0
Як вибрати крем для рук?
26.10.2021

Як вибрати крем для рук?

Догляд за шкірою рук вимагає особливої ​​уваги, тому що руки постійно відчувають вплив сонячних променів, холодної та гарячої температури, миючих та інших хімічних засобів. На шкірі рук розташовано відносно мало сальних залоз, а жировий шар має невелику товщину. Через всі ці фактори шкіра на руках старіє швидше, ніж будь-де — по ній часто можна визначити вік. Щоб захистити її від передчасного старіння, потрібно регулярно користуватися захисними та доглядовими засобами. Насамперед це креми для рук.

У цій статті ми поговоримо про те, як правильно підійти до вибору крему для рук та що потрібно знати про цей вид косметики.

Які бувають креми для рук?

Креми для рук відрізняються за своїм впливом на шкіру. Це залежить від компонентів, які входять до їхнього складу.

Живильні

Живлення особливо необхідне сухій шкірі рук, а також у холодну пору року. Однак воно не завадить навіть нормальній шкірі рук за сприятливих умов. Поживні креми забезпечують епідерміс корисними речовинами, що відновлюють клітинні структури і повертають пружність. Такі креми мають відносно жирну текстуру і містять високу концентрацію масел, батерів і вітамінів.

Зволожуючі

Дівчатам часто доводиться мати справу з водопровідною водою та хімічними засобами. Це негативно впливає на шкіру та пересушує її. Впоратися з проблемою допомагають креми зі зволожуючим ефектом. Вони забезпечують шкірі достатню кількість вологи за допомогою глибокого проникнення.

Зволожуючі креми мають легку текстуру і містять багато води. Їх можна багаторазово використовувати щодня. Ці засоби особливо корисні у спекотний час. А ось перед виходом на вулицю взимку краще не використовувати їх — надлишок вологи на холодному повітрі може негативно вплинути на шкіру.

Захисні

Шкіра рук, яка постійно зазнає впливу хімічних речовин, перепадів температур, вітру та сонця, потребує якісного захисту. Для цього підходять креми із захисним ефектом, які створюють на поверхні шкіри плівку. Ця плівка утримує вологу та довго залишається на шкірі. Завдяки її наявності шкірі вдається зберегти природні захисні бар'єри.

Антивікові

Шкіра рук часто схильна до швидкого старіння, оскільки щодня стикається з сильним впливом навколишнього середовища. Щоб нівелювати негативний ефект, потрібно хоча б періодично користуватися антивіковими кремами. Вони комплексно діють на епідерміс, забезпечуючи його живлення, знімаючи роздратування та усуваючи пігментацію.

Що потрібно враховувати при покупці?

  • Ми не будемо говорити про такі очевидні речі, як перевірка терміну придатності та цілісності упаковки, оскільки жоден брендовий магазин не допустить попадання на полиці простроченої чи пошкодженої продукції. Однак, якщо ви купуєте косметику в новому місці, і це не магазин певного бренду, можете перестрахуватися.

  • Для дому можна купити одразу велику упаковку засобу — це обійдеться вигідніше. Але слід пам'ятати, що доведеться використати крем протягом 6-12 місяців — це середній термін зберігання засобу після відкриття упаковки. Дізнайтеся точний термін зберігання, щоб зрозуміти, чи варто вибирати великий обсяг, чи краще обмежитися меншим.

  • Крем, який ви завжди будете носити при собі, краще купити в невеликому обсязі. Дорожній формат (до 50 мл) — відмінне рішення.

  • У кожному кремі є консерванти, які не дають засобу швидко зіпсуватись. Однак велика кількість синтетичних сполук може завдати шкоди шкірі рук. Найкраще вибирати косметику з натуральними консервантами на рослинній основі. А от якщо у складі є бронопол, метилізотіазолінон або метилхлорізотіазолінон, такий засіб краще не купувати.

  • Креми з натуральними оліями та екстрактами не відносяться до гіпоалергенної косметики. Якщо ви схильні до алергічних реакцій, потрібно шукати крем, в описі якого однозначно вказано, що він є гіпоалергенним. У такому засобі не буде ароматизаторів.

Поради щодо використання крему для рук

Користуватися кремом для рук потрібно почати ще в молодості — добрий стан шкіри не означає, що їй не потрібний догляд. Тож чим раніше ви почнете стежити за нею, тим довше вона залишатиметься молодою.

Крем для рук рекомендується наносити після кожного миття. Це дозволить відновити жировий бар'єр і захистити руки від дії сонця, вітру та холоду (особливо якщо ви проводите багато часу на відкритому повітрі). Для цього протягом дня краще завжди мати крем при собі — у сумочці чи машині. Авжеж, він повинен бути і в спальні, щоб доглядати за руками після душу, ванни або миття посуду.

Намагайтеся не користуватися агресивними миючими засобами та вибирайте лише якісні натуральні креми для рук. Цього вистачить, щоб шкіра рук довго залишалася ніжною та красивою. Будьте здорові!