0
Догляд за сухою шкірою обличчя
30.09.2021

Догляд за сухою шкірою обличчя

Професійні лікарі-косметологи постійно говорять про те, що в догляді за обличчям потрібно враховувати тип шкіри. Це важливий момент, від якого залежить ефективність догляду. У цій статті ми поговоримо про сухий тип шкіри і про те, як за ним потрібно доглядати.

Особливості сухої шкіри

Як зрозуміти, що у вас суха шкіра? Є кілька ознак, які дозволяють це визначити:

  • суха шкіра найчастіше тонка і ніжна;

  • на ній непомітні пори;

  • вона виробляє мало шкірного себуму;

  • жирний блиск на такій шкірі відсутня — вона тьмяна;

  • шкіра може лущитися;

  • власників сухої шкіри часто турбує відчуття стягнутості.

Якщо за сухою шкірою не доглядати кожен день, її стан швидко погіршується, приводячи до ранньої появи зморшок і старіння.

Чому шкіра стає сухою?

Шкіра може мати вроджений сухий тип або ставати такою через зовнішні фактори. Генетична схильність до сухості — не хвороба, а просто особливість, яку потрібно враховувати, підбираючи догляд. Швидше за все, якщо у мами і бабусі була суха шкіра обличчя, вона буде і у вас.

Інша справа, якщо шкіра має нормальний тип, але регулярно піддається шкідливим впливам. Ось кілька найпопулярніших причин, через які шкіра може втрачати вологу швидше звичайного:

  • Помилки в догляді. Сон з декоративною косметикою на обличчі або ігнорування зволожуючих засобів.

  • Неправильний підбір косметичних засобів. Якщо використовувати косметику, яка створена для іншого типу шкіри, це може привести до збоїв в її роботі та сухості.

  • Неправильний спосіб життя. Регулярний недолік сну, споживання великої кількості алкоголю, паління, надлишок жирної і гострої їжі — все це впливає на стан шкіри.

  • Побічний ефект ліків. Сухість шкіри може бути викликана застосуванням деяких медикаментів.

  • Стреси і напруга. Якщо ви часто нервуєте, це негативно впливає на весь організм, у тому числі, на шкіру обличчя. Через постійні стреси гіалуронова кислота швидше виводиться з організму, що призводить до сухості шкіри.

  • Споживання недостатньої кількості води. Незалежно від пори року і погоди потрібно дотримуватися питний режим, випиваючи кожен день хоча б 1,5 літри чистої води без газу, домішків і барвників.

Як правильно доглядати за сухою шкірою?

Який би тип шкіри у вас не був, у догляді потрібно дотримуватися регулярності. Навіть найкращий комплекс косметичних препаратів не зможе надати належного ефекту, якщо не користуватися ним постійно. Щоденні рутинні процедури для сухої шкіри включають кілька етапів, кожен з яких важливий для досягнення хорошого результату.

Очищаючі процедури

Вмиватися при сухому типі шкіри потрібно не частіше двох разів на день. Це дозволить зберегтися тій невеликій кількості себуму, який виробляють пори. Якщо його не буде, це підвищить вразливість шкіри. Для очищення потрібно підбирати засоби, створені спеціально для сухого типу шкіри. У ранковий час можна використовувати безводне очищення.

1-2 рази на тиждень необхідно робити процедуру глибокого очищення за допомогою пілінгів. Для сухої шкіри краще вибрати пілінг на основі ферментів. Він делікатно очистить забруднення, не пошкоджуючи роговий шар і не викликаючи чутливості.

Етап тонізації

Роль тоніку дуже важлива в догляді за будь-якою шкірою, і особливо це стосується сухого типу. Тонік дозволяє відновити pH-баланс шкіри і готує її до наступного етапу — зволоження та живлення. Без тонізації шкіра обличчя не зможе увібрати всі активні речовини і мікроелементи. Крім того, після очищення pH-баланс порушується, роблячи шкіру більш вразливою. Тонік вирівнює його, дозволяючи нейтралізувати побічний ефект очищення.

Живлення сухої шкіри

Крем для сухої шкіри повинен добре живити і зволожувати її. Велике значення має текстура — креми на основі олії з щільною текстурою підійдуть набагато краще легких за консистенцією лосьйонів, гелів або молочка. Гарним доповненням стане зміст в кремі гумектантів — речовин, що утримують у шкірі вологу, захищаючи її від зневоднення.

Ще один засіб догляду за сухим типом шкіри — маски з ефектом зволоження. Вони містять гіалуронову кислоту і сечовину, підтримуючи гідроліпідний баланс епідермісу. Ефективними будуть і зволожуючі сироватки, які допоможуть відновити шкіру.

При підборі косметики потрібно обов'язково звертати увагу на тип шкіри, для якого вона призначена. Від цього залежить її склад, текстура і властивості. Якщо у вас суха шкіра, вам необхідно зробити акцент на засоби з ефектом живлення та зволоження. Найкраще вибирати натуральну косметику, яка не містить синтетичних компонентів — вона дозволить досягти найкращого ефекту.