Ензимна пудра: що це та як нею користуватись?

Ензимна пудра: що це та як нею користуватись?

Ензимна пудра для обличчя — це очищувальна пінка для вмивання і ніжний атравматичний ексфоліант в одному флаконі. Засіб, без якого важко обійтись власницям усіх типів шкіри: сухої, чутливої, жирної та комбі, проблемної, вікової тощо. У цій статті ми розберемо, що таке ензимні пудри, чому вони стали такими популярними за останні роки та чи потрібні вони в щоденному догляді кожної жінки.

Що таке ензимна пудра?

Ензимна пудра — це засіб для вмивання та ексфоліації у вигляді порошку, що має унікальне поєднання трьох типів ензимів: папаїн, протеаза та бромелайн та містить понад 99% натуральних компонентів у складі. Вона глибоко очищає й розгладжує шкіру, відлущує ороговілі клітини, стимулює процес регенерації, зменшує жирний блиск.

Цей продукт після контакту з водою перетворюється на піну, що забезпечує делікатне щоденне очищення. Завдяки пілінг-ефекту пудра глибоко очищає пори й відновлює шкіру. Ферменти, що входять до складу пудри, роблять її сяючою, а також вирівнюють її тон.  У постійному використанні вони не тільки впливають на поверхневий шар, роблячи її м’якою та гладкою, але й допомагають розщепити скупчені речовини, що потрапили в пори, наприклад надлишки шкірного себуму та макіяжу. Хоча миючі засоби з ензимами не призначені для того, щоб використовувати їх для зняття макіяжу. Водночас вони допомагають вивести бруд, який призводить до появи комедонів, висипань, почервонінь тощо.

Пудри з ензимами підходять для всіх типів, особливо чутлива, швидше за все, буде в захваті, від продукту. Ензимна пудра для обличчя — це ніжна, але ефективна альтернатива звичайним абразивним скрабам, які стали традиційними за останні десять років, але не надто безпечними для епідермісу.

Будь-хто з захворюваннями шкіри, такими як розацеа, купероз та атопічний дерматит, ймовірно, отримає насолоду від очищення, адже цей делікатний ексфоліант не викликає ще більшого запалення та роздратування. Піна, що утворюється ензимними пудрами, пом’якшує, усуваючи бруд та видаляючи мертві клітини. Цей продукт не агресивний, але досить ефективний і легко справляється з брудом, себумом та іншими забрудненнями.

КОРИСТЬ ЕНЗИМНОЇ ПУДРИ ДЛЯ ШКІРИ

Сухий формат продукту дозволяє додавати менше консервантів, ніж вимагає водний. Продукт простий у використанні, підходить для тривалого регулярного застосування та має накопичувальний ефект. Цей засіб корисний для шкіри, оскільки містить 99% натуральних компонентів.

Основними складовими продукту є ферменти. Це природні складові, отримані з фруктів або лактози. Наша ензимна пудра, яку можна придбати на сайті, містить папаїн і бромелайн. Папаїн – натуральний фермент, який міститься в папайї. Очищає пори, зменшує кількість чорних цяток і комедонів, вирівнює загальний тон та покращує колір обличчя. Це ензим з м’якою пілінговою дією, не викликає гіперемії, глибоко очищає, має антисептичні властивості. Посилює мікроциркуляцію, вирівнює рельєф, видаляє відмерлі клітини, стимулює обмін клітин епідермісу, має протизапальні та загоювальні властивості.

Бромелайн – це рослинний фермент, який міститься в плодах ананаса. Забезпечує делікатне, природне відлущування відмерлих клітин та покращує її проникність для інших активних інгредієнтів у складі засобу, має виражену себорегулювальну дію. Має протизапальні та антибактеріальні властивості. Екстракт ананаса, що містить фермент бромелайн, пригнічує ріст патогенних бактерій, що викликають висипання, зменшує виділення себуму.

