Довголіття та здоров'я шкіри завдяки антивіковій косметиці: найефективніші інгредієнти та їх дія

Довголіття та здоров'я шкіри завдяки антивіковій косметиці: найефективніші інгредієнти та їх дія

Кожна жінка хоче зберігати молодість і красу якомога довше. Проте зовнішні фактори, неправильний догляд або його відсутність впливають на стан шкіри. Догляд за обличчям після 40 є особливо важливим. В цей період вже проявляються вікові зміни. Якісна доглядова косметика, дотримання режиму дня, відмова від шкідливих звичок дозволять виглядати приголомшливо. У цій статті ми розглянемо базові правила догляду за зрілою шкірою.

Вибір косметичних засобів з урахуванням віку та типу шкіри

Підбирати косметичні засоби слід для свого типу шкіру і віку. Правильно підібраний комплекс засобів надасть шкірі гладкості та природного сяйва, усуне зморшки та призупинить їх появу.

Антивіковий догляд включає декілька етапів:

  1. Очищення. Перед нанесенням основних продуктів важливо ретельно видалити залишки забруднень і декоративних засобів. Наприклад, можна використати очищувальний бальзам для всіх типів шкіри, пінку для очищення.
  2. Відлущування. Пілінг і скраб використовуються на регулярній основі. Можна придбати ферментний пілінг для всіх типів шкіри. Цей етап слід повторювати 1-2 рази на тиждень, щоб надати шкірним покривам гладкості. Пілінги на основі фруктових кислот добре усувають пігментні плями, але їх використання допустиме лише в період мінімальної сонячної активності. Фібробласти у складі активно стимулюють синтез «молодого колагену» та гіалуронової кислоти, а потужні зволожувальні активні інгредієнти швидко поглинаються, не залишаючи липкої плівки.
  3. Тонізування. Пропонуємо тонік з гіалуроновою кислотою або ферментованими мінералами. Засіб виконує відразу кілька функцій: усунення подразнень, відновлення, захист. Головне, щоб у складі тонізуючих засобів був відсутній спирт або інші інгредієнти, які подразнюють шкірні покриви.
  4. Зволоження. З віком шкіра втрачає вологу. Саме тому у догляді обов'язково повинні бути продукти з високою концентрацією гіалуронової кислоти. Вони відновлюють тонус шкіри і природний колір обличчя. Радимо купити засоби, які нормалізують водний баланс. Наприклад, сироватка «Зволоження та відновлення».
  5. Живлення. Завершивши попередні етапи догляду, слід нанести на обличчя живильний крем. Під час сну засіб забезпечує комплексне відновлення шкірних покривів. Зранку обличчя буде сяючим, доглянутим, без слідів втоми, набряків та темних кіл під очима.

Зовнішні фактори негативно впливають на шкіру, тому перед кожним виходом на вулицю радимо наносити на обличчя спеціальний захист. Він мінімізує шкоду прямих сонячних променів, перепадів температур, а також вітру та морозу. Влітку використовуються креми з високим рівнем SPF, а взимку щільні креми. В асортименті Marie Fresh Cosmetics доступний тонувальний ВВ CREAM SPF 20.

Ефективний засіб від зморщок під очима: що обрати

Шкіра під очима – тонка і чутлива. Будь-яка зовнішня дія або внутрішні проблеми організму відображаються на цій області обличчя. Стрес, недосипання, неправильний догляд виявляються у вигляді синців або набряклості. Догляд за шкірою навколо очей у домашніх умовах передбачає:

  • делікатне очищення від забруднень та декоративної косметики;
  • інтенсивне зволоження;
  • насичення епідермісу корисними компонентами.

Антивікова косметика для жінок після 40 років обов’язково повинна містити засоби для шкіри під очима. Наприклад, крем для повік.

Поширені запитання

Чи є ефективним антивіковий догляд?
Як доглядати за сухою шкірою після 40?
Як доглядати за шкірою повік?
Чи правда, що антивікова косметика виготовляється зі шкідливих компонентів?