Ензимний пілінг для обличчя: що це таке, навіщо потрібен і як його робити

Ензимний пілінг для обличчя: що це таке, навіщо потрібен і як його робити

Ензимний пілінг — чудовий засіб догляду за шкірою, який проводить м’яку ексфоліацію, не пошкоджуючи її. Ідеально підходить для регулярного використання, особливо під час щотижневої б’юті-рутини. Чому ензими для шкіри такі корисні і для чого використовувати пілінги? Як досягти природного сяйва та зробити обличчя яскравішим — розберемо у нашій статті.

ЩО ТАКЕ ЕНЗИМНИЙ ПІЛІНГ?

Ензимний пілінг — це повноцінна процедура відлущування змертвілих клітин, яка не завдає шкоди. Для цього використовуються природні ферменти, щоб відлущити верхній шар та зробити більш яскравою, свіжою та гладкою з природним ефектом сяяння. 

Ця процедура, яку ви можете легко проводити вдома, без потреби відвідувати спеціальні студії краси чи косметолога, має свої переваги:

  • Повне очищення (позбавляється від бруду, бактерій, мертвих клітин).
  • Стимуляція оновлення нових шарів епідермісу.
  • Відновлення втраченої зволоженості.
  • Покращення текстури обличчя, роблячи його гладким та рівним.
  • Зменшення прояв гіперпігментації та постакне.
  • Зменшення ознак старіння та пошкодження сонцем.
  • Живлення, освітлення та покращення тьмяності.

Якісний комплексний догляд повинен включати процес відлущування. Очищення ензимним пілінгом — один з найкращих варіантів для омолодження та відновлення епідермісу, але це не єдиний варіант у косметології. Хімічний також відмінно підходить для видалення найбільш пошкодженого шару шкіри. 

ЕНЗИМНИЙ ПІЛІНГ ЧИ ХІМІЧНИЙ: ЩО КРАЩЕ?

І ферментний, і хімічний пілінг — це відлущувальні процедури з високою ефективністю. Однак, перший варіант має кілька переваг, які роблять його кращим з точки зору травматичності та безпечності використання.

1. ЕНЗИМНИЙ ПІЛІНГ ДІЄ НА ВСІ ТИПИ ШКІРИ.
І ферментативний, і хімічний працюють на всіх типах. Однак хімічний використовує такі хімічні речовини, як гліколева та молочна кислота. Ці компоненти мають більш помітний ефект, але також можуть пошкодити живі тканини, тож їх не радять для чутливої та сухої. 

Однак ензимний пілінг від Marie Fresh діє навіть на чутливій. Природні ферменти використовують комбінацію папаїну із соку папайї та бромелайну для відлущування зовнішнього шару епідермісу. Це — найкращий засіб для очищення пор, зменшення чорних цяток і комедонів та запобігання їх появі. Вже після першого використання шкіра випромінює природне сяйво та стає надзвичайно ніжною на дотик. Ензимний пілінг купити можна на нашому сайті .

Завдяки безпечному, але ефективному складу, він є хорошою альтернативою хімічному для людей з чутливою шкірою, адже засіб такий же ефективний. Продукт ефективно бореться з багатьма проблемами, такими як закупорені та розширені пори, надмірне виділення себуму, сухість і зморшки. 

2. ДЕЛІКАТНЕ ТА БЕЗПЕЧНЕ ОЧИЩЕННЯ.
Деякі люди кажуть, що ніколи не можна надмірно відлущувати епідерміс. Ця концепція справедлива, але якщо ви використовуєте м’яку процедуру відлущування, наприклад ферментний пілінг. Жорстке відлущування може пошкодити замість того, щоб очистити її. Але наш продукт є легшим і делікатнішим, ви можете додати його до свого звичайного режиму догляду за шкірою і використовувати 2-3 рази на тиждень.

Ензимний пілінг відлущує лише зовнішній шар епідермісу та націлюється на мертву шкіру обличчя. На відміну від хімічного з більш агресивними компонентами, які іноді здатні пошкодити навіть живі та здорові тканини. При нанесенні, легка консистенція продукту знижує ризик запалення після використання інших засобів. Це ідеальне рішення для тих, хто хоче легкої та приємної ексфоліації для обличчя.