Ферменти, потрапляючи на поверхню, руйнують зв'язки, за допомогою яких ороговілі частинки, бруд, зайвий жир і пил прилипають до здорових клітин епідермісу. Регулярно використовуючи ензимну пудру, ми звільняємо шкіру від забруднень, з якими не справляються класичні миючі засоби. Крім відлущувальних, відновлювальних інгредієнтів, якісна ензимна пудра містить поживні речовини для догляду за здоров'ям і красою.

ЯК ПРАВИЛЬНО КОРИСТУВАТИСЯ ЕНЗИМНОЮ ПУДРОЮ?

Хорошим загальним правилом є відлущування два-три рази на тиждень. Всупереч тому, що ензимні пудри є безпечними ексфоліантами, вони досить потужні, тому ми рекомендуємо поступово вводити їх у свій щоденний догляд. 

Тип шкіри

Частота використання пудри

Суха (зневоднена\не зневоднена

Ранкове вмивання 2-3 рази на тиждень.

Проблемна (чутлива\нечутлива)

Ранкове вмивання 3-4 рази на тиждень.

Жирна/кобмінована шкіра

(з висипаннями та без)

Ранкове вмивання 3-4 рази на тиждень.

  1. Щоб активувати порошок, насипте його на вологі долоні та розітріть між руками до утворення піни. 
  2. Нанесіть засіб на вологу, попередньо шкіру, ніжно помасажуйте круговими рухами перед змиванням. 
  3. Залежно від чутливості вашої шкіри, ви можете регулювати кількість води, яку ви додаєте до порошку. 


Ось чому ми кажемо, що ензимні пудри підходять для будь-якого типу – вся справа у співвідношенні води та продукту. Для більш жорсткого відлущування додайте менше води та створіть густу піну. Ця кремова щільна текстура рекомендована для жирної, нормальної та комбінованої. Для сухих, зрілих і чутливих типів варто обрати м’яку шовковисту піну, поєднавши більше води та менше засобу.

КОМУ ПІДІЙДЕ ЕНЗИМНА ПУДРА?

Ензимна пудра, розроблена на основі натуральних ферментів – папаїну та протеази, глибоко очищає й розгладжує, відлущує ороговілі клітини, стимулює процес відновлення та регенерації, освітлює та робить її сяючою. Підходить для регулярного очищення для всіх типів.

Після 25 років процес оновлення стає повільнішим і збільшується до 35-45 днів, а після 50 років він становить 55-70 днів. Для чого потрібне відлущення? Коли ми видаляємо з поверхні мертві клітини, то запускаємо процес регенерації, оновлення клітин і шкіри. Тобто без нашої допомогти клітини оновлюються всього лише раз на півтора-два місяці. 

ЩО БУДЕ БЕЗ ОНОВЛЕННЯ З НАШОЮ ШКІРОЮ?

  1. на сухій з'являтиметься все більше і більше лущень, шкіра швидше буде покриватись зморшками, навіть найсильніші зволожувачі перестануть ефективно працювати;
  2. на жирній з'являться характерні сальні нитки, підшкірні комедони, надмірний жирний блиск;
  3. проблемна не зможе позбавитись від висипань, їх кількість буде лише збільшуватись, бо відмерлі клітини – гарне середовище для розвитку бактерій, що викликають акне. 


Крім того, без своєчасної ексфоліації будь-який догляд, активи перестануть ефективно працювати, бо не зможуть проникати в шкіру. Саме тому ензимна пудра потрібна усім типам: жирній, сухій, комбінованій, проблемній, віковій тощо.

Ензимна пудра – м’який, ефективний засіб для глибокого очищення шкіри. Дрібний порошок, який при змішуванні з водою перетворюється на м’яку емульсію, містить фруктові ензими та живильні речовини для ніжного очищення з ефектом пілінгу.

Регулярне застосування косметики з ензимами допомагає досягти гладкої та сяючої шкіри обличчя у найкоротші терміни. При регулярному використанні шкіра оживає, стає більш пружною, набуває рівної текстури та розгладжується. Зокрема завдяки інтенсивному відновленню клітин зменшується глибина та кількість зморщок. Засоби з ензимами підходять навіть для чутливої. Для тих, хто прагне відлущення без жорстких скрабів, кислот, ензимна пудра – ідеальний варіант.