Догляд за комбінованою шкірою обличчя

Догляд за комбінованою шкірою обличчя

 

Комбінований тип шкіри — один з найпоширеніших. У процесі еволюції опуклі ділянки шкіри придбали більше сальних залоз, щоб захищатися від вітру та холоду. Однак у сучасних умовах жирна Т-зона у поєднанні із сухістю щік — не найкраща ситуація. Позбутися комбінованого типу шкіри не можна, оскільки він закладений у генах. Однак за умови правильного догляду ви можете значно покращити стан шкіри, усунути сухість і значно зменшити рівень жирного блиску.

Обережно очищайте шкіру

Під час догляду за комбінованим типом шкіри дівчата часто роблять одну і ту ж помилку — щосили намагаються усунути жирний блиск за допомогою агресивних очищувальних засобів, вибираючи для цього сильні тоніки і спиртовмісну косметику. Через це U-зона починає сильніше лущитися, а в Т-зоні епідерміс намагається виділити ще більше себуму.

Косметологи ж, навпаки, радять приділити більше уваги сухим ділянкам шкіри, делікатно очищаючи їх косметикою з нейтральним кислотно-лужним балансом. Після її використання на шкірі не повинно залишатися відчуття сухості та стягнутості. До речі, корисна порада: краще вибрати холодні вмивання, тому що висока температура води руйнує гідроліпідний шар і призводить до сухості.

При виборі косметики для комбінованої шкіри переконайтеся, що в ній відсутні спирт, бутилстеарат, мигдальна та кокосова олії. Ці компоненти є комедогенними. А ось вміст у засобах натуральних рослинних екстрактів та АНА-кислот — добре рішення. Вони приберуть ороговілі клітини шкіри та допоможуть підтримати баланс вологи.

Тонізація

Різні ділянки комбінованої шкіри мають різний рН-баланс. Завдання тонізуючої косметики — вирівняти його та створити захисну гідроліпідну мантію, яка захистить шкіру від агресивного впливу. В результаті, Т-зона почне виділяти менше шкірного себуму, а в U-зоні зменшиться лущення.

У тоніків є ще кілька корисних властивостей та функцій:

  1. Видалення зі шкіри залишків води та очищувального засобу після вмивання.

  2. Поліпшення припливу крові до шкіри завдяки стимуляції кровоносних судин.

  3. Підвищення пружності та свіжості шкіри.

Зверніть увагу — у тоніку не повинно бути спирту. Корисні компоненти в тонізуючому засобі це гіалурон, бісаболол, пантенол, гліцерин та вітамінні комплекси.

Живлення та зволоження комбінованої шкіри обличчя

Щоб догляд за комбінованою шкірою обличчя був повноцінним, краще використовувати відразу два креми — зволожуючий з антиакне ефектом (для Т-зони) і зволожуючий із вмістом поживних речовин (для U-зони).

Косметологи рекомендують використовувати у догляді за шкірою обличчя денний та нічний креми. Це дасть швидкий ефект та забезпечить комплексний догляд за шкірою.

  • Денний крем повинен захищати від ультрафіолету. Він також стане основою для тонального крему.

  • Нічний крем сприяє живленню шкіри за рахунок високого вмісту поживних речовин та олій.

Ось кілька компонентів, які підвищать ефективність догляду за змішаною шкірою обличчя:

  • Азелаїнова кислота має протизапальний ефект, очищає шкіру, покращує колір обличчя. У порівнянні з АНА-кислотами вона менше дратує шкіру.

  • Ніацинамід нормалізує вироблення шкірного себуму та відтворює захисні бар'єри. Найкраще вибирати концентрацію від 5%.

  • Ретинол відмінний антиоксидант із вираженим ефектом проти акне. Він заспокоює запалення, має антибактеріальні властивості та прискорює регенерацію шкіри. Але засоби з цим компонентом повинен підбирати косметолог або дерматолог, оскільки вони можуть спричинити сухість та подразнення шкіри.

Як правильно доглядати за комбінованою шкірою взимку? Зверніть увагу на сухі місцям, наносячи на них живильний крем. У літній час перейдіть на засоби з легкою зволожуючою текстурою, а крем замініть сироваткою.

Чим можна доповнити догляд?

Один або два рази на тиждень можна використати пілінг на основі кислот. Він усуне ороговілі клітини шкіри, а також допоможе позбавитися жирного блиску.

Декілька разів на тиждень варто використовувати маски. Вони можуть мати різний ефект:

  • Очищувальні маски глибоко очищають пори від будь-яких забруднень, попереджають запалення та регулюють вироблення себуму. Після таких масок варто використовувати тонік і зволожуючий крем, щоб уникнути пересушування.

  • Зволожуючі маски — відмінний вибір для комбінованої шкіри. Вони розгладжують зморшки та наповнюють шкіру вологою. Після їх використання шкіра набуде здорового вигляду та свіжості.

  • Антивікові маски підтягують шкіру обличчя, прибирають дрібні зморшки та активізують регенеративні здібності шкіри.

Правильно доглядаючи шкіру обличчя, ви зможете досягти балансу між різними ділянками шкіри та зберегти її доглянутий здоровий вигляд.