Гідрофільна олія, пінка чи міцелярна вода: як правильно очистити шкіру?

Гідрофільна олія, пінка чи міцелярна вода: як правильно очистити шкіру?

Більшість жінок знають, як правильно наносити макіяж, але досі не знають, як правильно його знімати. МІСІЯ MARIE FRESH: забезпечити кожну жінку ефективною системою домашнього догляду, з якою вона отримає бажаний результат. Один з етапів щоденного догляду – це очищення, від якості якого залежить здоровий вигляд та колір обличчя. Важливість даного етапу полягає в тому, щоб повністю змити косметику, видалити надлишки себуму та пил, що осів за день. 

Сучасна косметологія пропонує широкий спектр різних косметичних засобів для очищення обличчя. Найпопулярнішими з них є гідрофільна олія та пінка. Що ж краще та чому? У цій статті ми порівняємо обидва засоби та розкажемо про них детальніше.

Купити зі знижкою -15%

Гідрофільна олія: для чого використовується

Гідрофільна олія – це засіб для делікатного способу демакіяжу, схожого до фізіологічної функції шкіри – самоочищення. Олія м’яко очищує і знімає залишки косметики та забруднень з обличчя, не порушуючи ліпідного шару шкіри. На відміну від міцелярної води, яка містить ПАР, гідрофільна олія навпаки нормалізує pH та захищає шкіру від подразнюючої дії води з підвищеною жорсткістю, не призводить до зневоднення поверхневих шарів дерми та не пересушує шкіру.

Має багато переваг:

  • безпечність;
  • фізіологічність;
  • універсальність;
  • ефективність.

Використовуйте гідрофільну олію у якості першого етапу демакіяжу – це мультифункціональний та фізіологічний очищувальний засіб нового покоління. При застосуванні текстура засобу покроково трансформується з олії в гель та з гелю в молочко. Очищення відбувається дуже делікатно, без стресу навіть для чутливої шкіри.

Цей засіб не просто ефективно розчиняє себум, водостійку косметику та інші забруднення, але й чудово доглядає за шкірою, не пересушуючи та не викликаючи дискомфорту. До складу продукту зазвичай входять зволожувальні, поживні та очищувальні компоненти. Ідеальний час для його застосування – вечір, тому що в засіб входять компоненти, ефективні для змивання стійкого макіяжу.

Гідрофільна олія для обличчя дуже корисна, бо без проблем змиває водостійку косметику та SPF-захист. Вона розчиняє віск та жири, що містяться у водостійкій декоративній косметиці. Також даний продукт ідеальний для зимового догляду, коли шкіра страждає від впливу низьких температур, вітру та сухого повітря у приміщеннях.

Купити зі знижкою -15%

Особливості гідрофільної олії

Залежно від компонентів складу підходить для всіх типів шкіри. При контакті з водою перетворюється на ніжну емульсію, не травмуючи епідерміс та не викликаючи комедогенного ефекту, надмірного вироблення себуму. Для кращого ефекту краще використовувати гідрофільну олію та закріпити ефект пінкою, щоб прибрати залишки олії зі шкіри.

Гідрофільна олія підходить для будь-якого типу шкіри, навіть для дуже чутливої та схильної до алергії. Цей продукт є особливо необхідним саме для власниць жирної та проблемної шкіри. Активні компоненти «витягують» зі шкіри надлишки шкірного сала. Також цей засіб пом'якшує агресивний вплив жорсткої води, не травмуючи шкіру. Це єдиний засіб, який повністю змиває ВВ-крем. Саме тому багато виробників ВВ-кремів рекомендують змивати їх виключно гідрофільним маслом, інакше продукт може забити пори.

Як користуватись гідрофільною олією

Очищення обличчя відбувається у два етапи. Спочатку легкими рухами наносимо олію сухими руками на суху шкіру. Потрібно змочити долоні та знову помасажувати обличчя. Змити великою кількістю води. Також на цьому етапі масло витягає з пор жир, тим самим мінімізуючи запальні процеси.

Гідрофільна олія змивається теплою водою, перетворюючись на молочко. Після того, як ви очистили обличчя від забруднень і змили засіб, слід ще раз вмитися водою, використовуючи пінку для вмивання. Це необхідно для видалення залишків розщеплених косметичних засобів.

При регулярному застосуванні олії шкіра стає чистою та здоровою, звужуються пори, зменшується кількість висипань. Дані косметичні засоби містять різні живильні екстракти, що зволожують і вітамінізують шкіру.

Пінка для вмивання: для чого використовується

Пінка для вмивання обличчя – популярний засіб, який має легку консистенцію і делікатно очищує обличчя. Основний плюс — глибокий догляд, що не травмує. Продукти добре очищають шкіру, схильну до запалень і акне, очищають пори від забруднень, усувають почервоніння і вирівнюють тон. Навіть за наявності висипів та подразнень не викликають відчуття дискомфорту.

Однак для видалення щільного або водостійкого макіяжу пінка не підійде. Для цього необхідно використовувати засіб на олійній основі. Саме тому спочатку слід знімати макіяж, а потім використовувати пінку. З усіма іншими забрудненнями вона справляється чудово.

Гідрофільна олія чи пінка: що краще

Найчастіше в косметології використовують обидва засоби. Вони є взаємодоповнюючими, проте олія має більш широкий спектр дії. Вона краще очищає шкіру від себуму. Однозначно сказати, який продукт для вмивання краще, не можна, оскільки продукти призначені для різних етапів очищення та доповнюють один одного. Головне – обирати засоби, які підходять для вашого типу шкіри. 

Купити зі знижкою -15%

Гідрофільна олія чи міцелярна вода?

Після використання міцелярної води, залишки міцел – спеціальних частинок, які розчиняють бруд та жир, лишаються на шкірі, тому її потрібно змивати. Якщо цього не зробити, вони знову проникнуть в верхній шар шкіри і можуть спровокувати висипання, подразнення, почервоніння та лущення, порушуючи захисний бар’єр шкіри. Постійний демакіяж такими засобами з агресивними речовинами знижує імунітет, шкіра стає схильна до появи акне. Використання агресивних ПАР веде до передчасного старіння, через зневоднення. Саме тому потрібна гідрофільна олія, яка не лише делікатно, але ефективно очищає, а й доглядає за шкірою.

Демакіяж та умивання – різні етапи догляду, тому потребують застосування різних продуктів. Увечері використовують інтенсивні очищувальні засоби, вранці – делікатні. Звертайте увагу на склад та додатково вказані властивості. І міцелярну воду, і гідрофільну олію обов'язково потрібно змивати далі пінкою або гелем.

Поширені питання

Чому гідрофільна олія для жирної шкіри корисна?
Які особливості пінки для жирної шкіри?
Як часто наносити гідрофільну олію?
Які протипокази до використання очищаючих засобів?