Натуральні засоби для зняття макіяжу: як дбати про шкіру та довкілля під час вмивання

Натуральні засоби для зняття макіяжу: як дбати про шкіру та довкілля під час вмивання

Демакіяж – важливий етап по догляду за обличчям. Якщо ви хочете стати власницею здорової та доглянутої шкіри, потрібно щодня видаляти залишки косметики. Відсутність очищення у щоденному ритуалі догляду призводить до раннього старіння, появи прищів, зморщок та інших проблем. У цій статті ми розкажемо, як підібрати засіб для зняття макіяжу, та як його правильно використовувати.

Як правильно змивати макіяж: поради косметолога

Демакіяж є важливим для здоров'я шкіри. Обличчя потребує очищення від пилу та шкірних виділень, що нашарувалися за цілий день. Навіть, якщо ви не користуєтесь декоративною косметикою, слід очищувати обличчя щодня. Даний етап впливає на рівень природного pH-балансу та на усунення висипів, подразнень.

Дотримуйтесь наступних порад при щоденному догляді:

  1. Якщо ваша шкіра є сухою та лущиться, необхідно забезпечити зволоження. 

При виборі засобу для зняття макіяж слід бути особливо уважною. Гідрофільна олія Oil-to-milk Cleanser – чудовий варіант. Вона ефективно розчиняє жир, забруднення, макіяж та себум. Текстура засобу покроково трансформується з олії в гель і гелю в молочко. Саме тому очищення відбувається делікатно без пошкодження чутливої шкіри. До складу входить макадамія, касторова олія та червона глина. Засіб живить шкіру обличчя та заспокоює подразнення.

  1. Наступний етап – тонізація. Передбачає антисептичну дію, дозволяє нейтралізувати негативний вплив проточної води, остаточно видаляє залишки декоративної косметики.

Для прискорення процедури рекомендується розпарити обличчя. Це дозволить розкрити пори та повністю видалити косметику, прибрати шкірне сало.

Радимо скористатись тоніком з ферментованими мінералами для жирної та комбінованої шкіри. Він освіжає і вітамінізує обличчя, має протизапальні властивості та запобігає появі висипів. Ферментовані мінерали відновлюють пошкоджений захисний бар'єр, зміцнюють імунітет шкіри. Тонік бореться з появою патогенних бактерій, які провокують висипання.

Іноді використовується гель для зняття макіяжу. Радимо спробувати гель-ексфоліант для проблемної шкіри. Активний склад з яблучною АНА-кислотою ефективно відлущує ороговілі клітини, висвітлює сліди постакне, згладжує рельєф шкіри, роблячи її матовою та однорідною.

Важливою порадою буде виконання процедури без додаткового тиску на ватний диск. У цьому випадку не розтягуватиметься епідерміс.

  1. Завершальний етап догляду – зволоження. 

Обличчя повністю очищене від шкірного сала та декоративної косметики та потребує живлення. Обирайте засіб для вашого типу шкіри. Спробуйте крем для зволоження з гіалуроновою кислотою. Активні компоненти з баттера ши, макадамії, авокадо, олії, вітамінів С та Е транспортуються у більш глибокі шари та діють ефективніше у найбільш потрібних місцях.

Комплексний догляд – запорука здорового та сяючого обличчя.

Для чого потрібна міцелярна вода

Міцелярна вода – необхідний засіб для догляду. Має наступну дію:

  • очищення;
  • збереження тонусу шкіри;
  • зволоження та живлення;
  • захист шкіри від негативних факторів.

Міцелярна вода не наноситься на все обличчя. Використовується для зняття макіяжу з губ та очей. 

Чим змивати макіяж

Демакіяж – це видалення з обличчя косметичних засобів, а також від забруднень, якими шкіра покривається за день. Косметика забиває пори шкіри не гірше, ніж пил і шкірне сало. Кращого результату під час очищення дозволяють домогтися гелі, пінки.

Якщо ви користуєтесь водостійкою косметикою, догляд слід підбирати особливо уважно. Наприклад, гідрофільна олія – чудовий засіб для зняття водостійкої туші. В асортименті Marie Fresh присутній продукт і для жирної, і для сухої, і для нормальної шкіри.

Поширені питання

Як правильно знімати макіяж, щоб не зіпсувати шкіру?
Чим змивати макіяж, якщо у мене суха та чутлива шкіра?
Як часто проводиться очищення?
Як впливає гель на зневоднену шкіру?