Алюміній у дезодорантах: вплив на здоров'я і пошук безпечних альтернатив

Алюміній у дезодорантах: вплив на здоров'я і пошук безпечних альтернатив

Алюміній – це інгредієнт, який зазвичай додають до дезодорантів та антиперспірантів для контролю потовиділення, запобігання неприємному запаху під пахвами. Цей компонент працює одразу, затримуючи піт та запах на поверхні шкіри. Існують деякі «підводні камені», про які ми поговоримо у цій статті. В чому ж заключається шкідливий вплив алюмінію та чи існують натуральні дезодоранти?

Алюміній у дезодорантах: особливості

Існують ключові моменти, пов'язані з цим компонентом в дезодорантах:

  1. Запобігання надмірному потовиділенню.
  2. Контроль неприємного запаху.
  3. Викликання подразнень на шкірі.
  4. Застосування лише на зовнішній поверхні шкірі.

Алюміній впливає на потові залози на шкірі, допомагає зменшити кількість виділеного поту. Це зручно для тих, хто стикається з підвищеним потовиділенням. Компонент допомагає у контролі запаху, оскільки зменшує розмноження бактерій, які розкладають піт та створюють неприємний запах.

Багато людей мають чутливість до алюмінію. Саме тому використання дезодорантів із занадто високою концентрацією цього інгредієнта може викликати подразнення або почервоніння шкіри. Продукти з цим компонентом у складі призначені для застосування лише на зовнішній поверхні шкіри. Вони не проникають в організм, існують на поверхні, де контролюють потовиділення та запах.

У сучасному світі існують різні думки стосовно можливого впливу на здоров'я, зокрема на ризик розвитку раку грудей та інших захворювань. Важливо пам'ятати, що вибір дезодоранта є індивідуальним та залежить від чутливості шкіри, вподобань та потреб. Якщо ви маєте чутливу шкіру, то бажано звернутись до косметолога, який зможе підібрати засіб для вас. Надавайте перевагу натуральним дезодорантам.

Негативний вплив алюмінію на шкіру

Алюміній може мати негативний вплив на шкіру (особливо для людей із чутливою або вразливою шкірою). Серед негативних наслідків цього компоненту:

  • подразнення;
  • сухість та дискомфорт;
  • підвищена схильність до алергічних реакцій;
  • забруднення одягу.

Він здатний викликати подразнення, особливо після гоління на відкритих подразнених ділянках. Використання антиперспірантів, які містять великі концентрації алюмінію, призводить до сухості шкіри та відчуття дискомфорту. Деякі люди можуть реагувати алергічно. Це своєю чергою призводить до свербежу, висипань або подразнень.

Цей компонент може залишати плями на одязі, які важко виводити. Коли він змішується з потом, створюється жовтий відтінок, який дуже важко виводиться із будь-яких тканин. Якщо ви не страждаєте на гіпергідроз (підвищене потовиділення), то зайвий раз блокувати потові залози не варто. Краще віддати перевагу дезодоранту, який просто переб'є неприємний запах.

Солі алюмінію: вплив

Робочими компонентами всіх дезодорантів є солі алюмінію: хлорид алюмінію, алюміній цирконію та хлоргідрат алюмінію. Потрапляючи на шкіру, вони формують свого роду пробку, яка закупорює пори та не пропускає піт на поверхню. Відомо, що солі алюмінію можуть накопичуватися в організмі роками та завдавати непоправної шкоди.

В надмірній кількості вони можуть бути шкідливими для здоров’я. Солі алюмінію в дезодорантах використовуються для контролю потовиділення та запаху. Який же механізм їх дії? Солі стягують потові залози на поверхні шкіри, утримуючи піт. Це допомагає зменшити потовиділення. Питання безпеки – досить спірне.

При занадто високій концентрації вони токсично впливають на організм. Мова йде про канцерогенний вплив. Концентрація солей алюмінію у складі суворо контролюється. Дозування, що застосовуються на практиці, ретельно тестуються, а засоби проходять дерматологічний контроль.

Натуральні дезодоранти: чому їх слід обирати

У випадку з алюмінієм працює правило – чим менше, тим краще. І там, де його можна уникнути, краще відмовитися. Обирайте натуральні продукти. Натуральні дезодоранти – це продукти для догляду за тілом, які призначені для контролю запаху та потовиділення, виготовляються з натуральних інгредієнтів. Вони стають популярними через безпечний склад та додавання природних сполук. При цьому відсутні потенційні ризики, пов'язані зі звичайними дезодорантами, які можуть містити хімічні інгредієнти.

Наприклад, радимо обрати засіб з натуральним складом. Продукція від Marie Fresh Cosmetics – чудова альтернатива. Натуральний безсодовий дезодорант розроблений на основі нової пребіотичної технології. Він стримує розвиток патогенних бактерій, що викликають неприємний запах, забезпечує свіжість шкіри пахв протягом 24 годин. Натуральний дезодорант інтенсивно доглядає мікробіом шкіри та відновлює пошкоджені ділянки захисного бар'єра.

Природна похідна ментолу моментально освіжає шкіру під пахвами та дарує почуття комфорту. Гідролат чайного дерева та екстракт магнолії мають потужну дезінфікуючу властивість, запобігають розмноженню бактерій, що викликають неприємний запах. Не містять алюмінію та соди. Підходить для всіх типів шкіри (навіть чутливої).

Поширені питання

Алюміній: запах – чи запобігає він надмірному виділенню поту?
Чи буде ефективним дезодорант без алюмінію?
Чим відрізняється натуральний дезодорант від звичайного?
Чи можна щодня користуватися дезодорантом?