Натуральна косметика для чутливої шкіри: вирішення проблеми подразнень та алергій

Натуральна косметика для чутливої шкіри: вирішення проблеми подразнень та алергій

Чутлива шкіра схильна до зовнішніх подразників, таких як холод, вітер, спека, стрес, недосипання. Її реакція у вигляді почервонінь сухості, висипань з'являється дуже швидко. Неправильно підібрана косметика для чутливої шкіри також впливає на її стан. У цій статті ми розкажемо, яким повинен бути догляд, та як його підібрати.

Як покращити стан шкіри обличчя: поради косметолога

Чутливий тип найчастіше супроводжується надмірною сухістю і має наступні ознаки:

  • надмірна реакція на зовнішні та внутрішні фактори;
  • поява подразнень після вмивання проточною водою;
  • поява почервонінь після вживання гострої та пряної їжі;
  • поява висипань і свербежу після потрапляння на обличчя косметичних засобів;
  • обгорання на сонці.

Яким повинен бути догляд при чутливості? Головна задача при догляді – забезпечення інтенсивного зволоження. Необхідно відновити ліпідний бар'єр. Він буде утримувати вологу, захищати від пересихання. Для цього ідеально підходять засоби на масляній основі, наприклад, гідрофільна олія для сухої та нормальної шкіри.

Як косметика впливає на шкіру

Косметика Marie Fresh Cosmetics є натуральною, тому позитивно впливає на зовнішній вигляд обличчя. В основі натуральних засобів – переважно компоненти рослинного походження, ефірні олії, мінерали та інші інгредієнти, безпечні з екологічної точки зору. Саме цим визначається висока якість доглядових продуктів. 

Яким є вплив натуральної косметики?

  • не забиває пори, не обтяжує шкіру;
  • має тривалий та накопичувальний ефект;
  • глибоко проникає у клітини;
  • містить у складі корисні компоненти, мікроелементи, вітаміни;
  • підходить для чутливої шкіри.

Натуральні компоненти допомагають заповнити дефіцити в корисних речовинах. Вони активують природні процеси регенерації клітин. Натуральна косметика сприяє швидкому відновленню і регенерації.

Етапи очищення обличчя

Результат буде помітним, якщо не забувати про основні етапи очищення шкіри обличчя:

  1. Демакіяж.

Демакіяж проводиться перед сном або після завершення робочого дня. Очищувати чутливу шкіру слід натуральними продуктами. У складі не повинно бути сульфатів і парабенів, спиртів та ароматизаторів. Відлущуючі продукти повинні містити АНА-кислоти. Очищення проводиться гідрофільною олією. Не рекомендовано використовувати мило і гарячу воду.

  1. Очищення з використанням пінки або гелю.

Можна купити заспокійливий гель для вмивання. Це засіб зі збалансованим складом, простий у застосуванні. Нанесіть невелику кількість рідини на ватний диск і протріть обличчя. 

Не менш важливими є і інші етапи догляду за обличчям,а саме:

  1. Тонізація.

Рекомендуємо обирати тоніки та лосьйони для сухої шкіри, наприклад, тонік з гіалуроновою кислотою. Засіб підтримує необхідний рівень pH і насичує вітамінами, рослинними екстрактами.

  1. Зволоження.

Рекомендуємо обрати для сухої шкіри саме сироватку «Зволоження та відновлення».

  1. Живлення.

Завершальний етап – живлення. Креми усувають подразнення, лущення і поліпшують колір обличчя. Вони мінімізують свербіж, печіння, сухість. Крем для зволоження з гіалуроновою кислотою для сухої та нормальної шкіри – чудовий варіант.

Етапи догляду обов’язково містять використання денного і нічного крему. Основні помилки при підборі догляду – використання продуктів без урахування віку, типу шкіри, потреб. Також розповсюдженою помилкою є надмірне нанесення крему. Засіб наноситься на шкіру легкими рухами, без втирання. Залишки денного крему можна прибрати серветкою, акуратно промокнувши нею обличчя. Нічний крем забезпечує шкірі інтенсивне харчування.

Поширені запитання

Як доглядати за чутливою шкірою, якщо є алергія на гарячу воду?
Як підібрати крем для молодої шкіри?
Чи можна використовувати маски при надмірній чутливості?
Як правильно зволожити чутливу шкіру після 40?