Цераміди в натуральній косметиці: збереження бар'єру шкіри для гладкого та здорового вигляду

Цераміди в натуральній косметиці: збереження бар'єру шкіри для гладкого та здорового вигляду

Цераміди – це жири, які є одним з основних класів ліпідів рогового шару шкіри. До них входить холестерин та вільні жирні кислоти. Разом з відмерлими клітинами (корнеоцитами) вони створюють верхній шар шкіри, завдання якого – берегти вологу і захищати від шкідливих впливів зовні. Їх часто додають у косметику, адже вони мають багато корисних властивостей. Про них ми розкажемо у цій статті.

Користь косметики з церамідами

Цераміди в косметиці – важливі компоненти, які легко «вбудовуються» в структуру шкіри, відновлюють гідроліпідний бар'єр, насичують клітини вологою, усувають сухість та лущення. Коли їх не вистачає, обличчя стає зневодненим, тьмяним, чутливим, більш уразливим до зовнішніх факторів. Як наслідок – шкіра схильна до раннього старіння.

Рішенням стане натуральна косметика з церамідами. Від них безпосередньо залежить молодість та краса. Вони є складними ліпідами, компонентами шкіри, які захищають від агресивних складових навколишнього середовища.

Ліпіди мають багато корисних особливостей, серед яких:

  • збереження належного рівня зволоженості та захист від сухості;
  • захист від небезпечних факторів навколишнього середовища, таких як хвороботворні мікроорганізми та ультрафіолет (захист від фотостаріння);
  • посилення антибактеріальних властивостей;
  • збереження колагенових волокон.

З віком кількість церамідів у шкірі зменшується. Прискорити цей процес можуть гормональні порушення, особливо у період менопаузи. Зменшення цих компонентів сприяє утворенню зморщок, втраті пружності та еластичності. Саме тому використовувати цераміди для обличчя слід на постійній основі. Marie Fresh Cosmetics пропонує якісну натуральну косметику з ліпідами у складі.

Радимо спробувати сироватку для обличчя ANTI ACNE. Вона активно бореться з висипаннями, підшкірними комедонами та іншими запальними елементами, регулює виділення шкірного себуму, робить шкіру матовою. Засіб вирівнює тон обличчя та освітлює пігментні плями. Призначений для щоденного догляду за комбінованою, жирною чи проблемною шкірою.

Дія церамідів у косметиці

Ліпіди у косметиці є універсальними та можуть використовуватись для всіх етапів щоденного догляду.

  • очищення;
  • тонізація;
  • зволоження та живлення.

Пінки для вмивання з церамідами у складі очищають обличчя від декоративної косметики та залишків себуму. Підтримують збалансовану активність клітин, знижують чутливість та живлять шкіру обличчя.

Тоніки допомагають завершити процедуру очищення та підготувати шкіру до нанесення крему. Вони освіжають, мінімізують чутливість. Креми з церамідами – останній крок у догляді. Дані складові у складі крему допомагають відновити ліпідний бар'єр, позбутися лущення та сухості. Діють як актиоксиданти та уповільнюють процеси старіння.

Радимо спробувати косметику від Marie Fresh Cosmetics. У нашому асортименті представлені засоби як для основного, так і для додаткового догляду. Обираючи продукцію нашого бренду, ви можете бути впевнені в натуральному складі, якісній рецептурі та корисних властивостях кожного продукту.

Поширені питання

Як діють креми з церамідами у складі?
Чи ефективні ліпіди при зморшках?
В яку пору року та для якого типу шкіри використовувати цераміди?
Чи безпечні цераміди?