Шлях до здорової шкіри: Як боротися з підлітковим акне?

Шлях до здорової шкіри: Як боротися з підлітковим акне?

Згідно зі статистикою, проблемна шкіра у підлітків зустрічається майже у 85% молодих людей у ​​віці від 12 до 25 років і 11% – старших 25 років. Загалом у світі близько 80% людей стикаються з цією проблемою, тобто майже кожна друга людина у певний період свого життя або постійно мають висипання на обличчі, спині, руках, ногах чи зоні декольте. 

Кожен по-своєму переживає наявність висипань на тілі: хтось реагує більш чутливо, а хтось — більш стримано. Дехто вважає це своїм недоліком, а хтось — родзинкою. Так, лише ти обираєш, якою (яким бути) і це нормально. Однак більшість прагне мати гладку та чисту шкіру тіла, адже це придає нам впевненості в собі та відчуття, що ми красиві. 

В підлітковому віці організм переживає значні гормональні зміни, які можуть впливати на стан шкіри. Під впливом гормонів, таких як тестостерон, збільшується виділення себуму, що може сприяти появі висипань і акне. Гормональні флуктуації також можуть збільшити активність сальних залоз та збільшити вироблення жиру, що призводить до більшого виділення себуму та забруднення пор. Цей період непростий для підлітків і правильний догляд стає важливим кроком для збереження здоров'я та краси шкіри, покращення її зовнішнього стану.

Основи догляду за проблемною шкірою підлітка

Підліткова шкіра може мати безліч проблем, таких як надмірна сухість, надлишкове виділення сала, утворення вугрів і запалення. Часто ці проблеми мають особливість посилюватися з часом і призводити до ускладнень. Така шкіра вважається проблемною і потребує особливого догляду.
Акне — це захворювання шкіри. В його основі — процес вироблення сальними залозами надмірної кількості шкірного сала. Воно разом з клітинами епітелію накопичується на поверхні й закупорює її пори. Як наслідок — з’являються білі «горбики» й чорні точки — вугрі. В цих випадках йдеться про легкі форми акне — коли немає запальних уражень.

Акне у підлітків — тимчасова проблема, з якою знайомі від 60 до 90 % осіб перехідного віку. Але висипання на обличчі підлітків можна вилікувати. Послідовність, наполегливість в догляді та грамотний підхід — ось запорука вдалого вирішення проблеми. Більше про боротьбу з акне читайте у цій статті.
Що провокує акне?
Причинами появи підліткового акне є:

  • порушення гігієни шкіри;
  • стрес;
  • шкідливі звички — паління, алкоголь;
  • неправильний догляд, або його відсутність;
  • дієта з надмірним вживанням цукру.

Серед продуктів, які провокують загострення можна виділити:

  •  солодощі;
  •  молоко та інші лактозовмісні продукти;
  •  алкоголь;
  •  фастфуд;
  •  випічка;
  •  солодкі газовані напої;
  •  та інших продуктів, які стимулюють інсуліноподібний фактор.

Правильне харчування та відмова від шкідливих звичок є ключовими факторами турботи про здоров’я шкіри. Але без належного зовнішнього догляду, який слід розпочинати у підлітковому віці, неможливо задовольнити потребу в очищенні й зволожені.
Важливо користуватись комплексним домашнім доглядом, щоб закрити всі потреби проблемної шкіри. Його основні етапи: 

  • Демакіяж.
  • Очищення.
  • Тонізація.
  • Зволоження.
  • Додатковий догляд.

Вибір доглядової косметики для проблемної шкіри підлітків

Акне поширена проблема і може виникати у людей старшого віку — після 18 років. Захворювання може тривати лише кілька місяців, або спостерігатися роками й набувати хронічної форми. Причини появи акне у зрілому віці різні: неправильний догляд за шкірою, сплеск гормонів, генетична схильність, дефіцит вітамінів, хвороби внутрішніх органів і навіть стоматологічні захворювання.

Під час вибору косметики для тінейдержів слід звертати увагу на безпеку та ефективність продуктів. Обирайте косметику, яка не містить агресивних хімічних компонентів та шкідливих речовин. Важливо враховувати тип та конкретні потреби, оскільки проблемна шкіра підлітків може мати схильність до акне або сухості. Звертайте увагу на склад продукту, обирайте неалергенні та гіпоалергенні засоби, які підходять для чутливої шкіри. Також важливо слідкувати за термінами придатності та вибирати косметику, яка відповідає особистим потребам підлітка.

Як доглядати за проблемною шкірою підлітка?

Неправильний домашній догляд є основною зовнішньою причиною виникнення вугрів. Якщо засоби для догляду за шкірою і декоративна косметика підібрані неправильно, це може призвести до закупорювання пор і подальшого їх запалення.

