Як обрати ідеальний шампунь для волосся: підбірка засобів від Marie Fresh!

Як обрати ідеальний шампунь для волосся: підбірка засобів від Marie Fresh!

Вибір шампуню – важливий етап догляду. Один засіб добре піниться, але погано змивається. Інший чудово зволожує, але залишає відчуття жирності. Третій відмінно доглядає за зачіскою, але викликає сухість. Саме тому шампунь для щоденного миття волосся треба підбирати ретельно. Експерти рекомендують підбирати засіб залежно від стану волосся та шкіри голови.

Як вибрати шампунь

Головне призначення цього продукту – очищення. Від правильного догляду залежить як виглядатиме зачіска, і наскільки вона буде здоровою. Перед тим, як обирати продукт, слід визначитись з типом шкіри голови та деякими особливостями. Українські шампуні від Marie Fresh Cosmetics – чудовий варіант для щоденного догляду.

Зазвичай засоби поділяють відповідно до наступних ознак:

  1. Тип волосся (сухе, жирне, комбіноване).
  2. Категорія (жіночі, чоловічі, дитячі).
  3. Лікувальні (від лупи, себореї).
  4. Додатковий захист (для фарбованого чи хвилястого волосся, для білявок).
  5. Форма випуску (гелеподібні, рідкі, сухі, кремоподібні, концентровані).

З цього розмаїття необхідно вміти підібрати продукт, який підійде саме для вас. Для цього необхідно знати особливості зачіски, шкіри голови. Сухе та пошкоджене волосся має тьмяний вигляд та є ламким. Воно плутається під час розчісування, пушиться, січеться, жирніє через 4-5 днів. Найчастіше такий стан зачіски обумовлений недостатнім виробленням себуму або постійним агресивним впливом ззовні.

На стан локонів впливає вітер, сонце, сушіння феном, фарбування та освітлення. Фарбовані блондинки – найчастіші володарки сухого волосся. В таких випадках слід використовувати шампунь для посіченого волосся.

Жирний тип вже через день після миття виглядає недоглянутим та брудним, злипається і втрачає пишноту. Причина цього стану – посилена робота секреції сальних залоз, які виробляють занадто багато себуму. Якщо це не регулювати, можливе виникнення себорейного дерматиту (жирна лупа).

Комбіноване волосся характеризується появою жирності біля коріння та сухості на кінчиках. Кінці можуть бути пухнастими, січними, ламкими та неживими, при тому, що у коренів обсяг втрачається вже на другий день через активне виділення себуму.

Проблеми з волоссям

Іноді жінки стикаються з різними проблемами. Наприклад, пофарбоване (а тим паче – освітлене) волосся часто страждає від ламкості, сухості та відсутності блиску. Локони стають тонкими та важче піддаються розчісуванню, оскільки фарбування травмує і видозмінює структуру. Ще однією поширеною проблемою є чутливість.

Вона характеризується почервоніннями шкіри голови, печінням та свербежем, появою запалень. Волосся залишається у великій кількості на руці або гребінці, лізе під час миття, починається помітне порідіння. У таких випадках радимо звернутись до трихолога, який підбере ефективний лікувальний засіб.

Який шампунь найкращий для жирного волосся

Якщо ви миєте волосся щодня, то маєте жирний тип шкіри голови. Саме тому необхідно підібрати відповідні миючі засоби. Варто звернути увагу на те, що жирніє не волосся саме по собі, а шкіра голови, оскільки посилено працюють сальні залози. Шампунь ROOT & TIPS для жирних коренів і сухих кінчиків - професійний шампунь для жирного волосся.

Завдяки збалансованій системі активних компонентів, засіб дбайливо очищає, не пересушуючи по довжині, прибирає обтяження у коренів і пухнастість кінчиків. Він розчиняє накопичений себум та жирові забруднення, ороговілі клітини, залишки важких металів та стайлінгових засобів, дарує відчуття свіжості та легкості.

Радимо звернути увагу саме на процес очищення. Наносимо продукт на шкіру голови та ретельно масажуємо. Бажано використовувати для миття негарячу воду. Також для догляду за жирним типом добре підходять шампуні із вмістом глини. Якщо маєте даний тип шкіри, масками у постійному догляді можна користуватися не частіше ніж раз на 7-10 днів.

Який шампунь найкращий для сухого волосся

Сухий тип характеризується постійним лущенням, запаленнями. У цьому випадку використовуються поживні або зволожуючі засоби. Шампунь для зволоження волосся HYDRA INTENSE містить 95% інгредієнтів натурального походження, підходить для всієї родини та є безпечним для дітей. Доглядовий засіб дбайливо очищає і розгладжує, роблячи зачіску слухняною і шовковистою.

