Догляд за сухою шкірою рук

Догляд за сухою шкірою рук

Досить багато людей стикаються з проблемою сухості рук. Причини цього можуть бути різними. Найбільш поширені з них — специфічний спосіб життя, постійний вплив агресивних речовин або захворювання. Навіть якщо ви доглядаєте за руками, сухість може виникати сезонно — в холодну пору року.

Суха шкіра рук — проблема не тільки естетичного характеру. Вона пов'язана з дискомфортом — розтріскуванням шкіри і відчуттям стягнутості. Щоб усунути її, потрібно правильно підібрати косметику і забезпечити шкірі комплексний і регулярний догляд.

Чому виникає сухість шкіри рук?

Перш за все необхідно зрозуміти, що провокує сухість шкіри на руках. Можливо, ви постійно робите щось, що порушує баланс шкіри. В цьому випадку, усунення причини дозволить не тільки досягти ефективності догляду за руками, але і повністю позбутися проблеми.

Суха шкіра рук через вплив зовнішнього середовища

Одна з поширених причин, що призводять до сухості рук — погодні умови, а саме:

  • Постійне перебування під палкими сонячними променями.

  • Занадто висока, низька температура повітря, або її різкі перепади.

  • Сильний вітер.

Будь-який з цих пунктів може привести до порушення гідроліпідного балансу рук. Через нестачу вологи шкіра починає стягуватися і лущитися, втрачає еластичність і може навіть почати запалюватися. Такий стан називається зневодненням рук.

Сухість рук, викликана хімічними речовинами

Великої шкоди шкірі завдає регулярне потрапляння побутової хімії, миючих та дезінфікуючих засобів. Це може відбуватися вдома під час миття посуду і прибирання, або ж бути частиною робочого процесу. Дуже часто суха шкіра рук зустрічається у працівників промислової сфери, персоналу лікарень або людей, які займаються клінінгом. Під час контакту з діючою речовиною потрібно захищати руки рукавичками. Однак навіть це не рятує від випадкових крапель і випарів хімії. ПАВи, які знаходяться у складі хімічних засобів, негативно впливають на шкіру, дозволяючи воді швидше випаровуватися з неї.

Сухі руки як симптом захворювання

Існують деякі хвороби, які призводять до сухості рук. Сюди відносяться різні шкірні дерматози, а також порушення в роботі системи травлення, ендокринної та нервової систем. Це стає причиною неправильної роботи сальних залоз і поганого вбирання корисних речовин у шкіру.

Якщо ви дотримуєтеся суворої дієти або неправильно харчуєтеся, сухість рук може бути викликана нестачею вітамінів. Щоб уникнути проблем, краще обмежити себе в солодкому і борошняному, вживати менше алкоголю і кави. Це дозволить нормалізувати обмін речовин і налагодити роботу організму.

Як доглядати за сухими руками?

Перше, що потрібно зробити — мінімізувати шкідливий вплив на руки і виключити фактори, що призводять до їх травмування. Використовуючи будь-які хімічні речовини, обов'язково надягайте захисні рукавички, а після цього промийте руки. До речі, дуже часте використання дезинфектора або постійне миття рук також шкодять шкірі, тому постарайтеся не зловживати ними. Щоб нейтралізувати висушуючу дію води, після контакту з нею використовуйте зволожуючий крем.

У холодну погоду користуйтеся рукавичками і захисним кремом.

Косметика для сухої шкіри рук

Щоб догляд за руками був повноцінним, потрібно використовувати косметичні засоби, спрямовані на відновлення шкіри, її живлення і зволоження. Хороший вибір — комплексні процедури. У них входять теплі ванночки з ефірними оліями, скраби або інші пілінгуючі засоби, маски для рук, спрямовані на живлення та зволоження. Скраби можна наносити легкими рухами, розтираючи їх, і змивати після 2-3 хвилин. Маски змивають або залишають до повного вбирання в залежності від їх складу. Найкращий ефект ці засоби дають при використанні перед сном.

Одна з найбільш дієвих категорій косметики для рук — креми, що містять вітамінні комплекси, олії і жирні кислоти. Серед нашої брендової косметики є кілька натуральних кремів для рук, які допоможуть впоратися з сухістю шкіри:

  • Поживний крем для рук із серії «Спеціальний догляд», що містить олію ши, олії виноградних кісточок і жожоба, а також екстракти обліпихи і шипшини. Він інтенсивно живить зневоднену шкіру рук, загоює мікротріщини і надійно захищає від впливу несприятливих факторів навколишнього середовища.

  • Зволожуючий крем для рук з серії «Young and Blooming» з морським еластином Bio Marine. Він відновлює еластичність шкіри, омолоджує, розгладжує зморшки і підтримує м'якість епідермісу.

Корисна порада: слідкуйте за водним режимом. Нестача води в організмі не може не відбитися на стані шкіри, знижуючи тургор і її еластичність. Харчування має бути різноманітним і включати в себе всі необхідні вітаміни і мікроелементи. В цьому випадку організму буде легше впоратися з будь-якими проблемами, включаючи дерматологічні. Користуйтеся натуральною косметикою і ваша шкіра обов'язково подякує вам. Будьте здорові!