Ефективний догляд за шкірою навколо очей

Ефективний догляд за шкірою навколо очей

 

Навколо очей знаходиться ділянка тонкої та ніжної шкіри, яка вразлива не тільки до зовнішніх впливів, але й стресів, нестачі сну та перевантаження очей. Темні кола чи мішки під очима, а також сіточка зморшок — від цього прагнуть позбутися дівчата усього світу. Щоб повіки та шкіра навколо очей виглядали здоровими, потрібно забезпечити правильний догляд за цією зоною.

Шкіра навколо очей містить дуже малу кількість сальних залоз, що робить її захист дуже слабким. Щоб не допустити ранніх ознак старіння, потрібно почати доглядати за шкірою вже зараз, забезпечивши їй якісне зволоження та живлення.

З яких етапів складається догляд за шкірою навколо очей?

Догляд за шкірою обличчя поділяється на два найважливіші етапи: очищення та зволоження.

Очищення шкіри навколо очей

Етап очищення потрібен не тільки для того, щоб усунути забруднення і зробити шкіру візуально чистішою. Насправді, пілінгуючі засоби активно усувають ороговілі клітини шкіри, тому тонізуюча та живильна косметика може глибше проникати у шкіру. Важливо очищати шкіру двічі на день — вранці та ввечері:

  • Вранці можна вмитися легкими пінкою або гелем, які не містять спирту та агресивних піноутворювачів.

  • Увечері перед умиванням обов'язково потрібно зняти макіяж. Для цього можна використовувати серветки або ватні диски, на які нанесена косметика на олійній основі, а також гідрофільні продукти для демакіяжу (олії, бальзами). Важливо — не тріть шкіру, намагайтеся не розтягувати її і не надто натискати на неї пальцями. Щоб не допустити подальшої сухості та роздратування, уважно вивчіть склад продуктів, які ви використовуєте. Вони не повинні містити сульфати, парабени і фториди.

Зволоження шкіри у зоні очей

Повіки не мають сальних залоз, тому позбавлені природного захисту — себуму. Щоб гарантувати правильний догляд за цією зоною, потрібна спеціальна косметика з живильним і зволожуючим ефектом. Доречі, звичайний крем для обличчя не підійде — потрібен крем для повік.

Поради щодо нанесення засобу на повіки

Через делікатність цієї зони необхідно бути дуже обережним. Оптимальний варіант — наносити крем рухами мізинців. Почати слід із найбільш проблемної зони — під очима. Саме там з'являються мішки та синці. Використовуйте трохи засобу, щоб його надлишок не потрапив на слизову оболонку, дратуючи її. Вам знадобиться кількість крему, що дорівнює рисовому зернятку.

На яких компонентах у засобі для очей зробити акцент?

Шкіра навколо очей може швидко втрачати пружність через кілька факторів:

  • часте блимання;

  • мімічне навантаження;

  • загальний недолік вологи в організмі;

  • сонячні промені;

  • часті стреси;

  • неправильний спосіб життя;

  • генетичні фактори.

Навіть якщо не вдасться повністю усунути всі причини, можна згладити їхні наслідки. Правильним вибором стануть косметичні засоби, що стимулюють шкіру виробляти колаген. До таких речовин відносяться пептиди. Це ланцюжки амінокислот, які виступають у ролі будівельного елементу колагену, еластину та кератину.

Темні кола під очима — як упоратися з проблемою?

Першочергова причина темних кіл під очима — нестача сну. Щоб позбутися від них, найчастіше досить почати регулярно висипатися. Але якщо це з будь-яких причин неможливо, або наявність темних кіл зумовлена вашими генетичними особливостями, можна використовувати засоби, які відновлять циркуляцію крові і зроблять відтінок шкіри світлішим. Ось компоненти з відповідними властивостями: арбутин, гідрохінон, койєва кислота, вітаміни С та К, Вітамін В3, азелаїн.

Як прибрати набряки під очима?

Мішки під очима з'являються внаслідок скупчення рідини під час сну. Причинами цього можуть бути порушення водного балансу або переїдання на ніч. Щоб уникнути появи мішків під очима, необхідно використовувати гель для повік або гідрогелеві патчі. Їх краще зберігати за прохолодної температури.

Якщо ви регулярно доглядатимете за шкірою навколо очей, вона залишатиметься пружною і зі здоровим відтінком. Головне — не забувайте вибирати натуральну доглядову косметику!