Як відновити захисний барʼєр шкіри восени?

Як відновити захисний барʼєр шкіри восени?

Чому нам так важливо дбати про захисний шар шкіри та взагалі, що це таке? Як позбутися зневоднення та відновити функції нашого епідермісу? Читайте далі у статті.

Шкірний бар’єр, також відомий як роговий шар, — зовнішній шар шкіри. Його основна функція — захист епідермісу від зовнішніх подразників, забруднюючих речовин і бактерій. Роговий шар складається з ліпідів або жирів, які утримують клітини разом. Ці ліпіди створюють умовну “захисну плівку” на поверхні, запобігаючи втраті вологи та зберігаючи епідерміс зволоженим. Вони відповідають за цілісність шкірного бар’єра, його пластичність та еластичність. 

Приблизно половину усіх ліпідів складають цераміди. Вони допомагають шкірі зберігати вологу та відповідають за процеси регенерації клітин. Запас церамідів природного походження в епідермісі значно зменшується з віком та внаслідок фотостаріння, дії несприятливих погодних умов, а також неправильного догляду за лицем. Втрата церамідів може призвести до порушення захисної функції. Тому ми маємо відновлювати їх кількість за допомогою засобів з церамідами. Купити їх можна в нашому інтернет-магазині.

-15% на сироватку Hydra barrier serum до 14.09!

Купити Hydra barrier serum

Сухість шкіри: причини

Цілий рік наше тіло піддається впливу негативних факторів: сухе повітря у приміщеннях з кондиціонерами та обігрівачами, шкідливе сонячне опромінення, надмірне потовиділення та виділення себуму, перепади температур тощо. Що відбувається за цей час з нашою шкірою? Вона втрачає тонус, еластичність, руйнується колаген, з'являється трансепідермальна втрата вологи, зневоднення організму та зморшки. 

Саме тому потребує інтенсивного відновлення, зволоження та розгладження зморщок, незалежно від типу шкіри та пори року. Для цього в косметології є цілий ряд засобів, основне призначення яких — прибрати сухість шкіри, лущення, неприємні відчуття.

Як позбутися сухої шкіри на обличчі?

Якщо ваша шкіра швидко втрачає вологу, лущиться, реагує стягнутістю та почервонінням на звичний догляд або перепади температур, це може бути ознакою пошкодженого або ослабленого ліпідного бар’єра. Такий стан може трапитися як з сухою, так і з жирною/проблемною шкірою. 

Сироватка для обличчя Hydra barrier serum з церамідами, скваланом, ніацинамідом та гіалуроновою кислотою 

  • подарує відчуття комфорту та захисту сухій і чутливій, 
  • заспокоїть подразнення, 
  • зробить її м’якенькою, шовковистою та зволоженою. 

Зміцнить захисні функції усіх типів шкіри та захистить її від дії навколишніх факторів. Підходить для всіх типів, не залишає жирної плівки та не є комедогенною.

Засоби захисту шкіри

Найкращі засоби індивідуального захисту шкіри — ті, що підібрані косметологом для вашого типу та стану, які зможуть покрити всі необхідні потреби. Наприклад, комплексні набори, у складі яких: гідрофільна олія, пінка або гель для вмивання, тонік, сироватка або крем. А також додаткові продукти: маски, пілінги, точковий засіб тощо.

Сироватка Hydra barrier serum відновлює захисний бар’єр, надає потужне зволоження та відновлення шкіри на клітинному рівні, робить її молодою та сяючою. У складі лише потужні компоненти, що працюють в синергії: 

  1. Комплекс церамідів та фітостеролів відновлює та зміцнює захисний бар'єр, зменшують чутливість. 
  2. Гіалуронова кислота та комплекс полісахаридів дарують відчуття зволоженості та комфорту протягом 24 годин. 
  3. Ніацинамід освітлює та заспокоює шкіру, сприяє збільшенню вироблення колагену.

Ніацинамід, який є активною формою ніацину (вітаміну В3), має освітлюючу дію, зменшує трансепідермальну втрату вологи, покращує бар'єрну функцію та заспокоює її, сприяє збільшенню вироблення колагену. Низькомолекулярна гіалуронова кислота і комплекс полісахаридів помітно розгладжують зморшки, викликані сухістю, та інтенсивно зволожують обличчя.

Сироватка Hydra barrier serum така ж приємна, як і твоя шкіра. Ламелярна структура сироватки імітує будову ліпідів рогового шару. Така особливість дозволяє активним компонентам легко проникнути вглиб, об'єднатись з міжклітинними ліпідами та відновити пошкоджені ділянки на клітинному рівні. Також вона є чудовим рішенням для комплексного відновлення шкіри після агресивних процедур.

Як користуватись сироваткою для обличчя

Нанести невелику кількість сироватки на попередньо очищену шкіру. Використовувати вранці та ввечері. Підходить під макіяж та для щоденного нанесення для будь-якого типу шкіри, оскільки її текстура не обтяжує і не створює на обличчі неприємних відчуттів.

Спробуй і твоя шкіра за це подякує! Засіб захистить та відновить пошкоджений або ослаблений ліпідний бар’єр, подарує омріяне відчуття зволоження та комфорту вже цієї осені. 

Hydra barrier serum: віднови свій ліпідний бар’єр цієї осені! Замовляй засіб зі знижкою -15% з 7 до 14.09!

Купити Hydra barrier serum

Поширені питання

Коли потрібно наносити сироватку: до крему чи після?
Чи потрібно “закривати” сироватку кремом?
Що краще: маска чи кондиціонер?
Чи може сироватка розгладити зморшки?