0
Sensitive skin care - useful tips
03.02.2022

Sensitive skin care - useful tips

Численні опитування показують, що чутливою свою шкіру вважає приблизно третина дівчат. Проте, за дослідженнями косметологів, такий тип зустрічається лише у 20% населення. Чутлива шкіра схильна до запалень, почервоніння. лущення та сухості, на ній легко виникають алергічні реакції.

Серед речей, на які може гостро відреагувати чутлива шкіра обличчя:

  • декоративна косметика;
  • перепади температури;
  • жорстка вода;
  • стреси та недолік відпочинку.

Насамперед, потрібно усунути всі ці причини. Проте правильний догляд за шкірою допоможе набагато швидше відновити її та привести до нормального стану.

Типи та причини чутливої ​​шкіри

Стан підвищеної чутливості шкіри може бути коротко- та довгостроковим. Тимчасове загострення часто пов'язане із зовнішніми проблемами або сигналізує про захворювання. Причиною може бути прийом сильнодіючих ліків або антибіотиків. Щоб усунути такий тип чутливості шкіри, потрібно прибрати те, що її викликало. В іншому випадку, косметичний догляд лише трохи полегшить її стан.

Чутливість шкіри також може бути вродженою властивістю. Такий тип епідермісу потребує делікатного щоденного догляду та дотримання низки правил. Позбутися чутливості повністю не вдасться, але можна знизити її та захистити від багатьох подразників.

Як доглядати за чутливою шкірою обличчя?

Щоденний догляд за чутливим типом шкіри складається з кількох етапів:

  1. Дбайливе очищення шкіри. Вмивати обличчя найкраще теплою чи прохолодною водою. Для очищення слід використовувати м'яке молочко або пінку. Оптимальним вибором стануть засоби, розроблені спеціально для цього типу шкіри.
  2. Тонізування за допомогою тоніків без вмісту спирту та кислот. Така косметика не висушить шкіру і не посилить її лущення. Правильно підібраний тонік відновить кислотно-лужний баланс після етапу очищення.
  3. Зволоження та живлення шкіри за допомогою кремів. Кремів має бути два — денний та нічний. Вони мають різну дію — денний захищає від сонця, зволожує шкіру і допомагає їй впоратися з подразниками, а нічний живить її, дозволяючи відновитися.

У косметиці для догляду не повинно бути мінеральних та синтетичних олій — їх використання негативно позначиться на гідроліпідному шарі та призведе до втрати вологи. Також слід уникати у складі вітаміну А та його похідних, які підвищують уразливість шкіри до сонячного світла.

Для догляду найкраще підійде натуральна косметика для чутливої ​​шкіри, яка ґрунтується на природних компонентах і не містить сильних ароматів. До її складу можуть входити заспокійливі та регенеруючі компоненти: пантенол, алантоїн, каваїн, природні олії та вітамінні комплекси.

Поради щодо догляду за чутливою шкірою

Щоб підтримувати здоров'я чутливої ​​шкіри, потрібно не тільки правильно підібрати косметику, але також дотримуватися кількох правил:

  • Не використовуйте багато декоративної косметики. Це може порушити баланс шкіри та викликати негативну реакцію.
  • Як додатковий догляд використовуйте маски. Однак краще не застосовувати маски на основі глини та так звані «плівки». Найкраще вибрати засоби з кремовою текстурою, призначені саме для сухої та чутливої ​​шкіри.
  • Щоб покращити стан шкіри обличчя, важливо правильно харчуватися та налагодити питний режим. Якщо організму не вистачає води, це відразу позначиться на обличчі у вигляді лущення.
  • Намагайтеся виключити з раціону шкідливу їжу: гострі, солоні та смажені страви. Корисними стануть продукти з протизапальними властивостями: імбир, кориця, куркума.
  • Купити гель для обличчя, який містить алое. Він має виражену протизапальну дію.

Основні помилки у догляді

Власниці чутливої ​​шкіри часто роблять ті самі помилки, які не дозволяють їм впоратися з проблемою. Ось поради, які допоможуть їх уникнути:

  • Не використовуйте агресивні засоби для чищення. Замініть їх пілінгами з м'якою дією. Вибирайте косметику, що очищає, із вмістом ферментів (ензимів) і не використовуйте їх частіше разу на тиждень.
  • Не використовуйте для вмивання гарячу воду. Вона сушить шкіру та може підвищити чутливість.
  • Не перевантажуйте шкіру великою кількістю косметичних засобів, використовуйте їх розумно.

Правильно обравши доглядовий комплекс для своєї шкіри, ви зменшите її чутливість і швидко покращите її стан.