Натуральна косметика для волосся: як вибрати і використовувати?

Натуральна косметика для волосся: як вибрати і використовувати?

Волосся завжди є показником внутрішнього стану організму. Доглянута зачіска – не лише запорука привабливості, а й відображення здоров’я людини. На стан шкіри голови впливає багато факторів, серед них – харчування, наявність шкідливих звичок, деякі патології. Не менш важливим є догляд. У цій статті ми розкажемо, яким повинен бути склад косметичних засобів, щоб волосся було здоровим і доглянутим.

Які є види косметики

Професійні засоби по догляду за волоссям – необхідність для тих, хто хоче мати гарну зачіску, але не хоче витрачати час та гроші на похід у дорогі салони. В салонах краси часто використовують різноманітні засоби, зокрема: 

  • Шампуні.
  • Бальзами.
  • Маски.

Шампуні необхідні для очищення шкіри голови від шкірного сала, пилу та бруду. Залежно від мети використання існують продукти проти випадіння, проти лупи, для появи об’єму тощо. Шампуні очищають шкіру голови та допомагають залишатися волоссю здоровим.

Бальзами відновлюють та насичують локони вітамінами, захищають від пошкоджень в результаті укладання, розчісування. Маски для волосся містять в складі відновлювальні та поживні речовини в концентрованому вигляді. Вони можуть попередити появу кінчиків, що січуться, відновити блиск і силу волосся. Також використовуються косметичні засоби для волосся, які не треба змивати, а саме – спреї, ампули, сироватки, кондиціонери.

Як косметика впливає на шкіру

Шкідливість косметики буде мінімізована, якщо правильно підібрати догляд. Натуральна продукція позитивно впливає на шкіру голови. Вона містить мінімум сульфатів і парабенів, тому не призводить до послаблення волосся і погіршення його природних властивостей. Такі засоби насичують шкіру голови. При тривалому використанні ви отримуєте чудовий результат, насичуючи волосся зсередини, допомагаючи регенерувати всі природні функції клітин. Природні процеси активізуються та оновлюватимуть волосся.

Головною відмінністю цих засобів є їх склад. З чого роблять косметику? Наприклад, в косметиці Marie Fresh Cosmetics міститься максимум активних компонентів. Більш концентровані засоби для догляду за зачіскою дозволяють швидше досягти поставлених цілей та розв'язувати проблеми зі шкірою голови та локонами.

У складі засобів переважають натуральні рослинні інгредієнти. Наприклад, у шампуні ROOT & TIPS для жирних коренів та сухих кінчиків міститься комплекс фруктової та саліцилової кислоти, екстракт кори верби. Вони розчиняють накопичений себум та жирові забруднення, ороговілі клітини, залишки важких металів та стайлінгових засобів, даруючи відчуття свіжості та легкості.

У натуральній косметиці не міститься агресивних компонентів (потужних консервантів, нафтопродуктів, сполук алюмінію). Засоби не містять парабенів, силіконів та штучно синтезованих сульфатів.

Для чого використовують косметичні засоби та як їх обирати

Косметика створена для зміцнення волосся і надання йому здорового доглянутого вигляду. Виділяють наступні переваги натуральних засобів:

  • безпечність;
  • універсальність;
  • екологічність.

Натуральний догляд містить у складі настої та екстракти рослин, ефірні олії, органічні кислоти, вітаміни, мікроелементи. Саме тому склад є безпечним. Універсальність продуктів обумовлена тим, що їх можна використовувати у будь-якому віці. Продукція не викликає звикання, не тестується на тваринах, а тому – не шкодить навколишньому середовищу.

Для виготовлення використовуються тільки натуральні олії, які містять корисні органічні сполуки і мікроелементи, насичують шкіру і волосся різними вітамінами. До складу додаються м’які консерванти, які продовжують термін придатності продукту, і не шкодять здоров’ю людини. Підбирати косметику потрібно відповідно до типу та стану волосся.

Як правильно підібрати косметичні засоби

При виборі догляду слід звертати увагу на тип шкіри голови: жирне, сухе, комбіноване. Зважайте і на те, що волосся може бути пористим, хвилястим, прямим. Це допоможе обрати ті засоби, які будуть ефективними у вашому випадку. Вони будуть впливати на структуру волосся, шкіру голови та на волосяні цибулини. Також важливим фактором є наявність алергічних реакцій, почервонінь шкіри, свербежу.

Деякі косметичні продукти направлені на усунення ламкості та зміцнення локонів, запобігання появі лупи, випадіння і слабкості зачіски. Для того, щоб захистити свої локони та подарувати їм доглянутий зовнішній вигляд, слід зробити вибір на користь натуральної косметики, підібраної для вашого типу волосся. Засоби м’яко впливають на шкіру голови, не порушують кислотно-лужний баланс, зберігаючи при цьому ліпідний захисний бар’єр.

Поширені питання

Який шампунь можна підібрати дитині?
Як доглядати за фарбованим волоссям?
Що входить до складу натуральної косметики?
Чи є протипокази до користування натуральною косметикою?