Натуральна косметика для чоловіків та догляд за чоловічою шкірою

Натуральна косметика для чоловіків та догляд за чоловічою шкірою

Догляд за обличчям чоловікам — не розкіш, а необхідність. Підбір чоловічих доглядових засобів — важливий, як гоління та вмивання. Бажано, щоб догляд був комплексним і щоденним. Систематичне використання якісної косметики допоможе уникнути дерматологічних проблем, жирності та появи висипів. Це дозволить залишатися шкірі здоровою, молодою та підтягнутою.

Догляд за шкірою обличчя для чоловіків: поради косметологів

Шкіра чоловіків є щільнішою, ніж у жінок. Вона містить більшу кількість колагену та еластину, що забезпечує природний захист від шкідливого впливу навколишнього середовища. Високий рівень забруднення та постійна дія шкідливих сонячних променів можуть легко пошкодити природний шкірний бар’єр. Це нерідко призводить до появи пігментних плям, нерівного тону та ознак передчасного старіння. 

Жирна шкіра та акне є поширеними дерматологічними проблемами, з якими стикаються чоловіки. Підібраний догляд за чоловічою шкірою може захистити обличчя та підвищити природну регенераційну здатність.

Засіб для догляду потрібно підібрати відповідно до свого типу шкіри та проблем. Комплексний догляд за обличчям містить в собі декілька етапів. Прості зміни у доглядових процедурах допоможуть кожному чоловіку покращити стан своєї шкіри та уникнути передчасного старіння.

Для того, щоб шкіра чоловіків була доглянутою і здоровою, слід дотримуватися основних правил:

  1. Очищення шкіри обличчя (щоденно перед процесом гоління, а також увечері перед сном). Бажано використовувати засоби з натуральним складом. Наприклад, очищувальний бальзам для всіх типів шкіри від Marie Fresh Cosmetics.
  2. Зволоження/живлення (крем для зволоження з гіалуроновою кислотою для сухої та нормальної шкіри, який зробить обличчя сяючим та підтягнутим).

Продукція від Marie Fresh Cosmetics належить до засобів нового покоління, має легку текстуру і безпечний натуральний склад. В асортименті є продукти для всіх типів шкіри (для молодої та зрілої, для сухої та жирної, денні та нічні засоби тощо).

Засоби догляду для чоловіків: на що слід звернути увагу

Бажано, щоб чоловічі засоби для обличчя містили у складі комплекси пребіотиків, рослинні екстракти, олію, зелену глину тощо. Не забувайте і про те, що варто купляти саме чоловічу косметику. Чим же вона відрізняється від жіночої?

Склади та принцип дії обох груп косметики — схожі. Проте є і відмінності. Чоловіча шкіра — більш стійка до зовнішніх факторів. Це стосується і погодних умов, і ефекту косметики. Тип шкіри відіграє важливу роль. Наприклад, жирна та проблемна — набагато частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок. Всі ці фактори враховують косметологи, щоб створити справді якісну продукцію для сильної статі.

Окрім підвищеного рівня тестостерону в організмі та колагену у шкірі, високим є і рівень кислотності. Роговий шар обличчя значно відрізняється від шару у жінок. Крім того, він має набагато більше сальних та потових залоз, які забиваються при неправильному догляді. Це провокує запалення, появу вугрових висипів.

Саме тому основна потреба чоловічої шкіри – регулярне та якісне очищення, зволоження, підтримання оптимального рівня pH-балансу, регенерація після гоління. Обличчя хлопців має й інші особливості серед яких:

  • інтенсивний кровообіг, який призводить до того, що на обличчі формуються почервоніння при неправильному догляді;
  • підвищений рівень меланіну, що обумовлює швидку засмагу (через це шкіра потребує більш інтенсивного зволоження та захисту від УФ-випромінювання);
  • потреба у щоденному голінні (це призводить до мікротравм, які уповільнюють регенерацію шкіри).

Жіноча косметика не зможе справитись з цими завданнями. Дотримуючись перелічених рекомендацій, ви точно станете власником сяючої та здорової шкіри.

Поширені запитання

Чи може жіноча косметика нашкодити?
Який чоловічий крем від зморщок рекомендовано використовувати?
Що бажано використовувати при акне чоловікам?
Що повинен містити у складі крем від зморщок для чоловіків?