0
Як обрати BB-крем — обираємо за типом шкіри та фінішем
29.12.2021

Як обрати BB-крем — обираємо за типом шкіри та фінішем

 

 

BB-креми було створено німецьким косметологом-дерматолгом Христиною Шраммек. Розшифровується абревіатура BB дуже просто — вона означає «Beauty Balm», тобто бальзам краси. Спочатку він використовувався після пілінгів, очищувальних процедур з глибоким ефектом, пластичних операцій та інших процедур. Функції beauty balm кремів включають маскування пошкоджених ділянок шкіри, почервоніння, шрамів, слідів акне та пігментації. Однак вони також здатні відновити шкіру, оскільки мають ряд корисних ефектів.

Разом з компонентами, які допомагають маскувати недоліки на шкірі, bb-креми також включають різні лікувальні складові. Залежно від точного складу, вони здатні лікувати, омолоджувати, зволожувати та тонувати шкіру. Правильний вибір крему залежить від типу вашої шкіри – перш ніж купувати засіб, потрібно визначити цей тип.

Як вибрати bb-крем?

Іноді можна зустріти дівчат, які кажуть: крем не працює. Це відбувається через неправильний вибір засобу. При покупці необхідно враховувати тип шкіри, характеристики і склад крему, а також властивості, про які заявляє виробник.

Вибір bb-крему в залежності від типу шкіри

Ось кілька порад, які допоможуть вам вибрати якісний bb-крем:

  • Сухій шкірі підійде крем з вираженою зволожувальною дією, яка зможе попередити сильне лущення. Добре, якщо до складу входить гіалуронова кислота, що сприяє швидкій регенерації епідермісу. Ті самі засоби відмінно підходять для зневодненої шкіри.

  • Жирна шкіра з розширеними порами потребує матуючого засобу з ефектом себорегуляції. Його текстура має бути легкою. Краще не вибирати для жирної шкіри крем із вологим фінішним блиском.

  • Хороший вибір для чутливої ​​шкіри — гіпоалергенний крем. Він зможе замаскувати висип або почервоніння, не викликавши при цьому нових проблем.

  • Для комбінованої шкіри краще взяти рідкий за консистенцією крем, який чинить живильну та підтримуючу дію, а також відновить гідроліпідний баланс.

  • Нормальної шкіри підійде практично будь-який крем. Але найкраще зупинитися на антивіковому засобі. Він зможе попередити проблеми старіння шкіри та повернути їй пружність.

  • Проблемна шкіра потребує використання досить щільного крему на кшталт консилера. Крім антизапального ефекту такий крем дасть відмінне маскування будь-яких вад на шкірі.

Вибір фінішу

Фінішем називають додатковий візуальний ефект, який проявляється через деякий час після нанесення засобу на шкіру. Ви побачите його, коли крем сяде на шкіру.

У bb-кремів існує кілька поширених типів фінішу: вологий, сатиновий, оксамитовий, глянцевий та матовий:

  • Крем із глянцевим фінішем краще вибирати для сухої шкіри. Йому властивий високий рівень блиску. Він точно підійде, якщо на шкірі немає явних вад.

  • Вологий фініш — найпоширеніший варіант. Ним користуються дівчата із сухою, нормальною та комбінованою шкірою. Такий крем створює на шкірі ефект внутрішнього сяйва, що характерне для молодої та здорової шкіри.

  • Сатиновий фініш дозволяє отримати невеликий відсвіт від шкіри, даючи ефект свіжості.

  • Для оксамитового фінішу характерно ледь помітне м'яке матове свічення.

  • Матовий фініш — найрідкісніший варіант серед bb-кремів. Він зможе створити візуальний баланс на жирній шкірі навіть без пудри.

Натуральний bb-крем Marie Fresh Cosmetics

Наш бренд пропонує універсальний bb-крем, який підійде до будь-якого типу шкіри. Особливо корисний він буде володаркам жирного та проблемного типу шкіри, тому що не призводить до закупорки пір. До його складу входять:

  • гіалуронова кислота;

  • цераміди;

  • фітостероли;

  • природні полісахариди;

  • SPF-фільтр із рівнем захисту 20.

Крем активно доглядає шкіру протягом усього дня, зволожуючи, живлячи та відновлюючи її захисний бар'єр. Він не містить агресивних синтетичних речовин, дозволяючи шкірі швидко вбирати корисні компоненти. Природні складові швидко діють і мають накопичувальний ефект. Крім того, крем захищає шкіру від негативного УФ-випромінювання.

Вибираючи натуральний bb-крем Marie Fresh Cosmetics, ви отримаєте дієвий та безпечний засіб для щоденного догляду за шкірою.