Саме їх ми опишемо та спростуємо у цій статті.

Якою має бути натуральна косметика: міфи і реальність

Розглянемо найпопулярніші чутки, які поширюються:

  1. Косметика з хімічними домішками у складі – ефективніша.

Синтетичні речовини є шкідливими для шкіри, використання таких засобів призводить до появи висипань і навіть шкірних захворювань. Чим особлива натуральна косметика, і чому варто використовувати саме її? Вона має природне походження, тому не порушує клітинні процеси і є ефективною при регулярному використанні.

  1. Термін зберігання натурального догляду – мінімальний.

Це також є міфом. Попри те, що засоби виробляються з несинтетичних компонентів, частина з них є консервантами, які подовжують строк зберігання. Термін буде відрізнятись від штучних аналогів, проте не кардинально.

  1. Натуральна косметика має неприємний запах.

Це неправда, адже до складу багатьох косметичних засобів додають ефірні олії, які мають приємний аромат.

  1. Знайти такий догляд у вільному доступі – складно.

Сьогодні придбати такий догляд можна і в офлайн, і в онлайн-магазинах. Наприклад, в асортименті Marie Fresh Cosmetics представлені різні продукти з натуральним складом.

Поширеними на сьогодні є і міфи про RF ліфтинг. Процедура радіочастотного ліфтингу – процес застосування імпульсів. Вони передаються за допомогою спеціального обладнання гелю-провідника. Косметолог поступово прогріває підшкірну жирову клітковину обличчя, створюючи ефект термолізу. Поступово стимулюється скорочення м'язів дерми та гіподерми, та вироблення нових колагенових волокон. Існують наступні міфи стосовно проведення даної процедури:

  • RF ліфтинг потребує підготовки;
  • при проведенні виникають неприємні відчуття;
  • проводиться в будь-яку пору року.

Насправді RF ліфтинг проводиться без будь-якої підготовки і є безболісною процедурою. Пацієнт може відчувати легкі поколювання, проте вони не є болючими. Косметологи рекомендують проводити такий догляд восени або навесні.

Як правильно вибрати косметику: поради косметолога

При виборі натурального догляду для шкіри обов’язково звертайте увагу на склад. Зазвичай використовуються рослинні екстракти, фруктові кислоти, сировина тваринного походження, мінеральні інгредієнти, натуральні олії. Перед тим, як купити продукт, перевірте, чи не містяться у складі парабени, пропіленгліколь та формальдегід. Такі складові призводять до передчасного старіння шкіри, появи висипів та дерматологічних інших проблем.

Поширені запитання

Чи буде помітним результат після декількох використань натуральної косметики?
Чи всім підходить така косметика?
Де знайти якісні та безпечні засоби?
Чи можна використовувати натуральну косметику для проблемної шкіри?