3. РЕЗУЛЬТАТ ВИДНО ВІДРАЗУ
Ензимний пілінг ефективно усуває накопичення забруднень. Після застосування, ви можете побачити видимі результати, на відміну від хімічного, який проходить через два-три тижні, перш ніж помітити значні зміни в стані. Це чудовий і легкий варіант для очищення, наприклад, за день до важливої події. Така процедура може дати миттєвий результат. 

4. ЙОГО МОЖНА РОБИТИ ВАГІТНИМ АБО ЖІНКАМ, ЯКІ ГОДУЮТЬ ГРУДДЮ
Однією з серйозних проблем вагітних або жінок, що годують, які раніше регулярно робили хімічний пілінг, є раптова зупинка лікування. Хімічний не зашкодить здоров'ю матері, але існує ризик для здоров’я дитини, коли ваше тіло поглинатиме потужні активні компоненти та передасть їх новонародженому. Ензимний не створює небажаних побічних ефектів і ризиків для здоров’я матері чи дитини. 

5. БЕЗПЕЧНИЙ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ЗІ СЛАБКИМ ІМУНІТЕТОМ
Люди зі слабкою імунною системою, хронічними захворюваннями повинні бути обережними щодо засобів, які вони наносять на шкіру. Деякі продукти з агресивними складовими можуть негативно вплинути на здоров'я. Хімічний, наприклад, не слід застосовувати клієнтам з ослабленою імунною системою. Їм більше доцільно використовувати засіб з натуральними компонентами, наприклад, ензимний пілінг. 

Також це стосується тих, хто має гіперпігментацію. Натуральний ензимний засіб з екстрактами фруктів не містить агресивних компонентів. На відміну від більшості засобів з кислотами, продукт не має сезонних обмежень у використанні, бо він не підвищує чутливість до сонячних променів.

ЕНЗИМНИЙ ПІЛІНГ VS. ХІМІЧНИЙ ПІЛІНГ

Обидва засоби мають свої переваги, які приносять користь шкірі. Якщо ви шукаєте натуральні інгредієнти для відлущування, які також дбатимуть і м’яко впливатимуть на її загальний стан, пілінг з ензимами – найкращий варіант.

НАВІЩО ПОТРІБНИЙ ЕНЗИМНИЙ ПІЛІНГ?

Кожні 28-35 днів наша шкіра оновлюється, позбавляється від залишків клітин, що є природним процесом в організмі. Після 25 років оновлення стає повільнішим і збільшується до 40-45 днів, а після 50 років і зовсім до 55-70 днів. В результаті мертві клітини залишаються і накопичуються.

Для чого потрібне відлущення? Коли ми видаляємо з поверхні ороговілі клітини, то запускаємо процес регенерації – оновлення клітин. Якщо цього не зробити, не допомогти епідермісу, клітини будуть оновлювати лише раз на півтора-два місяці. Що буде без оновлення з нашою шкірою?

  • на сухій виникатиме ще більше лущень, вона швидше буде покриватись зморшками, навіть найсильніші зволожувальні засоби, такі як сироватки, живильні креми, есенції тощо перестануть ефективно працювати;
  • на жирній з'являться характерні сальні нитки, підшкірні комедони, надмірний жирний блиск, що призведе до появи висипань;
  • проблемна не зможе позбавитись від висипань, їх кількість буде лише зростати, бо ороговілі клітини – чудове місце для розвитку бактерій, що викликають акне та погіршують стан. 

Крім того, без своєчасної ексфоліації будь-який догляд, активи перестануть якісно працювати, бо не зможуть проникати до потрібних шарів. Саме тому ензимний пілінг для обличчя потрібний усім типам: жирній, сухій, комбінованій, проблемній, віковій тощо.

Він підходить для всіх типів, особливо при чутливості до AHA-кислот, для проблемної шкіри з відкритими та закритими комедонами, тому що є м'яким методом ексфоліації. 

ЕНЗИМНИЙ ПІЛІНГ В ДОМАШНІХ УМОВАХ: ЧИ МОЖЛИВО ЦЕ?

