Алое вера: лікувальні властивості і використання у натуральній косметиці

Алое вера: лікувальні властивості і використання у натуральній косметиці

Алое вера набуло широкої популярності завдяки доведеним лікувальним і косметичним властивостям. Сік цієї рослини використовують у рецептах народної медицини, а екстракт включають до складу доглядових засобів для шкіри та волосся. Чим корисна ця рослина та як її застосовувати в домашньому догляді, розповімо у цій статті.

Користь алое для шкіри

Користь є доведеною для всіх типів шкіри. Одна з основних функцій – зволоження. Досягається шляхом здатності активних компонентів зв'язувати молекули води та перешкоджати їх випаровуванню з поверхні шкіри. Існують і інші властивості для всіх типів шкіри:

  1. Для сухої та чутливої – запобігає зневодненню, підтримує гідробаланс, затримує вологу у глибоких шарах епідермісу.
  2. Для жирної – регулює вироблення себуму, запобігає розвитку запалень, сприяє очищенню пір та усунення комедонів.
  3. Для комбінованої – допомагає боротися із запальними елементами, загоює пошкодження, підвищує клітинний імунітет, відновлює шкіру.

Рослина також бореться із передчасним старінням, вирівнює рельєф шкіри, розгладжує мімічні зморшки, повертає шкірним покривам пружність.

Властивості алое

Алое вера має лікувальні властивості, серед яких:

  1. Ранозагоювальні – сприяє якнайшвидшому загоєнню поверхневих ушкоджень та глибоких ран, прискорює епітелізацію та синтез фібробластів.
  2. Антисептичні – бореться з бактеріальними та вірусними інфекціями, вугровим висипом та запальними реакціями.
  3. Заспокійливі – допомагає при опіках та обмороженнях, усуває такі симптоми, як свербіж, подразнення, почервоніння та лущення.
  4. Освітлювальні – працює проти надмірної пігментації шкіри, освітлює вже наявні плями та запобігає появі нових.

Унікальність цієї рослини полягає у його різноманітній біологічній активності від загоєння ран до боротьби з бактеріями. Відомо, що рослина максимально безпечна і підходить навіть людям з чутливою шкірою, а також – схильним до алергії. Флавоноїди, що містяться в рослині — речовини з антиоксидантною дією. Вони запобігають запаленню і загоюють рани. Алое має антивікову дію, перешкоджає зниженню синтезу колагену та еластину, яке викликане негативним впливом зовнішніх факторів.

Глікопротеїни у складі підвищують здатність шкіри до відновлення, зменшують запалення. Алое для шкіри обличчя є корисним ще й тому, що регенерує шкіру після сонячних опіків. Здійснює відновлення після косметологічних процедур: після шліфування, лазерного омолодження, хімічного пілінгу.

В асортименті Marie Fresh Cosmetics також міститься даний компонент у складі. Наприклад, радимо спробувати тонік з гіалуроновою кислотою для сухої та нормальної шкіри. Алое у складі усуває подразнення, мікротріщини та зменшує чутливість шкіри. Засіб делікатно дочищає, інтенсивно зволожує, тонізує, зберігає мікробіом.

Серія для тіла NAKED з алое – також чудовий вибір. Компоненти у складі інтенсивно живлять шкіру, забезпечуючи відчуття шовковистості, максимальної гладкості та пом'якшення. Впливає на зменшення чутливості та почервоніння, запобігає сухості та лущенню.

Алое в косметології: використання

У сучасній косметології алое часто використовується для виробництва косметики. Листя рослини зрізають біля самої основи та відправляють на переробку для отримання неоднорідного натурального гелю. Компонент проходить декілька етапів очищення. Дрібні частки рослини видаляються, залишається рідка частина на олійній основі – готовий інгредієнт для косметичних засобів.

У складі косметики дія соку алое вера виходить ще ефективнішою та безпечнішою. Це досягається шляхом оптимальної концентрації основного компонента та додавання каталізаторів. Вони не лише підвищують результативність засобу, а й покращують засвоєння корисних речовин клітинами шкіри.

Алое вера використовується і для волосся, оскільки має виключно корисні властивості для пасм і для шкіри голови. При регулярному використанні гель наповнить волосся вологою, сприятиме швидкому росту і підвищить пружність локонів.

Поширені питання

Чи є алое вера для волосся корисним?
Алое користь: яка вона?
Чи ефективні засоби з алое у складі для зрілої шкіри?
Як часто можна використовувати засоби з алое?