Креми від целюліту — чи насправді вони діють?

Креми від целюліту — чи насправді вони діють?

 

Лише кілька десятків років тому дівчата мало звертали увагу на те, що сьогодні називають целюлітом. Але після того, як Ніколь Ронсар, власниця салону краси в США, барвисто описала зміни шкіри в районі стегон, сідниць та живота, і дала цьому назву «целюліт», прекрасна половина світу всерйоз зайнялася цим питанням.

Досить швидко з'явилися різні засоби, покликані позбавити горбків на шкірі та усунути так звану «апельсинову кірку». Досі є експерти, які вважають все це маркетинговим ходом. Мовляв, креми та сироватки від целюліту працюють тільки в уяві та не дають видимого результату. Чи так це? Давайте розберемося разом.

У яких випадках допомагає антицелюлітний крем?

Через якийсь час після «відкриття» целюліту за вивчення взялися косметологи. Вони визначили, що це не хвороба, а відхилення шкіри від нормального стану. Причому воно характерне тільки для жінок, тому що будова шару підшкірно-жирової клітковини у них сприяє відкладанню жирового запасу. Цей запас у тілі потрібний для виношування дитини.

Поки організм дівчини працює без порушень, а сама вона веде активний спосіб життя і багато рухається, жир активно виводиться з організму, тобто спалюється. Якщо дівчина веде сидячий спосіб життя, зловживає висококалорійною їжею або страждає від захворювань ендокринної системи, жир не може вивільнитися зі шкіри і залишається там. Згодом його стає достатньо, щоб шкіра набула характерного для целюліту вигляду.

Усього є чотири стадії:

  1. Можна відчути неоднорідність шкіри на дотик.

  2. На шкірі з'являються невеликі горбики.

  3. Шкіра стає схожою на апельсинову кірку.

  4. Фіброзна тканина розростається і утворюються ущільнення.

Косметика від целюліту справді може допомогти, але лише на перших двох стадіях. Але навіть у цьому випадку вона не врятує від целюліту, якщо не нормалізувати руховий режим і раціон. А ось як допоміжний засіб при боротьбі з целюлітом вона буде дуже ефективною, значно прискорюючи позитивний ефект.

Які креми бувають від целюліту?

Існує три категорії кремів проти целюліту:

  • креми, що розігрівають;

  • креми, що охолоджують;

  • креми із загальною дією.

Розігрівальні креми від целюліту викликають невелике печіння у сфері застосування. Вони стимулюють перебіг лімфи, дозволяючи їй швидше виводити токсини та рідину. Жир при цьому «спалюється», вивільняючись зі шкіри.

Охолоджувальні креми знижують набряклість і працюють над зміцненням кровоносних судин. Завдяки цьому покращується кровообіг і токсини, знову ж таки, швидше виводяться із проблемної зони.

Поради щодо вибору антицелюлітної косметики

Косметичні засоби, дія яких доведена професійними експертами, повинні містити такі речовини:

  • Ліполітики, які прискорюють розщеплення жирових відкладень та їх виведення з організму.

  • Венотоніки, які стимулюють приплив крові та роботу лімфатичної системи.

  • Компоненти, здатні повернути шкірі здоровий тонус та нормалізувати її рельєф.

При вивченні складу зверніть увагу на те, чи присутні в кремі екстракти морських водоростей, перцю та розмарину, ментол або камфора, ретинол, L-карнітин, кофеїн та натуральні олії. Їх наявність підтверджує якість та «працездатність» косметики.

Як користуватися антицелюлітним кремом?

Щоб крем подіяв, його необхідно наносити правильно. Спочатку потрібно підготувати шкіру, прийнявши контрастний душ, що стимулює рух лімфи. Корисно також використовуватиме скраб, який відлущить ороговілі клітини шкіри і підготує її до кращого сприйняття засобу. Наносити сам крем слід за допомогою кругових рухів, що масажують.

Яка ще буває косметика від целюліту?

Крім кремів ефективно показують себе антицелюлітні пілінги та обгортання. Всі три типи засобів найкраще використовувати в комплексі:

  1. Спочатку застосовується пілінг, який очищає шкіру та готує її до обгортання.

  2. Антицелюлітне обгортання ефективно розщеплює жир і має виражену лімфодренажну дію.

  3. Крем не тільки виводить токсини, а й зволожує шкіру, відновлюючи її після пілінгу та обгортання.

На нашому сайті представлений набір косметики проти целюліту, який містить всі вищезазначені засоби.

Що потрібно, щоб позбутися целюліту?

На жаль, регулярно наносячи крем, але не роблячи більше нічого, ви не позбавитеся проблеми. Щоб отримати бажаний ефект, потрібно займатися спортом та налагодити режим харчування. Бажано виключити з раціону солону, жирну та борошняну їжу, а також не зловживати алкоголем. Дуже добрим доповненням стануть масажні процедури. У цьому випадку натуральна антицелюлітна косметика стане чудовою підмогою на шляху до красивої та здорової шкіри.