Відлущування дуже корисно для оновлення, його слід робити регулярно, особливо в осінній період. Важливо тримати своє обличчя чистим і робити процедуру, щоб видалити омертвілі клітини та забруднення, які накопичуються в порах. Завдяки цьому ваша шкіра стане сяючою, гладкою та свіжою.

Чи можливо це в домашніх умовах? Так! Адже ми створили продукт, який допоможе вам відчути себе ніби в салоні у косметолога! Якщо ви вирішили зробити ензимний пілінг, обирайте засіб від Marie Fresh. Містить унікальне поєднання чотирьох типів ензимів з різним механізмом дії та точно сподобається вам!

ЯК ПРАВИЛЬНО КОРИСТУВАТИСЯ ЕНЗИМНИМ ПІЛІНГОМ?

Гарним загальним правилом є відлущування два-три рази на тиждень. Всупереч тому, що ензимні є безпечними ексфоліантами, вони досить потужні, тому ми рекомендуємо поступово вводити їх у свій щоденний догляд. 

Тип шкіри Частота використання пудри
Суха (зневоднена\не зневоднена) 1/2 рази на тиждень.
Проблемна (чутлива\нечутлива) 2/3 рази на тиждень.

Жирна/комбінована шкіра

(з висипаннями та без)

2/1 рази на тиждень.

Спосіб застосування: нанесіть достатнім шаром на попередньо очищену шкіру та залиште на 5-10 хвилин. Після цього ретельно змийте водою та нанесіть інші засоби своєї щоденної б’юті-рутини. Використовувати 2-3 рази на тиждень або дивись у табличці.

КОМУ НЕ МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ ЕНЗИМНИЙ ПІЛІНГ?

Ензимний пілінг майже не потребує спеціальної підготовки перед використанням, оскільки ферменти у його складі діють делікатно, не пошкоджуючи та не подразнюючи шкіру. Ймовірно, все, що ви відчуєте, це відчуття очищення “до скрипу” та легке почервоніння, яке згодом пройде.

Даний продукт можна використовувати всім типам, але варто зауважити, що після цього шкіра може бути більш чутливою до сонця, тому бажано уникати сонячних променів або наносити сонцезахисний крем. Наносити продукт можна у будь-яку пору року, прямих протипоказань він не містить.

Загалом ензимні пілінги є безпечним і ефективним відлущувальним методом. Вони м’яко видаляють змертвілу, тьмяну шкіру, допомагаючи зробити сяючий і однорідний колір обличчя. Він підійде для всіх типів та зробить її сяючою, м’якою та активує процес оновлення. У його складі є активні компоненти – протеаза та ензими гранату, які ефективно очищають пори та забезпечують здоровий блиск вже після першого використання. Ліпаза допомагає позбутись надлишкового себуму та регулює його виділення. Пробіотичний фермент Bacillus помітно вирівнює тон, зменшує ознаки старіння. Завдяки ензимному пілінгу шкіра випромінює природне сяйво та стає надзвичайно ніжною на дотик.

У будь-якому випадку, краще проконсультуватися з професіоналом, якщо ви не впевнені щодо потреб. Ми допоможемо створити власну схему догляду, яка ідеально підійде та принесе результат вже найближчим часом.

FAQ
 

1. Як відлущувати та очищати чутливу шкіру, схильну до почервонінь?

Єдине рішення – засоби з ензимами, бо вони підходять навіть для чутливої. Для тих, хто прагне відлущення без жорстких скрабів, кислот.

2. Чи можна використовувати пілінг для зрілої шкіри?

Регулярне застосування косметики з ензимами допомагає досягти гладкої та сяючої шкіри обличчя у найкоротші терміни. При постійному використанні шкіра оживає, стає більш пружною, набуває рівної текстури та розгладжується. Зокрема завдяки інтенсивному відновленню клітин зменшується глибина та кількість зморщок.

3. Як позбутись чорних цяток, комедонів та запобігти їх появі?

Must-have дія для цього – ензимний пілінг, який необхідно використовувати 2-3 рази на тиждень.