Боротьба зі стресом та зморшками: як натуральні косметичні продукти допомагають позбутися перших ознак старіння?

Боротьба зі стресом та зморшками: як натуральні косметичні продукти допомагають позбутися перших ознак старіння?

Зморшки на обличчі з'являються з різних причин. Причиною їх появи можуть бути вікові зміни, порушення обмінних і гормональних процесів. Вплив зовнішніх факторів, таких, як холодне сухе повітря, ультрафіолетове випромінювання, також впливає на стан шкіри.

Текстура змінюється при неправильному харчуванні, порушенні питного режиму. Активна міміка нерідко стає причиною утворення зморщок у кутах очей, губ, у міжбрівній зоні. У цій статті ми розкажемо, яким повинен бути найкращий засіб від зморщок.

Як позбутись зморщок на лобі: поради косметолога

Виділяють два види зморщок на обличчі по глибині заломів епідермісу. Серед них:

  • глибокі;
  • мімічні.

Мімічні виникають через лицьові м'язи, що приходять в рух, натягують епідерміс, залишаючи на ньому складки. З віком м'язи обличчя та шкіра запам'ятовують положення складок. В результаті з'являються перші статичні зморшки.

Глибокі утворення найчастіше зумовлені проявом вікових змін, у яких знижується вироблення природного колагену. В організмі знижується кількість гіалуронової кислоти, внаслідок чого шкіра втрачає свою еластичність. Через це вона вже не в змозі самостійно розгладжуватися навіть при інтенсивному зволоженні епідермісу.

Обличчя зазнає змін, якщо шкіра недостатньо зволожена. Без зволожуючих засобів вона починає швидше сохнути та сильніше реагувати на зміни навколишнього середовища. Для запобігання зневодненню радимо регулярно використовувати Anti-age perfecting line. До цієї лінійки входить і денний, і нічний крем. Для догляду також використовується маска від зморщок. Для кращого ефекту можна додатково використовувати маску для зволоження, а саме – Silky Touch. Засоби слід підбирати виключно під ваш тип шкіри.

Зміни можуть бути спровокованими навіть кліматичними умовами. Сильна сухість повітря призводить до зневоднення обличчя та появи зморщок надалі. Зволожуючі засоби з гіалуроновою кислотою – продукція номер один серед антивікової косметики.

Регулярне застосування допомагає максимально зменшити розтягнення шкіри. Ці засоби затримують вологу та рятують від зневоднення. Ще один важливий компонент проти старіння – антиоксиданти, такі, як вітаміни С і Е. Вони борються з вільними радикалами, які й викликають перші зморшки.

Як позбутися зморщок під очима

Набряки, зневоднення та втрата пружності – проблеми, з якими можна боротися за допомогою відповідного догляду. Ніжна шкіра навколо очей (в параорбітальній зоні) більшою мірою схильна до раннього старіння і сухості. Чим раніше ви почнете правильно доглядати шкіру в області очей, тим довше збережете молодість.

Шкіра в параорбітальній зоні в рази тонша, ніж на щоках або лобі. Причина криється у фізіологічних особливостях епідермісу: він позбавлений сальних та потових залоз. Колаген та еластин (відповідають за пружність епітелію) відсутні. Це викликає сухість повік при будь-якому типі шкіри. Підшкірно-жирова клітковина має своєрідну структуру, тому потребує особливого догляду.

Внаслідок цього мімічні зморшки можуть утворитися навіть у юному віці. Косметологи рекомендують використовувати засоби від зморщок навколо очей навіть в профілактичних цілях. Використовуйте догляд двічі на день: вранці та ввечері.

Візьміть невелику краплю крему і розподіліть його між подушечок безіменних пальців. Акуратними рухами наносьте продукт на шкіру. Уникайте різких рухів, що тягнуть обличчя. Не наносьте крем на рухливу повіку.

Продукти по догляду за зоною навколо очей розподіляйте від зовнішнього кута до внутрішнього по лінії найменшого розтягування епідермісу. Розподіляйте його легкими натисканнями кінчиків пальців. Нічний крем використовуйте щонайменше за 40-60 хвилин до сну (особливо – з високою концентрацією зволожуючих компонентів). Такі засоби добре накопичують вологу та можуть спровокувати набряки. Не наносьте засоби близько до слизової оболонки – це може викликати алергічну реакцію або подразнення.

Як позбутися глибоких зморщок

Такі зморшки впливають не тільки верхні шари шкіри, але й на підшкірно-жирову клітковину. Прибрати дефекти такого типу вже складніше. Насамперед вони з'являються в області природних складок шкіри – наприклад, носогубні складки. Утворення глибоких зморщок обумовлено генетично і залежить від індивідуальних особливостей обличчя.

Внаслідок цих процесів втрачається пружність шкіри, порушується еластичність, з'являється деформація овалу обличчя, відбувається провисання шкіри повік. Не забувайте, що в період активного сонця необхідно використовувати препарати, які містять захист від ультрафіолету. Якщо ретельно берегти ніжну шкіру від сонця, то можна запобігти появі зморшок.

Що найкраще розгладжує зморшки

Радимо використовувати продукти, в складі яких є гіалуронова кислота, мікроколаген, ретинол, вітаміни А, Е, С, еластин, цераміди. Серія anti-age perfecting line допоможе вам у цьому. Вона інтенсивно зволожує шкіру без навантаження. Гідролізований еластин та муцин забезпечують ліфтинг ефект – роблять контури та овал обличчя чіткішими, піднімають щоки та стимулюють синтез власного колагену.

Комплекс церамідів відновлює захисний бар'єр шкіри та запобігає її зневодненню. Вітаміни С та Е мають антиоксидантну дію та захищають шкіру від передчасного старіння внаслідок негативних факторів зовнішнього середовища.

Поширені питання

Що робити, якщо з’явилась зморшка між бровами?
Чи допоможе маска під очі від глибоких зморщок?
Як гіалуронова кислота впливає на стан шкіри?
Як часто треба використовувати крем від зморщок?