Гіалуронова кислота в натуральній косметиці: топовий компонент для зволоження

Гіалуронова кислота в натуральній косметиці: топовий компонент для зволоження

Гіалуронова кислота – речовина, яка сприяє зволоженню та пом'якшенню шкіри. Вона здатна синтезуватися організмом, проте з віком кількість речовини стрімко зменшується. Це проявляється ознаками раннього старіння, підвищеної сухості, появою пігментних плям. У цій статті ми розкажемо, чому даний компонент є настільки корисним та які властивості має.

Що таке гіалуронова кислота

Гіалуронова кислота – це потужний зволожуючий компонент, який міститься в організмі і є будівельним матеріалом. Знаходиться у сполучних тканинах та шкірному покриві, відповідає за збереження вологи. Одна молекула гіалуронату здатна утримати об'єм води, що у тисячу разів перевищує її власний об'єм.

Компонент є поширеним біополімером. Він може міститися в суглобах, шкірі, нервових волокнах. Якщо його вироблення сповільнюється, а запаси — виснажуються, то необхідно забезпечити надходження цієї речовини із зовнішніх джерел. Природний гіалурон-активатор насичує клітини вологою, проникаючи у глибокі шари епідермісу. Ця речовина утворює на шкірі тонку непомітну плівку для вирівнювання мікрорельєфу та запобігання посиленому випаровуванню вологи.

Кислота стимулює синтез власної гіалуронової кислоти у клітинах шкіри. Внаслідок такого впливу обличчя стає більш зволоженим, щільним, гладким та сяючим. З віком організм виробляє дедалі менше цієї речовини. Це відбувається через:

  • природне старіння клітин;
  • дії УФ-випромінювання;
  • погану екологію;
  • нездоровий спосіб життя.

Через нестачу гіалуронату епідерміс починає страждати від сухості, в результаті з'являються видимі ознаки старіння. Косметичні засоби з цим компонентом у складі дозволяють підтягнути шкіру та розгладити її, запобігти появі зморщок. Гіалуронова кислота в косметиці використовується все частіше, бо є ефективною складовою, і містить багато корисних властивостей.

Що робить гіалуронова кислота

Гіалуронова кислота для обличчя є універсальним засобом:

  1. Застосовується як антиоксидант, що заспокоює та відновлює пошкоджені ділянки епідермісу.
  2. Допомагає у розгладжуванні зморщок, прибирає «заломи на шкірі».
  3. Бере активну участь у синтезі колагену, що особливо важливо для вікової шкіри.
  4. Відновлює пошкоджені клітини, оновлює їх, запобігає ранньому старінню.

Часто використовується для профілактики прищів та усунення запальних елементів. Зазвичай вугрі та запалення на обличчі викликані дефіцитом вологи в клітинах і тканинах. Поповнюючи його, вдається зміцнити зовнішній шар епідермісу. Захист від агресивних чинників посилюється і робить шкіру менш чутливою до них. Дію гіалуронової кислоти важливо доповнювати доглядовою косметикою, спрямованою на глибоке очищення пір, відновлення та загоєння пошкоджених ділянок.

Властивості гіалуронової кислоти

Даний компонент використовується в косметології, дерматології та медицині загалом. Він утримує вологу, підвищує пружність, робить тканини здоровими. Додатково кислота гіалурону:

  • забезпечує зовнішній захист тканин, діючи зсередини (захисна функція зумовлена комплексним ефектом);
  • стимулює «роботу» еластину та інших білків;
  • відновлює шкіру, підтримує її тонус;
  • забезпечує розгладження;
  • робить шкіру пружною та еластичною;
  • регулює роботу сальних залоз;
  • позбавляє висипань.

За допомогою гіалуронової кислоти часто проводиться антивікова терапія. Догляд підбирають спеціально для зволоження та нормалізації водно-електролітного балансу. Також використовується для загоєння ран, усунення дефектів, що важко піддаються корекції.

В чому є гіалуронова кислота

З кожним роком популярність гіалуронової кислоти зростає. Її додають у склад різноманітних косметичних засобів – кремів, лосьйонів, масок, сироваток та інших засобів для догляду за шкірою. Асортимент Marie Fresh Cosmetics пропонує діючі продукти з гіалуроновою кислотою у складі.

Наприклад, пінка для вмивання сухої та нормальної шкіри делікатно та ретельно очищає від забруднень та макіяжу, зберігаючи мікробіом. Засіб підтримує збалансовану активність клітин, знижує чутливість та живить обличчя. Зволожувальний тонік своєю чергою балансує активність клітин, нормалізує pH шкіри, знижує чутливість і готує шкіру до нанесення крему.

Користуватись гіалуроновою кислотою треба правильно. Наносити її в чистому вигляді не рекомендується. Надто висока концентрація активного компонента може призвести до алергічної реакції, свербіння та дискомфорту, появи почервоніння, запалень і висипань. Оптимальною кількістю активної речовини в косметиці догляду є показник 5%.

Як правильно наносити гіалуронову кислоту для максимального ефекту? 

Попередньо очищайте шкіру, використовуючи міцелярну воду або гідрофільну олію. Після цього використайте пінку. Проведіть етап тонізації. Він нормалізує pH та готує шкіру до подальшої процедури. Після цього можна наносити зволожуючий засіб. Дія буде помітнішою, якщо наносити крем з гіалуроновою кислотою на зволожене обличчя.

Правила використання

Не варто наносити засоби з цим компонентом на погано очищену шкіру. Залишки макіяжу, частинки пилу або надлишок природного себуму можуть заважати роботі косметичних засобів. Експерти радять не забувати про тонізації після кожного вмивання. Спеціальні тоніки забезпечують оптимальне зволоження та свіжість та готують обличчя до подальшого догляду.

Не забувайте про температурний режим. Тільки в правильних умовах можна зберегти корисні властивості косметики. Уникайте зберігання кремів та інших засобів при високій температурі та вологості у приміщенні, захищайте косметику від прямих променів сонця.

Поширені питання

Як діє гіалуронова кислота від зморщок?
Чи використовується гіалуронова кислота для волосся?
Як часто можна використовувати косметику з кислотою у складі?
З якого віку рекомендується користуватись косметикою з гіалуроновою кислотою у складі?