Збереження здоров'я шкіри влітку: поради та рекомендації

Збереження здоров'я шкіри влітку: поради та рекомендації

Влітку шкіра потребує особливого догляду, який забезпечить її додатковим захистом та зволоженням. Розповідаємо про вибір сонцезахисних засобів, догляд за обличчям в спеку, а також як захистити шкіру від негативного впливу спеки і вологи.

Як правильно доглядати за шкірою обличчя влітку?

Літній сезон приносить не лише приємні дні, але й певні виклики для шкіри. Висока температура, інтенсивне сонячне випромінювання та підвищена вологість можуть негативно впливати на стан шкіри. Тож все актуальнішим стає питання, як влітку доглядати за шкірою обличчя?

Літній догляд має бути таким же ретельним та регулярним, як і в будь-яку іншу пору року. Потрібно лише змістити акцент на захист від сонця. Важливо дотримуватися правильних ритуалів догляду та обирати засоби, які відповідають потребам вашої шкіри у цей період.

Як захиститись від сонячних променів?

Як правильно доглядати за обличчям влітку, як не за допомогою посиленого захисту від ультрафіолетового випромінювання. Ось декілька порад, як захистити шкіру влітку від сонця:

  1. Використовуйте сонцезахисний крем. Як підібрати крем для обличчя влітку? Обирати засіб з SPF не менше 20 і користуватися ним кожні 2-3 години під час перебування на сонці.
  2. Носіть капелюхи та окуляри. Це додатковий захист для вашого обличчя і очей.
  3. Уникайте перебування на сонці в пікові години з 10:00 до 16:00 сонячні промені найінтенсивніші, тому краще перебувати в тіні.

Етапи догляду за обличчям у літній час

Піклування за шкірою завжди включає ряд етапів. І як доглядати за обличчям у спеку, як не дотримуючись їх же, лише з поправкою на літній час? Щоб обличчя не виблискувало від жиру та не засмучувало появою висипань та почервонінь використовуйте такі правила догляду за шкірою влітку:

  • Очищення. Влітку шкіра виробляє більше себуму, тому рекомендується вмиватися двічі на день.
  • Тонізація. Тонік допомагає заспокоїти шкіру після очищення, звужує пори і видаляє залишки забруднень.
  • Зволоження. Підійдуть легкі зволожуючі засоби, які швидко всмоктуються і не забивають пори. 
  • Захист. Наносьте сонцезахисний крем з SPF 30+щоранку, навіть якщо ви плануєте залишатися в приміщенні. Для зони навколо очей потрібен крем, спеціально для цієї зони.

Додаткове насичення вологою. Як зволожити шкіру обличчя влітку в сухих спекотних приміщеннях, наприклад в офісі? За допомогою термальної води. Для посилення охолоджувального ефекту тримайте її в холодильнику.

Як вибрати доглядову косметику для шкіри влітку?

Коректно підібрана доглядова косметика знімає питання, як доглядати за обличчям влітку в спеку. Тож при виборі доглядової косметики для літнього сезону звертайте увагу на:

  • Легкі текстури. Засоби не повинні бути занадто жирними або важкими.
  • Натуральні інгредієнти. Уникайте продуктів з агресивними хімічними компонентами, які можуть подразнювати шкіру.
  • Антиоксиданти. Вітамін С, вітамін Е та інші антиоксиданти допомагають, як доглядати за шкірою у спеку, так і боротися з вільними радикалами, що утворюються під впливом сонця.
  • Зволожуючі компоненти. Гіалуронова кислота, алое вера та інші зволожувачі допомагають підтримувати водний баланс шкіри.

Додаткові поради як доглядати за шкірою влітку

  1. Пийте більше води. Як треба доглядати за шкірою обличчя влітку, так це насичувати її вологою всіма можливими способами. 
  2. Уникайте агресивних пілінгів. Влітку шкіра більш чутлива, тому краще використовувати м'які ексфоліанти.
  3. Використовуйте термальну воду. Вона допоможе, як доглядати влітку за шкірою обличчя, так і дарувати відчуття свіжості.
  4. Дотримуйтесь правильної дієти та включайте в раціон більше овочів і фруктів, що містять антиоксиданти і вітаміни.
  5. Не забувайте про шию та декольте. Вони також потребують піклування та захисту від сонця. Не пропускайте їх. Бо як доглядати за шкірою обличчя влітку, то можна приділити трішки засобів і уваги й цим зонам.

Підсумуємо. Щоб не зважаючи на спеку шкіра виглядала здоровою, зволоженою та пружною, потрібно вирішити для себе одне питання: як треба доглядати за шкірою обличчя влітку? Вибираючи якісну доглядову косметику від Marie Fresh, ви забезпечуєте своїй шкірі належний захист та догляд. Наші натуральні продукти спеціально розроблені для того, щоб підтримувати баланс вологи та захищати шкіру від шкідливого впливу навколишнього середовища цілий рік.

Olga Trokhymchuk
Article author
Olga Trokhymchuk
Copywriter