Комплекс із чотирьох видів гіалуронової кислоти та олія інка-інчі забезпечують миттєве екстремальне зволоження волосся та шкіри голови. Шампуні для сухого волосся мають на меті екстремальне зволоження шкіри голови та локонів, тим самим надаючи їм доглянутий зовнішній вигляд.

З сухою шкірою відмінно справляються шампуні для кучерявого волосся, оскільки вони добре утримують вологу. При виборі догляду слід звернути увагу на спеціальні шампуні з натуральними екстрактами. Вони добре заспокоюють шкіру голови.

Який шампунь найкращий від лупи: поради спеціаліста

Поява лупи – поширена проблема. Усунути її можна за допомогою правильно підібраних доглядових засобів. Їхній склад спеціально розроблений для нормалізації функцій шкіри голови. Також в такі шампуні додаються речовини для очищення шкіри голови від ороговілих частинок. При появі лупи краще підбирати шампунь із лікувальним ефектом.

Наприклад, октопірокс (активна діюча речовина, що входить у шампуні від лупи) приводить у норму функції шкіри, оскільки виявляє протимікробну та антибактеріальну дію. Провітамін В5 добре допомагає впоратися з будь-яким видом себореї та рясної лупи.  Найкращий шампунь від лупи вам допоможе підібрати консультант Marie Fresh Cosmetics.

Засоби для пошкодженого волосся

Після фарбування, мелірування або хімічної завивки зачіска потребує більш дбайливого догляду. Тому потрібно підбирати спеціальні засоби для фарбованого волосся, оскільки вони містять додатково вітаміни та поживні речовини. Такі продукти м'яко очищають і додатково живлять пасма по всій довжині. Вони перешкоджають швидкому вимиванню кольору.

Засіб COLOR PROTECT – найкращий шампунь для фарбованого волосся. Він ретельно очищає від забруднень завдяки натуральним миючим речовинам, при цьому не вимиваючи фарбу з волосся. Розроблений на основі інноваційної технології, яка пролонговує яскравий колір.

Для блондинок рекомендується використання спеціальних тонуючих шампунів, щоб уникнути жовтизни. Також радимо звернути увагу на професійні безсульфатні шампуні. Додатково до базового догляду за пошкодженим волоссям рекомендується застосування поживних масок, що відновлюють.

Який шампунь найкращий від випадіння волосся

Випадіння волосся — проблема, з якою стикається більшість населення. Причому це стосується як чоловіків, так і жінок. Є безліч причин втрати волосся. Найпоширеніші з них:

  • стреси;
  • вплив факторів зовнішнього середовища;
  • неправильне харчування;
  • певні захворювання.

Зупинити цей патологічний процес допоможе правильно підібрана косметика. Важливу роль цьому випадку грає шампунь. Найкращі шампуні для відновлення волосся відрізняються м'якою миючою основою та включенням у склад спеціальних активних інгредієнтів. Йдеться не стільки про олії, вітаміни та рослинні екстракти, а й про високотехнологічні молекули та складні комплекси, здатні впливати на густоту волосся.

Шампуні від випадіння спрямовані на делікатне очищення шкіри голови. В нього входять компоненти, дія яких націлена на зменшення випадіння і ламкості волосся. Механізми впливу різних активних компонентів можуть відрізнятися.

Наприклад, кофеїн, крім тонізуючої дії, виконує антиоксидантну функцію та захищає від вільних радикалів. Засіб також може містити натуральні компоненти від випадіння волосся і для стимуляції їх росту — олії, інгредієнти, що розігрівають, вітаміни, екстракти трав і рослин.

Як правильно користуватись сухим шампунем

Спочатку розчешіть волосся. Це необхідно для того, щоб сухий шампунь рівномірно розподілився по зачісці, не накопичуючись у заплутаних пасмах. Нанесіть продукт на коріння або на всю довжину волосся. Сухі шампуні зазвичай представлені у вигляді балона-спрею, який при розпиленні необхідно тримати не ближче, ніж 15-20 см від волосся. Це необхідно для рівномірного нанесення.

Якщо ваше завдання – освіжити все волосся, а не тільки коріння, то після нанесення на прикореневу частину, розподіліть трохи шампуню по всій довжині. Зачекайте від 3 до 10 хвилин (залежно від рівня забруднення). Сухий шампунь абсорбує шкірне сало та вбере його в себе.

Вичешіть залишки доглядового засобу звичайним гребінцем. Також можна використовувати фен, щоб прискорити дію, і, якщо потрібно, зробити укладання волосся. Ці прості кроки дозволять вам швидко створити доглянуту та сяючу зачіску.

Поширені питання

Який шампунь для мелірованого волосся обрати?
Який шампунь для нормального волосся можна використовувати постійно?
Який шампунь для зволоження шкіри голови спробувати?
Як часто потрібно використовувати шампунь для ламкого волосся?