Рамбутан в косметиці: користь для шкіри

Рамбутан в косметиці: користь для шкіри

Для виготовлення натуральної косметики використовуються різноманітні корисні компоненти. Серед них – вітаміни і мінерали, рослинні екстракти, олії, глина тощо. Одним з унікальних компонентів є рамбутан. У цій статті ми розкажемо про його корисні властивості та вплив на шкіру.

Що таке рамбутан

Рамбутан – це екзотичний фрукт, який має багато корисних характеристик. Він має позитивний вплив на всі системи організму. Цей продукт рекомендують включати до дієтичного меню за наявності захворювань ШКТ. Рамбутан корисний для серця, покращує обмін речовин, зміцнює імунітет. Фрукт нормалізує роботу системи травлення. Чинить антибактеріальну дію, корисний у боротьбі з паразитами.

Екстракт цього тропічного фрукта зміцнює нервову систему (рекомендується при нервових розладах, депресивних станах, стресах). Використовують і у разі інфекційних процесів у ротовій порожнині, наприклад, при стоматиті. Також плід є засобом комплексної терапії при запальних захворюваннях шкіри. Останнім часом знаходить своє застосування і у косметології. Найпоширеніша задача рамбутану в косметиці – повернути свіжість шкіри обличчя.

Рамбутан для шкіри: користь

Ефект для шкіри від рамбутану є різностороннім:

  • зволоження;
  • живлення;
  • загоєння ран.

Цей плід підходить для всіх типів шкіри. Для сухої – зволожує та живить, для жирної та схильної до висипів – прибирає надмірний блиск та висипи. Не слід забувати, що рамбутан може спричинити алергію. Саме тому цей фрукт слід використовувати з обережністю людям, схильним до алергії.

Продукт містить велику кількість води, яка легко вбирається організмом. Це допомагає зволожити шкіру та нормалізувати водно-електролітний баланс, уникнути сухості та тріщин на обличчі надалі. Рекомендується комплексно використовувати рамбутан у поєднанні з маслом розмарину.

Екзотичний фрукт підвищує тонус шкіри. Вона буде зволоженою, підтягнутою, яскравою та очищеною. Цей плід є ефективним і при наявності пігментних плям. Він бережно відбілює обличчя та робить його матовим. Олія рамбутану лікує запалення, допомагає уникнути інфекції, екземи та появи прищів на обличчі.

Масло рамбутана очищує від забруднень, декоративної косметики та пилу, поліпшує зовнішній вигляд, матує. Видобуте масло з насіння тропічного фрукта також є потужним антиоксидантом. Воно проникає глибоко в шкіру, мінімізує вплив вільних радикалів на шкіру. Це допоможе уникнути впливу ультрафіолету та ранніх ознак старіння.

Властивості рамбутану

Одна з важливих властивостей тропічного плоду – омолодження. Рамбутан дозволяє розгладжувати зморшки, запобігати їх появі, робити обличчя підтягнутим. Використання олії сприяє покращенню зовнішнього вигляду та поліпшенню текстури шкіри. Обличчя стає м’яким та еластичним, яскравим.

Не менш корисним рамбутан є і для зачіски. Пропонуємо спробувати набір Anti-рollution для всіх типів волосся. До нього входить шампунь та кондиціонер. Набір підходить для всіх типів волосся та забезпечує глибокий детокс-ефект та захист від забруднень навколишнього середовища, хімічної та фізичної дії. Рослинний комплекс на основі екстракту насіння рамбутану створює бар'єр, що захищає локони та покращує їх життєву силу.

Корисний склад косметики з рамбутаном

Косметика з рамбутаном у складі містить багато поживних речовин, серед яких:

  • вітамін А (бета-каротин);
  • вітамін В1 (тіамін);
  • вітамін В2 (рибофлавін);
  • ніацин (вітамін В3);
  • вітамін В5 (пантотенова кислота);
  • вітамін В6 (піридоксин);
  • фолієва кислота (вітамін В9);
  • вітамін С (аскорбінова кислота).

Також у фрукті містяться органічні кислоти, що виконують роль антиоксидантів. Шкірка плоду містить різноманітні фенольні кислоти, такі як сирингічна, кумаринова, галова, кавова та еллагова. Саме вони мають виражену антиоксидантну активність. Насіння цього тропічного фрукта має практично рівні пропорції насичених і ненасичених жирних кислот, де найвищими за вмістом ліпідів є арахідинова та олеїнова кислоти.

Поширені питання

Кому рекомендовано використовувати косметику з рамбутаном у складі?
Чи є протипокази до використання олії рамбутана?
Куди входить рамбутан?
Як часто можна використовувати олію рамбутана?