Коли необхідно користуватися SPF?

Коли необхідно користуватися SPF?

Сонцезахисний крем – один з простих і доступних способів, який найкраще захистить шкіру, її зовнішній вигляд в будь-якому віці. Регулярне застосування допомагає запобігти сонячним опікам, раку шкіри та передчасному старінню. Якщо ви не хочете наносити санскрін, доглядовий засіб або зволожувальний крем та тональну основу, радимо звернути увагу на ВВ-крем SPF 20 від Marie Fresh. Замовити засіб можна на сайті. 

Коли починати наносити SPF під макіяж або косметику з ним?

Кожна людина потребує деякого перебування на сонці для вироблення вітаміну D, який сприяє засвоєнню кальцію для міцніших і здоровіших кісток. Але надмірний вплив сонячних ультрафіолетових (УФ) променів може завдати шкоди шкірі, очам та імунній системі. Саме тому потрібно наносити санскрін.
Існує хибна думка, що тональна основа чи праймер здатні захистити шкіру від сонця. Насправді ні. Косметики недостатньо, щоб зберегти шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету. Спершу потрібно нанести сонцезахисний крем або флюїд, а вже потім робити макіяж. 

Коли наносити спф? Бажано протягом року, бо УФ-промені пробиваються навіть крізь хмари і скло машин. Однак, для українського помірного клімату радимо починати робити це з березня-квітня, щойно перші промені яскравого сонця прогріють землю. Сонячне випромінювання не настільки інтенсивне, як, наприклад, у країнах Середземномор'я. Однак, нехтувати захистом теж не радимо.

Вибір SPF: який ступінь захисту необхідний навесні? 

Для повсякденного використання вибирайте сонцезахисний крем із SPF не менше 15. Якщо ви проводите час на свіжому повітрі, обирайте засіб із SPF 20 або вище. Насправді більшість людей не використовують стільки сонцезахисного крему, скільки мали б, і цей вищий SPF допомагає компенсувати зменшене застосування.

Якщо сонцезахисний крем має принаймні SPF 20-30, водостійкий і має широкий спектр дії, не має значення, у якому порядку ви наносите засоби для догляду за шкірою – до зволожувального засобу чи після. Знайдіть те, що найкраще підходить для вашої шкіри.

Легкий доглядовий тонувальний ВВ-крем Marie Fresh з захистом від ультрафіолетового випромінювання захищає від 95% УФ-випромінювання типу А та В, а також синього світла екранів моніторів та гаджетів. В його складі є зволожувальні компоненти, які доглядають за обличчям протягом дня, при цьому не обтяжують шкіру. Саме тому засіб універсальний і підійде для всіх типів шкіри – сухої, жирної, комбінованої і навіть проблемної. Він не є комедогенний та не закупорює пор.

Як правильно наносити SPF під макіяж?

Щоб забезпечити ефективний захист сонцезахисного засобу і зробити якісний, ефектний макіяж, варто знати кілька простих правил нанесення. Це не так важко, як здається, а результат того вартує. Наприклад, ВВ-крем SPF 20 радимо наносити наступним чином:

  1. Попередньо очистити шкіру пінкою або гелем для вмивання.
  2. Нанести тонік, щоб нейтралізувати рівень pH шкіри. Після попереднього очищення та догляду нанести невелику кількість ВВ-крему на обличчя
  3. Легкими рухами за допомогою подушечок пальців чи спонжу рівномірно розподілити засіб, поплескуючи. 
  4. За потреби зафіксувати ВВ-крем пудрою. Підходить під макіяж.

Звичайний сонцезахисний крем слід наносити на всю відкриту шкіру, включаючи обличчя, шию та вуха. Якщо у вас рідке волосся або його немає, варто одягти капелюх з широкими полями краще.

Сонцезахисний крем необхідно повторно наносити рясно та часто, дотримуючись інструкцій виробника. Не забувайте про нанесення відразу після того, як ви були у воді, а також після витирання рушником, потовиділення. Якщо індекс захисту низький, можна робити це кожні 2-3 години, оскільки сонце здатне висушити шкіру.

Чи потрібно використовувати SPF взимку? 

Так! Хоча сонячні промені можуть не відчуватися на вашій шкірі взимку такими теплими чи сильними. Однак ультрафіолетові (УФ) промені продовжують руйнувати клітини шкіри швидше незалежно від пори року, що призводить до стану, який називається фотостарінням. Це передчасне старіння, що проявляється появою тонких ліній, зморщок, пігментації і навіть зміни кольору. 

Не користуючись сонцезахисним кремом взимку, ви підвищуєте ризик раку шкіри. Ультрафіолетові промені сонця шкідливі в цю пору року, оскільки озоновий шар найтонший. Крім того, сніг і лід можуть відбивати до 90% цих променів і фактично збільшувати їхню інтенсивність, що робить особливо важливим захист епідермісу.

Якщо ви працюєте в приміщенні та сидите якомога далі від вікон, наносити засіб можна рідше. Однак, якщо ви часто знаходитесь на вулиці, не забувайте про санскрін. Навіть коротка прогулянка під час обіду може поставити під загрозу вашу шкіру. Тому використовуйте цей спф-засоби.