0
Сезонний догляд за шкірою: як адаптувати режим натуральної косметики до змін погоди та клімату
19.05.2023

Сезонний догляд за шкірою: як адаптувати режим натуральної косметики до змін погоди та клімату

Наявність сезонного догляду – необхідність для власниць будь-якого типу шкіри. Підбір засобів залежить від пори року, кліматичних умов, факторів, які могли вплинути на стан обличчя. Разом зі зміною клімату змінюються і потреби шкіри, її стану, рівень вітамінізації.

Неправильно підібрані продукти можуть не тільки не принести результату, а й нашкодити. У цій статті ми розкажемо, чому так важливо підбирати догляд в залежності від сезону.

Чи потрібний сезонний догляд

Кожна пора року характеризується певними змінами в температурі повітря, в наявності опадів, які впливають на стан шкіри. Саме тому слід додати до свого арсеналу косметики продукти для кожного сезону. Також орієнтуйтесь на тип шкіри, вік, наявність супутніх проблем.

Методи догляду за шкірою у різні пори року

Зимовий догляд за обличчям є необхідним, оскільки це найскладніший для шкіри період. У цей сезон будь-яке обличчя зазнає акліматизації. Холодне сухе повітря, штучне опалення, нестача сонячного світла та поживних речовин здійснюють прямий вплив на зовнішній вигляд. Радимо обрати засоби, які забезпечать зволоження, інтенсивне живлення та захист.

Виникає лущення, сухість, дискомфорт, локальне почервоніння, збільшується чутливість. Для запобігання сухості та авітамінозу забезпечуйте комплексний догляд за обличчям.

Віддавайте перевагу засобам з щільнішою консистенцією. Особливо важливим є використання жирного крему в морозну погоду. Забезпечте шкірі максимальне живлення за допомогою кремів, сироваток. Спробуйте крем для зволоження з гіалуроновою кислотою від Marie Fresh Cosmetics. Засоби дарують відчуття живлення та комфорту протягом 24 годин, розгладжують дрібні зморшки, викликані сухістю, роблять шкіру пружною та еластичною.

Взимку косметологи рекомендують використовувати натуральні засоби для вмивання, маски з гіалуроновою кислотою, мінералами, амінокислотами. Весняний догляд також є важливим. Після зими епідерміс особливо потребує підживлення, вітамінізації. Не слід забувати й про підбір продуктів за типом шкіри, віком та особливостями кожної людини.

Догляд зводиться до відновлення після морозу та контрастних температур. При його відсутності є підвищеним ризик:

  • локального лущення;
  • тьмяності;
  • подразнення;
  • жирного блиску в Т-зоні;
  • вугрів.

Використовуються експрес-методи регенерації клітин, а також засоби з високою концентрацією біологічно активних речовин. Радимо звернути увагу на сироватку «Відновлення та зволоження». Головна мета цього продукту – швидка доставка і розподіл регенеруючих речовин в клітини. Це швидка допомога для обличчя з ознаками зневоднення, втоми і тьмяності. В результаті мінімізується сухість, втрата пружності та еластичності, набряклість.

Власникам чутливої шкіри з початком весни варто приділити максимальну увагу підтримці мікробіому та гідроліпідного балансу. З середини квітня до кінця серпня радимо використовувати засоби, що захищають обличчя від ультрафіолету. Пропонуємо тонуючий BB CREAM SPF 20. Це легкий тонуючий ВВ-крем із захистом від ультрафіолетового випромінювання.

Чутлива шкіра може реагувати на більш активні сонячні промені миттєвою сухістю, почервонінням та подразненнями. Клітини мають високу потребу у вітамінах, мінералах, амінокислотах. Збагачений цими елементами епідерміс:

  • легше переносить температурні перепади;
  • стійкіший до умов довкілля;
  • має нормалізований кровообіг.

Догляд за шкірою обличчя влітку містить використання сонцезахисних засобів, які захищають від пігментації та ризику зневоднення. У вечірньому догляді використовують пінку для очищення, яка є базовим засобом. Для зняття макіяжу радимо спробувати гідрофільну олію. Вона використовується лише ввечері та наноситься сухими руками на сухе обличчя для отримання кращого ефекту.

Двічі на тиждень можна робити маски. Вони очищають шкіру від себуму, запобігають появі висипань та надмірної жирності, звужують пори. Влітку високі температури впливають на водний баланс. Обличчя стає зневодненим.

Маска Silky Touch – чудовий вибір. Забезпечує екстремальне зволоження, м'якість та шовковистість відразу після використання. Гіалуронова кислота розгладжує дрібні зморшки, забезпечує еластичність. Комплекс полісахаридів інтенсивно зволожує та зменшує лущення.

Забезпечте максимально ретельне та дбайливе очищення, інтенсивний захист від впливу сонця. Всі засоби влітку мають бути спрямовані на антиоксидантний захист.

Догляд за обличчям восени – період відновлення після інтенсивного впливу сонця та УФ-променів. Шкіра стає сухою, чутливою, втрачає пружність. Нерідко сповільнюється синтез колагену. Напередодні похолодання необхідно подбати про зволоження та відновлення захисного бар'єра.

Надавайте перевагу косметичним засобам із колагеном, компенсуючи його дефіцит. Обов'язково тонізуйте шкіру – використовуйте тонік с ферментованими мінералами або з гіалуроновою кислотою. Догляд за обличчям осінню – важливий для підтримання здорового та сяючого обличчя. Обирайте засоби, які покращують мікроциркуляцію крові та живлення клітин. Саме час доповнити арсенал косметики поживними масками для обличчя.

Догляд за руками восени є не менш важливим. Пропонуємо крем для рук Proactive або крем для рук з морським еластином.

Поширені питання

Яким повинен бути вечірній догляд за обличчям взимку?
Чи варто забезпечувати догляд за руками осінню?
Коли особливо важливо доглядати за обличчям?
Який склад повинен бути у продуктів літньої лінійки?