Який пілінг обличчя обрати?

Який пілінг обличчя обрати?

Пілінг обличчя — це косметична процедура догляду, яка дозволяє видалити зі шкіри верхній ороговілий шар і очистити пори. Це сприяє омолодженню та оновленню епідермісу, поліпшенню мікрорельєфу шкіри та усуненню пігментації. Для пілінгу можуть використовуватися засоби, що мають різний склад. Від цього залежатиме ефект та інтенсивність процедури. Деякі пілінги мають протипоказання, тому перед записом краще проконсультуватися з професійним косметологом.

Види пілінгів за силою впливу

Існує кілька типів пілінгів, які різняться за інтенсивністю впливу на шкіру:

Поверхневі пілінги

Процедури такого типу роблять курсом із кількох візитів — від 5 до 8. Між ними має бути проміжок часу від 7 до 10 днів. Серії таких пілінгів можна повторювати 1 або 2 рази на рік. Точна частота та кількість сеансів залежить від стану шкіри та рекомендацій косметолога.

Серединні пілінги

Цей тип жорсткіший, ніж поверхневий, тому тривалість курсу становить до 3 процедур, між якими витримують 3-4 тижні. Частота проходження курсу — 1 раз на 6-12 місяців.

Глибинні пілінги

Це найбільш жорсткий і проникаючий різновид пілінгів. Протягом нього чиниться глибокий вплив на епідерміс, а після процедури шкірі знадобиться час на відновлення. Проте ефект після глибинного пілінгу буде найбільш вираженим. Робити його слід не частіше ніж раз на рік.

Різновиди хімічних пілінгів

Хімічні пілінги різняться між собою, адже в них можуть використовуватися різні кислоти. Незважаючи на те, що всі вони мають однакову мету — очистити шкіру і стимулювати її омолодження — кожна кислота має свою специфіку.

Молочна та фруктові кислоти

До найпоширеніших фруктових кислот відносять виноградну, лимонну та яблучну. Вони делікатно видаляють зі шкіри ороговілі клітини, не викликаючи при цьому подразнення та почервоніння. Це робить їх гарним вибором для дівчат із чутливою шкірою. Правильне використання фруктових кислот дозволяє:

  • усунути невеликі зморшки;
  • згладити сліди постакне;
  • покращити загальний тон обличчя.

Молочна кислота має настільки делікатну дію, що може використовуватися навіть для зони навколо очей. Все це робить фруктові та молочні кислоти оптимальним варіантом для людей, які планують познайомитися з процедурою пілінгу.

Гліколева кислота

Незважаючи на те, що гліколева кислота теж відноситься до фруктових, пілінг на її основі часто виносять окремо. Залежно від вмісту кислоти у складі ця процедура може бути поверхневою або глибинною. Вона звужує пори, прибирає невеликі пігментні плями та дрібні зморшки.

Саліцилова кислота

Для пілінгу на основі саліцилової кислоти характерний середній рівень інтенсивності. Це відмінний варіант для роботи із проблемною шкірою. Саліциловий пілінг здатний звузити розширені пори, усунути маленькі шрами, а також частково або повністю прибрати пігментацію шкіри.

Ретиноєва кислота

Пілінг із вмістом ретиноєвої кислоти можна визначити за жовтим кольором розчину. Ще одна з його особливостей полягає в тому, що обличчя починає лущитися не відразу, а через декілька днів. Лусочки шкіри будуть опадати з обличчя протягом 10 днів, після чого шкіра стане набагато молодшою ​​на вигляд. Завдяки активній стимуляції обміну речовин у клітинах епідермісу, ретиновий пілінг здатний вирівняти мікрорельєф обличчя та підтягнути шкіру. Якщо основна мета процедури — боротьба зі зморшками, рекомендується спробувати саме пілінг із ретиноловою кислотою.

Незважаючи на те, що пілінги не зможуть кардинально змінити стан шкіри або повністю зупинити її старіння, це відмінний засіб для омолоджування.

Вибір пілінгу за типом шкіри

Кожному типу шкіри підходять різні пілінги. Ось невелика шпаргалка, яка допоможе визначитись із вибором:

  • Гліколева кислота підійде зрілій або пігментованій шкіри, жирній з гіперкератозом або потовщеним верхнім шаром епідермісу.
  • Молочну можна використовувати для пілінгу чутливої ​​або схильної до алергії шкіри. Вона підійде як сухому, і жирному типу.
  • Фруктові кислоти впораються з проблемами пігментованої шкіри, найкраще підійдуть для жирного або проблемного типу.
  • Мигдальна кислота — м'яка за дією, тому може застосовуватися навіть для дуже сухої та гіперчутливої ​​шкіри.
  • Саліцилова кислота має сильну дію, тому її краще не використовувати для сухого типу та шкіри з підвищеною чутливістю.

У будь-якому разі, перед пілінгом потрібно сходити на консультацію до фахівця у косметології. Це допоможе точніше вибрати засіб та уникнути можливих наслідків неправильного вибору. Пілінги — чудовий спосіб омолодити шкіру і дозволити їй десятиліттями залишатися сяючою