Сироватки для обличчя: як вибрати натуральний продукт згідно ваших потреб та типу шкіри

Сироватки для обличчя: як вибрати натуральний продукт згідно ваших потреб та типу шкіри

Сироватки для обличчя – один із найпопулярніших косметологічних засобів для догляду та омолодження. Значно покращують стан обличчя, забезпечують сяйво, тонус, зменшують кількість зморщок. На відміну від звичайних кремів, сироватки мають високу концентрацію активних компонентів. Застосування таких продуктів для обличчя є ефективним лише за умови врахування індивідуальних особливостей. У цій статті ми розкажемо, у чому користь такого догляду, та як його правильно використовувати.

Як користуватись сироваткою для обличчя: поради косметолога

Вплив на організм різних негативних факторів призводить до різкого скорочення вироблення колагену, еластину. Без цих білків обличчя втрачає здоровий колір, пружність, еластичність. В результаті формуються глибокі та дрібні зморшки. З цим допоможе справитись даний продукт.

Для чого сироватка для обличчя? Головне завдання доглядового засобу – вирішення нагальних проблем зі шкірою. Це можуть бути зморшки, жирність, відсутність пружності або тьмяний колір обличчя. Сироватки працюють за рахунок високої концентрації активних компонентів. Продукт досить швидко дає помітні результати. «Доставка» необхідних компонентів у шкіру відбувається оперативно, тому вони працюють ефективніше, ніж у кремах.

До складу сироватки часто входить гліцерин, гіалуронова кислота, природні екстракти, що збільшують синтез колагену. Складові зменшують руйнування волокон. Зазвичай сироватки мають рідку консистенцію, але можуть бути маслянистими, гелеподібними.

Спектр показань застосування – широкий. Сироватка для сухої шкіри обличчя може виступати у ролі пілінгу та мати відлущувальний ефект, лікувати вугровий висип. Засіб освітлює пігментні плями, зменшує ознаки старіння. Забезпечує додаткове живлення та зволоження. Відмінність сироватки від крему – не лише в текстурі та принципі роботи, а й у основних завданнях. Крем – це базовий догляд, сироватка – додатковий.

Регулярне використання сироваток дає позитивні результати:

  • збільшення пружності шкіри;
  • зменшення зморщок;
  • нормалізація водного балансу, насичення вологою;
  • стимулювання кровообігу;
  • стабілізація вироблення шкірного сала;
  • освітлення пігментних плям;
  • повернення природного сяйва;
  • забезпечення регенерації клітин та захисного бар'єру.

Як застосовувати даний продукт?

  1. Наносити під крем або як основу під макіяж зранку.
  2. Додавати в догляд регулярно для посилення ефекту крему.
  3. Використовувати як маску – рівномірно розподілити кілька крапель по обличчю та потримати 10 хвилин. Залишки видалити.

В асортименті Marie Fresh Cosmetics можна обрати сироватку «Зволоження та відновлення» або сироватку для обличчя «Anti Acne».

Як наносити сироватку на обличчя: основні правила

Наносити засіб на обличчя треба правильно. Тільки тоді ефект буде максимальним. Насамперед шкіру слід очистити від забруднень та декоративної косметики. Для цього радимо використовувати гідрофільну олію. Далі наносимо сироватку на кінчики пальців та акуратно розподіляємо по обличчю, починаючи з чола і закінчуючи шиєю. Не потрібно робити сильних натисків, щоб не травмувати епідерміс.

Для кращого проникнення в глибокі шари шкіри робіть повільні м’які рухи. Через 15-20 хвилин можна використовувати крем. Він допоможе зберегти у шкірі корисні компоненти серуму та забезпечити своєрідний захист від випаровування. Завдяки сироватці властивості крему посиляться на 30%.

Періорбітальна область практично не містить сальних залоз і потребує особливого догляду, тому сироватку під очі не наносять. Для цієї зони можна використовувати тільки ті серуми, які призначені для ліфтингу або зволоження повік.

Наносити засіб на обличчя потрібно вранці та ввечері на попередньо очищену та оброблену тоніком шкіру. Серуми, які мають відлущувальні властивості, використовуються тільки ввечері. Взимку не рекомендується наносити засіб перед виходом на вулицю. Робити це потрібно як мінімум за 40 хвилин, інакше компоненти не встигнуть подіяти. Волога швидко випарується, що мінімізує результат. Змивати продукт зі шкіри не потрібно. Винятком є поява алергічної реакції. Якщо ви помітили печіння, висипання, сильне почервоніння – негайно змийте засіб.

Яку сироватку вибрати для молодого обличчя

У б`юті-сфері існує широкий спектр сироваток для обличчя. Вони відрізняються призначенням для типів шкіри, основними діючими речовинами та віковою категорією. Продукти для молодої шкіри мають легшу, водянисту структуру. Їх завдання – збереження шкіри в підтягнутому вигляді, забезпечення водного балансу. Серум для обличчя з антивіковою дією зазвичай має маслянисту та щільну структуру.

Існують засоби вузької спрямованості під конкретні потреби. Наприклад, засоби з інтенсивним захистом від сонця використовуються влітку. Сироватки від пігментації, навпаки, краще використовувати, коли сонячна активність знижена. Загалом догляд є ефективним для всіх вікових категорій. Захищає клітини, ущільнює ніжну шкіру, активує процеси оновлення, зволожує, робить шкіру гладкою та м'якою.

Поширені питання

Чи ефективною буде сироватка для обличчя для жирної шкіри?
Чи є такі засоби безпечними?
Чи підходить сироватка для комбінованої шкіри?
Як наносити продукт на молоду шкіру?