Догляд за шкірою навколо очей: зволоження, зняття набряків та зменшення темних кіл

Догляд за шкірою навколо очей: зволоження, зняття набряків та зменшення темних кіл

Епідерміс навколо очей – тонкий і чутливий. Ця зона є більш чутливою, ніж на інших ділянках обличчя. Саме тому механічні пошкодження або внутрішні патології організму в першу чергу відображаються в ділянці під очима. Стрес, перші зморшки, синці, темні кола і набряклість – розповсюджені проблеми, з якими стикаються жінки.

Однією з причин можуть стати неправильно підібрані косметичні продукти або неправильне їх нанесення. В цій статті ми розкажемо, яким повинен бути догляд за шкірою навколо очей, та як завжди залишатись молодою та доглянутою.

Як доглядати за шкірою навколо очей: поради косметолога

Існує багато причин, які могли б вплинути на цю ділянку обличчя. Серед них:

  • недосипання;
  • зловживання алкогольними напоями та курінням;
  • погане харчування (особливо – зловживання сіллю);
  • порушений водно-електролітний баланс.

Такі стани характерні не тільки під час вікових змін. Зморшки під очима в 30 років з’являються і при неправильному догляді. Впоратися з такими проблемами допоможе комплексний підбір засобів для обличчя та правильне нанесення.

Декоративна косметика, фактори навколишнього середовища впливають на ніжну область навколо очей. Результатом є порушення кровообігу та лімфатичної системи. Судини відповідають за постачання клітин киснем і живильними речовинами і за видалення шкідливих продуктів обміну речовин.

Проте через неправильний догляд вони забирають ту кількість рідини, яка їм необхідна. Через це з’являються синці і набряки. Вони є особливо помітними відразу після сну.

Догляд за шкірою навколо очей в домашніх умовах передбачає:

  • делікатне очищення від забруднень та декоративної косметики;
  • інтенсивне зволоження;
  • живлення епідермісу корисними компонентами.

Дані етапи процедур обов'язкові незалежно від віку. Власницям сухої та чутливої шкіри слід бути особливо уважними, щоб запобігти передчасному старінню. Мімічні зморшки навколо очей у них з’являються набагато частіше.

При цьому варто враховувати, що звичайний крем для обличчя не підходить для ніжної шкіри в навколоорбітальній ділянці. Радимо придбати спеціальні засоби, призначені саме для цієї зони. Спочатку забезпечте очищення. Цей етап не тільки прибере забруднення і відмерлі клітини, але і допоможе догляду краще проникати в дерму. Важливо очищувати обличчя вранці і ввечері.

Вранці вмийтеся пінкою або гелем без агресивних інгредієнтів. Увечері не забувайте про демакіяж – для цього спробуйте заспокоюючий гель. Фізіологічний гель на основі інноваційного гелеутворювача з фосфоліпідами делікатно очищає обличчя і, при цьому, відновлює пошкоджені ділянки, даруючи шовковистість.

Гідрофільна олія від Marie Fresh Cosmetics – також чудовий варіант. Вона розроблена на основі двох емульгаторів, які забезпечують густу текстуру та ефективно розчиняють жирові забруднення, макіяж та себум. Знімайте макіяж плавно і без натиску, не тріть і не розтягуйте шкіру. Грубі рухи можуть пошкодити цю ніжну зону і викликати появу зморщок.

Щоб уникнути сухості або подразнення, обов’язково читайте склад. Засіб від зморщок навколо очей не повинен містити сульфатів, парабенів, фторидів, алюмінію і барвників. Обирайте натуральну косметику, яка не буде шкодити шкірі обличчя. В області повік немає сальних залоз – природного зволожувача. Саме тому потрібен догляд, який зможе гарантувати глибоке зволоження цієї зони.

Звичайний зволожуючий крем для обличчя не дасть бажаного результату. Косметологи стверджують, що маска під очі від зморшок (її ще називають патчами) матиме гарантований результат при регулярному використанні. Це спеціальний продукт, який розроблений для шкіри повік.

Як правильно наносити крем під очі

Правильно підібраний догляд – ще не шлях до успіху. Потрібно вміти правильно наносити його. Пам’ятайте про те, що шкіра навколо очей є однією з найніжніших. Тому при нанесенні не можна робити натискань або грубих рухів.

Почніть з найпроблемнішої області – під очима, де з’являються синці або мішки. Далі рухайтеся від зовнішнього кута ока до внутрішньої частини. Не наносьте забагато засобу. Надлишки можуть потрапити на слизову і викликати набряк. Оптимальна кількість крему – розміром з рисове зерно.

Для подальшого догляду важливо вибрати засіб зі складом, який допоможе саме в вашому випадку. У жодному разі не потрібно наносити крем на рухливу повіку або на лінію росту нижніх вій. Це може спричинити запалення. Всі дії повинні відбуватися в області навколо ока. Наносити крем на шкіру слід кінчиком безіменного пальця, адже шкіра на ньому також вважається м’якою.

Поширені питання

Які маски від зморшок навколо очей будуть ефективними після 40?
Чи принесе догляд результат, якщо я маю зморшки?
Що вмістять в складі засоби по догляду за шкірою навколо очей?
Як змивати макіяж з очей, якщо шкіра чутлива?