Завдяки інноваційному підходу та найкращим компонентам, Marie Fresh створив ефективні засоби, які допомогли тисячам клієнтів позбутися сухості, висипань, комедонів та акне, зменшити зморшки, вирівняти тон та рельєф. Наприклад,  для делікатного очищення проблемної шкіри від декоративної косметики можна використати очищувальний бальзам із чаєм матча та зеленою глиною або гідрофільну олію для жирної та комбінованої із саліциловою кислотою. Однак варто пам’ятати, що гідрофільні засоби потребують додаткового змивання та очищення. 

Щоб доочистити шкіру, варто використати гель-ексфоліант для проблемної шкіри із комплексом фруктових кислот або пінку для очищення. Також ці засоби потрібно використовувати в ранковій рутині, як обов’язковий етап очищення.  Після всіх етапів потрібно підготувати лице до нанесення зволожуючих засобів або додаткового догляду. Для цього потрібно вирівняти pH Протизапальним тоніком з кислотами для проблемної шкіри. А після не забути нанести крем. Так, так, будь-яка шкіра потребує зволоження, навіть якщо ви не відчуваєте стягнутості чи сухості. Проблемну шкіру потрібно зволожувати легкими та невагомими текстурами.

Ідеально підійде крем-флюїд для проблемної шкіри або Anti-Acne сироватка. І як додатковий догляд не варто забувати про маски, точковий засіб, пілінги. Головне пам'ятати, що потрібно робити свою б'юті-рутину кожного дня: зранку та ввечері. Більше про те, яка косметика потрібна для боротьби з акне, читайте за посиланням.

Засоби для проблемної шкіри підлітків: що працює краще?

Підлітковий період  –  це особливий час, коли проблемна шкіра може стати справжнім випробуванням. Місія Marie Fresh – допомагати підліткам покращити стан, підібрати індивідуальний догляд, який буде ефективним. Враховуючи все це, ми розробили набір Teens Edition для проблемної шкіри підлітків.
Набір створений спеціально з урахуванням усіх потреб шкіри підлітків. Це 5 засобів для комплексного догляду: пінка і тонік для проблемної шкіри, сироватка Anti-Acne, маска із зеленою глиною Green Clay, точковий засіб проти висипань Anti-Acne. Усі ці засоби вже багато років допомагають нашим клієнтам боротися з акне, комедонами, надмірним себумом, сухістю та іншими недоліками.

Набір Teens Edition для проблемної шкіри підлітків закриває всі необхідні етапи домашнього догляду: очищення, тонізацію, зволоження, додатковий догляд. Вони працюють комплексно. Саме тому такий підхід допомагає досягти бажаного результату — позбутися комедонів і висипань, зменшити акне і постакне, вирівняти колір шкіри та поліпшити її стан. Замовити його можна на сайті бренду. А також доповнити це іншими засобами, такими як ензимний пілінг або ензимна пудра, б’юті-маска для ультраживлення та зволоження тощо.

Коли слід звернутися до фахівця?

Часто батьки та діти не знають, як правильно доглядати за шкірою. Ми віримо в силу освіти та наукового підходу. Тому надамо корисні матеріали та поради, як правильно доглядати, а також стимулюємо підлітків відчувати себе впевнено у власному тілі. Ми знаємо, що кожна шкіра унікальна. Тому наш косметолог готовий надати індивідуальні поради та рекомендації, спрямовані на покращення конкретних проблем підліткової шкіри. 

Сумніваєтесь, які засоби підійдуть краще? Індивідуальна консультація косметолога – найкращий спосіб обрати якісний та ефективний догляд, який точно підійде поточному стану шкіри та покращить його. Marie Fresh Cosmetics знає, яким повинен бути правильний щоденний догляд за проблемною шкірою. Переходьте за посиланням, щоб отримати консультацію лікаря-косметолога.

Пам'ятайте, що висипання – це не привід для сорому, а лише ознака, що дитячий організм росте та розвивається, а тіло змінюється. Уникати та ігнорувати акне не треба, залишаючи підлітків сам на сам з цією проблемою. Важливо допомогти їм і Marie Fresh Cosmetics знає, як робити це правильно!
Ми вже допомогли тисячам клієнтів позбутися висипань, акне завдяки нашим продуктам і маємо необхідні засоби, розроблені з урахуванням особливостей різних типів шкіри. Ми використовуємо наукові досягнення та безпечні натуральні інгредієнти світових лідерів-постачальників, які пройшли клінічні випробування, щоб допомогти зменшити висипання, зберегти захисний бар’єр та забезпечити здоровий водний баланс.

Те, який вигляд наше обличчя має сьогодні — результат наших дій вчора. Харчування, стрес, думки, неправильний або нерегулярний догляд, недостатнє очищення та багато інших факторів впливають на наш організм та шкіру. Щоб зменшити висипання та нерівності шкіри — потрібно підходити комплексно. 
Саме для цього створені засоби Marie Fresh для обличчя та тіла, які в комплексі допоможуть прибрати висипання, покращити стан шкіри та зробити її чистою, гладенькою та довершеною. Вони не маскують прищі, акне, комедони та інші недоліки, а прибирають їх!