0
Як працює антивікова косметика?
13.01.2022

Як працює антивікова косметика?

 

Як працює антивікова косметика?

Багато дівчат вважають, що після досягнення певного віку потрібно починати активно використовувати антивікову косметику. Інші взагалі не згодні з тим, що anti-age засоби хоч якось працюють. У цій статті ми розповімо все, що потрібно знати про антивікову косметику, її дію та основні компоненти.

Що таке косметика anti-age?

Це категорія косметичних засобів догляду, здатних уповільнити старіння шкіри. Що особливо важливо, саме уповільнити, а не запобігти назавжди. Завищені очікування — перше, що призводить до негативної реакції споживачів такої косметики. Необхідно розуміти, що жоден засіб не зможе назавжди зберегти шкіру в ідеально молодому стані. А ось покращити її зовнішній вигляд і зайвий десяток років відтягти в'янення — зможе. Причому найкраще anti-age косметика впорається зі своїм завданням, якщо підходитиме під конкретний вік та буде натуральною.

Ось кілька основних фактів, які потрібно знати про антивікову косметику:

  • Вона стимулює клітини та обмінні процеси в них. За рахунок цього шкіра починає краще почуватися і довше зберігає молодість, проте згодом шкіра все ж таки почне старіти.

  • Якщо припинити користуватися антивіковою косметикою, її ефект через якийсь час може зникнути. Важливо підтримувати підживлення шкіри корисними та омолоджуючими компонентами.

  • Найкраще починати використовувати антивікову косметику після 30 років. Хоча в цьому питанні немає універсального рішення — шкіра кожної дівчини поводить себе індивідуально.

  • Під час вибору косметики для омолодження необхідно звертати увагу на склад, а не ціну. Далі у статті ми розповімо, які компоненти справді корисні для шкіри та як саме вони діють.

  • Крім віку, потрібно враховувати свій тип шкіри. Від цього залежатиме текстура засобу та додаткові ефекти, які він дає.

Які бувають антивікові засоби?

Для різних етапів догляду за шкірою використовуються різні засоби.

  1. Очищення особи проводять за допомогою лосьйону, гелю чи пінки.

  2. Для нормалізації кислотно-лужного балансу після очищення потрібний тонік.

  3. Після тонізації необхідно зволожити шкіру та наповнити її живильними елементами. Для цього використовується натуральний крем для обличчя або сироватка.

  4. Як додаткові засоби, які забезпечать інтенсивний догляд, підійдуть скраб або маска.

Кожен із цих типів косметики може мати антивікову дію. Головне, щоб засіб містив компоненти із відповідним ефектом. Далі — докладніше про ці компоненти.

Що має входити до складу антивікової косметики?

Ось список основних речовин, що омолоджує дію яких давно доведено численними дослідженнями:

Антиоксиданти

Антиоксиданти представлені у косметиці у вигляді вітамінів:

  • Насамперед, це вітамін А (ретинол), який дозволяє шкірі швидше відновлюватися. Після його використання потрібно забезпечити захист від ультрафіолету, тому що він тимчасово робить шкіру більш вразливою до сонця.

  • Вітамін Е також сприяє прискореному оновленню та регенерації шкіри.

  • Вітамін С освітлює шкіру та успішно вирішує проблему пігментації.

Ще один потужний антиоксидант — кінетин. Він ефективно утримує вологу та допомагає шкірі швидше виробляти колаген. Останній у списку — екстракт зеленого чаю, який також має виражений антивіковий ефект.

Кислоти

  • Сюди входять фруктові кислоти. У складі косметики anti-age їх можна знайти під назвою АНА-кислот. Вони здатні прискорювати відлущування ороговілих частинок і освітлювати шкіру.

  • Крім них, існують так звані А-кислоти (молочна та саліцилова), які також мають очищувальний ефект та стимулюють оновлення епідермісу.

  • Один із найчастіших компонентів у косметиці з омолоджуючим ефектом — гіалуронова кислота. Вона дозволяє нормалізувати водний баланс шкіри та повернути їй тургор.

При використанні косметики з кислотами пам'ятайте, що вона робить шкіру дещо вразливішою, тому потрібно захистити шкіру від сонця.

Пептиди

Це речовини, які посилюють дію антиоксидантів, допомагають шкірі швидше загоюватися, а також стимулюють вироблення колагену.

У якому віці розпочинати використання антивікової косметики?

Це залежить від стану вашої шкіри. Якщо вже в 30 років на ній починають з'являтися зморшки, можна починати підключати до щоденної рутини омолоджуючі засоби. І навпаки, якщо у 40 років ваша шкіра досі сяє та чудово виглядає, ви можете не купувати anti-age косметику. Чітких правил тут немає. У середньому, віком початку старіння шкіри називають 35 років.

Щоб напевно дізнатися, що потрібно вашій шкірі і в якому вона знаходиться стані, сходіть на консультацію до лікаря-косметолога. Він не лише розповість про актуальні проблеми, але також підкаже їх вирішення та допоможе з вибором доглядових засобів.

Хоча антивікова косметика не всемогутня, це чудовий спосіб затримати молодість шкіри і чудово виглядати навіть у зрілому віці. Головне — купуйте натуральну косметику, яка не містить агресивних синтетичних речовин і заснована на природних компонентах. Такі засоби зможуть швидко відновити шкіру та дозволити вашій шкірі сяяти!