Морські водорості у натуральній косметиці

Морські водорості у натуральній косметиці

Морські водорості в косметиці – багате джерело мінералів та мікроелементів для шкіри, нігтів та волосся. Спіруліна, фукус, ламінарія створюють миттєвий ефект ліфтингу та живлять зсередини. Відмінність водоростевої косметики полягає у потужному детокс-ефекті. У цій статті ми розкажемо, які особливості має такий догляд та чому є корисним.

Морські водорості: користь

Водорості є надзвичайно корисними та використовуються у догляді в будь-якому віці. Морські рослини оптимізують водно-сольовий баланс та оздоровлюють шкіру. Вони містять потужні концентрації вітамінів, солей, мікроелементів, амінокислот. Такий комплекс позитивно впливає на стан шкіри, омолоджуючи та оздоровлюючи її. Діатомові, зелені та синьо-зелені водорості зволожують, активізують процеси детоксикації. 

Мінерали, мікроелементи та амінокислоти, що входять до їх складу, підвищують активність ферментів шкіри. Рослинні компоненти в догляді – важливий компонент, який допомагає зробити овал обличчя чіткішим, очищає шкіру, розгладжує зморшки. Обрати таку косметику можна в асортименті Marie Fresh Cosmetics. Наприклад, крем для рук з морським еластином. Він пом'якшує жорстку та суху шкіру рук, моментально зволожує та прибирає лущення.

Серед властивостей водоростевої косметики:

  • омолоджувальна;
  • зволожувальна;
  • протизапальна;
  • захисна;
  • відбілююча;
  • зміцнююча.

Водорості тонізують шкіру, відновлюють зруйновані клітинні мембрани, прискорюють внутрішньоклітинний обмін речовин, стимулюють вироблення колагену, мають підтягуючу дію. Рослини вважаються одним із найактивніших компонентів антицелюлітних засобів. Сприяють глибокому проникненню та утриманню вологи у шкірі. Такі компоненти мають антибактеріальну дію, сприяють загоєнню ран і порізів, борються зі шкірними запаленнями, акне та вугровим висипом.

Однією з важливих властивостей є захисна. Водорості захищають шкіру від шкідливого впливу УФ-променів. Вони мають судинозвужувальну дію і допомагають позбутися куперозу. Рослинні компоненти у складі впливають на оксигенацію та підвищення еластичності, на синтез колагену та розгладжування мікрорельєфу. Регулярне використання у догляді забезпечує гідратацію та регенерацію тканин, уповільнення старіння, поліпшення мікроциркуляції та метаболізму в шкірі.

Що таке спіруліна

Спіруліна – це синьо-зелені водорості, які на 70% складаються з білка. Вона містить 8 основних амінокислот, які стимулюють синтез волокон колагену та еластину, відповідальних за гладкість та пружність шкіри. У рослині міститься багато:

  • вітамінів групи В;
  • провітаміну А;
  • цинку;
  • заліза;
  • кальцію;
  • натрію;
  • бору;
  • марганцю;
  • молібдену;
  • магнію;
  • міді;
  • селену.

Біохімічний склад спіруліни дозволяє називати її дійсно унікальним компонентом. Вона складається з рослинного білка, поліненасичених жирних кислот. У складі – вітаміни А, С, Е, В1, В2, ВЗ, В5, В6, В8, В9, В12, які разом утворюють потужний вітамінний комплекс. З біологічно активних компонентів рослина містить хлорофіл, каротиноїди та фікоціанін.

Спіруліна: для чого

Спіруліну часто використовують в омолоджувальних засобах. Цей антиоксидантний і живильний компонент забезпечує досягнення помітного ефекту для шкіри. На ринку косметичних засобів пропонуються креми, поживні маски, косметика для волосся з екстрактами водоростей. Властивості спіруліни стали справжньою знахідкою для сучасної естетичної медицини та косметології.

Вони помітно омолоджують шкіру, розгладжують зморшки, надають сяйва, покращують тонус та еластичність шкірного покриву через насичення корисними вітамінами та мікроелементами. Завдяки найпотужнішим антиоксидантним властивостям рослина усуває в'ялість шкіри та дефекти рельєфу, відмінно зволожує і живить, сприяючи нормалізації водного та жирового балансу.

Спіруліна: користь

Вона має регенеруючі властивості, стимулює відновлення клітин епідермісу, підвищує тургор шкіри. Косметика з водоростями у складі є ефективною проти вугрових висипів різного походження, себореї та інших шкірних проблем.

Косметика насичує шкіру вітамінами, робить її м’якою на дотик і сяючою ззовні. Догляд сприяє відновленню природних функцій, покращує обмінні процеси у ній. Потужні протизапальні засоби зі спіруліною у складі зменшують почервоніння та усувають вогнища запалення.

Користь водоростей для волосся

Морські водорості є корисними не лише для шкіри, а й для волосся. Наприклад, ламінарія містить у складі комплекс мікроелементів, який забезпечує локонам захист від зовнішніх факторів. Йод, калій та залізо у складі зволожують шкіру голови, не дають утворитися лупі. Регулярно отримуючи ці мікроелементи, волосся буде блискучим, щільним, перестане ламатись. Використовувати таку косметику можна на постійній основі при відсутності протипоказань.

Якщо ваша мета швидко відростити довгі коси, то маски з ламінарією допоможуть у цьому. Високий вміст йоду покращить кровообіг, живитиме волосяні фолікули. Вміст ніацину розбудить сплячі цибулини, тому шевелюра стане не лише довшою, а й густішою. Нормалізувати діяльність сальних залоз допомагає холін. Ця речовина позбавляє шкіру голови від жирної себореї. Наявність рослин у складі косметичних продуктів дарує доглянуту зачіску, адже водорості багаті на вітамін С.

Поширені питання

Чи є ефективною маска з водоростей для обличчя?
Чи можна використовувати засоби для тіла з водоростями у складі?
Чому водорості для волосся корисні?
Які протипокази до використання косметики з водоростями?