Чому випадає волосся та що з цим робити?

Чому випадає волосся та що з цим робити?

Кожна волосинка росте з так званих мішечків, які називаються фолікулами. У людини закладено приблизно 120 тисяч цих фолікулів, які під час нашого життя активуються, й з них зростає нове волосся. Кожного дня люди втрачають приблизно 50-150 волосин. Це вважається нормою, тому що життєвий цикл волосся (кожної волосинки) – 5 років, після чого вона вмирає. Але якщо кількість волосин, що випали, перевищує вищезазначену цифру, варто звернутися за допомогою до трихолога. Він проведе огляд, розпитає вас про самопочуття й на базі отриманої інформації зробить висновки, підібравши відповідне лікування та подальший догляд.

Типи облисіння

Процес, коли випадає волосся, має назву алопеція. Вона поділяється на декілька типів.

  • Андрогенетична.

Причина цього облисіння найчастіше спадкова. Але також воно може бути викликане прийманням деяких лікарських препаратів, які негативно впливають на гормональний фон. Даний вид залежить від рівня гормону, який називається дигідротестостероном, похідного з чоловічого гормону тестостерону, але більш агресивний. Зустрічається однаково у жінок, так і у чоловіків.

  • Тракційна.

Частий варіант, коли випадає волосся у дівчат, які погано доглядають свої пасма. Йдеться про неправильно підібраний догляд, надмірне захоплення такими зачісками, як дреди та афрокосички, а також часте використання плойки для завивання та вирівнювання.

  • Синильна чи вікова.

Неминучий варіант, який спіткає кожну людину похилого віку. Обумовлено тим, що через час фолікули зношуються, перестають продукувати зростання нових волосин та забезпечувати волосяні цибулини поживними речовинами.

  • Дифузне випадіння волосся.

Тимчасова алопеція, яка часто зустрічається у дівчат, що перенесли сильний стрес, вірусні захворювання. Також це проблема жінок, які нещодавно народили, а також тих, хто приймає певні ліки, наприклад, антибіотики, антигіпертензивні, психотропи та інше.

Якщо при трьох перших варіаціях алопеції без трихолога проблеми позбутися неможливо, то у разі дифузної можна спробувати зупинити втрату, прискоривши відновлення до природного стану.

Причини, від чого випадає волосся на голові

Існує багато причин, від чого випадає волосся у дівчат. Сюди входять наступні фактори:

  • стреси;
  • неповноцінне чи неякісне живлення;
  • спадковість;
  • захворювання щитоподібної залози;
  • приймання ліків, наприклад, хіміотерапевтичні препарати;
  • гормональний фон та інше.

Крім того, серед причин слід відзначити часті хімічні завивки, фарбування агресивними засобами та неправильно підібраний догляд.

Вибір шампуню: чим мити голову, щоб не випадало волосся?

Навіть правильно підібрана доглядова косметика не зможе протидіяти гормональним або аутоімунним причинам облисіння. Однак шампуні Марі Фреш можуть мати позитивний вплив на якість пасм, а також надати здоровий вигляд шкірі голови. Саме тому дуже важливо обрати для себе потрібний засіб. Серед найпоширеніших компонентів, присутніх у шампунях з мас-маркетів: синтетичні речовини, консерванти, ароматизатори, стабілізатори.

Ламке волосся і випадає – результат негативного впливу такого агресивного складу. Воно проявляється також у вигляді сухості та підвищеної чутливості шкірних покривів голови. Саме тому важливо зупинити свій вибір на натуральному шампуні, де відсутні такі компоненти, як сульфати, силікони та парабени. Саме вони відповідають за блокування надходження мікроелементів до цибулини, її відмирання та подальше формування нової.

Бренд Marie Fresh Cosmetics спеціалізується на виробництві якісних натуральних шампунів, які дбайливо очищають шкіру голови.

Як організувати правильний догляд і що робити, якщо випадає волосся?

Весь процес догляду набагато легший, ніж здається з першого погляду. Головне – не піддаватися таким міфам, як: «Якщо часто мити голову, то це призведе до посиленого випадіння». Трихологи рекомендують, що робити для запобігання алопеції, та взагалі як організувати догляд.

По-перше, використовуйте органічний кондиціонер і мийте волосся у міру забруднення. По-друге, не витирайте мокрі пасма рушником, достатньо просто їх промокнути від зайвої вологи. По-третє, не користуйтеся феном та різними плойками. Крім того, не рекомендується розчісувати мокрі пасма. Це негативно впливає на їхню структуру.

Поширені запитання

Чи можна позбутися алопеції, правильно підібравши догляд?
Який краще обрати шампунь для лікування алопеції?
Що потрібно враховувати під час вибору шампуню проти облисіння?
Чи є протипоказання до використання натуральних шампунів?