Як правильно пІдІбрати крем для обличчя?

Як правильно пІдІбрати крем для обличчя?

 

Краса кожної дівчини багато в чому залежить стану її шкіри. На нього впливає безліч факторів, починаючи від генетичної схильності до настрою. І треба визнати, що всі дівчата рано чи пізно стикаються з проблемами шкіри обличчя, які починаються при гормональній перебудові організму. Щоб зберегти шкіру обличчя здоровою та красивою, потрібно правильно за нею доглядати. Перший і головний засіб для цього — креми для обличчя.

Вибір крему для обличчя має бути не спонтанним, а залежати від багатьох факторів. У цій статті ми опишемо критерії правильного вибору і підкажемо, як визначити відповідний крем для догляду.

Вибір крему для обличчя в залежності від типу шкіри

Шкіра обличчя може бути нормальною, жирною, сухою чи комбінованою. Кожен тип вимагає свого підходу, тому креми відрізнятимуться за своїм складом, консистенцією та дією. Якщо неправильно визначити тип шкіри, то позитивного ефекту можна не очікувати, навпаки, проблеми можуть погіршитися. Щоб зрозуміти свій тип шкіри, найкраще звернутися до косметолога.

Креми для нормальної шкіри

Нормальна шкіра має гарну пружність, на ній немає зморшок, жирного блиску і розширених пор. Їй необхідне зволоження і захист, тому креми для такого типу шкіри мають легку консистенцію. Використовувати жирні креми для нормальної шкіри не рекомендується, оскільки вони можуть порушити водно-жировий обмін.

Креми для жирної шкіри

Жирна шкіра досить щільна, має розширені пори, які легко забруднюються. Серед характерних ознак жирної шкіри — виражений блиск і вугрі. Креми для такого типу повинні бути легкими, на основі гелю, і містити матуючі частинки. Серед речовин, які активно нормалізують вироблення себуму: екстракти алое, календули, деревію, саліцилова та азелаїнова кислоти, сірка та цинк, вітаміни А та Е, бісаболол, алантоїн.

Креми для сухої шкіри

Суха шкіра чутлива до зовнішніх впливів та швидко втрачає вологу, на ній швидко з'являються зморшки. Тому вона вимагає зволоження та захисту. Креми для сухої шкіри повинні бути насиченими поживними речовинами та зволожуючими компонентами, містити гліцерин та гіалуронову кислоту. Вони допомагають відновити гідроліпідний бар'єр та утримати вологу в шкірі.

Креми для комбінованої шкіри

Власниці комбінованої шкіри часто страждають від підвищеної жирності шкіри в області носа, чола та підборіддя, тоді як на щоках та шиї шкіра залишається сухою. Можна користуватися відразу кількома кремами, проте найкраще вибрати спеціальний крем, в якому поєднані матуючі та зволожуючі компоненти.

Нічні та денні креми

Крім типу шкіри, потрібно знати ще кілька нюансів про вибір крему. Наприклад, існують денні та нічні креми, які різняться за своїм впливом. Однак тут вибирати між ними не доведеться, тому що необхідно користуватися обома:

  • Денні креми мають легку текстуру, вони зволожують шкіру та заспокоюють її, захищаючи від стресу протягом усього дня. Добре, якщо крем містить SPF-фільтри, які забезпечать захист від сонячних променів.

  • Нічні креми мають щільну текстуру. Ці засоби відновлюють шкіру та живлять її. Для них характерна висока ефективність, оскільки шкіра під час сну більш сприйнятлива до поживних речовин.

Вибираємо крем за віковою категорією

Процеси, що відбуваються у молодій та зрілій шкірі, можуть значно відрізнятися. Це означає, що у різному віці обов'язково потрібно використовувати різну косметику. Наприклад, якщо почати застосовувати антивіковий крем у юному віці, це може зашкодити шкірі. І навпаки, засоби для віку до 25 років можуть містити речовини, які матимуть недостатню ефективність на зрілій шкірі.

Натуральні VS синтетичні креми

Хоча деякі синтетичні речовини можуть бути досить ефективними, багато ненатуральних кремів містять агресивні компоненти, які негативно вплинуть на шкіру при постійному використанні. На відміну від них, натуральні креми для обличчя містять природні речовини та м'які консерванти. Це робить їх безпечним для щоденного використання.

Зверніть увагу, що натуральні креми часто не є гіпоалергенними. Уважно прочитайте склад перед покупкою та протестуйте крем на невеликій ділянці шкіри, якщо знаєте, що ваша шкіра схильна до алергічних реакцій.

Корисні поради щодо вибору крему для обличчя

Ось ще кілька універсальних порад, які допоможуть вам вибрати найкращий доглядовий засіб:

  • Не довіряйте «супер»-кремам, які обіцяють миттєво вирішити проблему. Хоча деякі косметичні засоби (маски, сироватки) і мають високу інтенсивність впливу, навіть якісні креми вимагають регулярного використання для досягнення стабільного ефекту.

  • Звертайте увагу на термін придатності засобів та розраховуйте обсяг при покупці так, щоб потім не викидати залишки крему.

  • Креми в тюбиках і вакуумних флаконах мають невелику перевагу, тому що при використанні основна маса косметичного засобу не контактує з вашими руками. Це дозволяє крему довше не псуватися. Якщо ж ви купили крем у баночці, краще використовувати для його забору лопатку.

  • Хороші креми швидко вбираються та не залишають на шкірі жирну плівку. Якщо у вас є можливість перевірити це, ви зможете визначити більш якісний засіб.

  • Завжди читайте інформацію та відгуки про косметику, якщо купуєте її вперше.

  • Найкраще купувати доглядові креми для обличчя у спеціалізованих брендових магазинах.

Ми сподіваємося, що наші поради допоможуть вам вибрати найбільш підходящий крем для шкіри обличчя, який швидко впорається з проблемами. Будьте здорові!