Як правильно доглядати за зрілою шкірою?

Як правильно доглядати за зрілою шкірою?

До 25 шкіра виглядає сяючою та свіжою, але потім її краса починає згасати. Всі активні процеси в організмі слабшають, з'являються дрібні зморшки та здорового відтінку як не бувало.

Після 35 років шкіра стає більш сухою, тонкою та швидко втрачає вологу. Зменшується вироблення підшкірного сала, знижується тонус м'язів, вона починає провисати. Багато хто думає, що зріла шкіра – це вирок. Але при правильному догляді та грамотному виборі засобів можна продовжити молодість та красу на довгі роки. Проблеми зі зморшками, пігментацією або нерівним тоном можна вирішити за допомогою кремів, спеціального зміцнюючого масажу та інвазійних косметологічних процедур.

Увагу шкірі треба приділяти постійно. Особливо важливим є догляд за обличчям після 35 років. Якщо ви погано доглядали за собою у підлітковому віці, то потім вам необхідно більше часу та зусиль.

Зі скількох років можна робити маски для лиця

У підлітковому віці всі процеси організму працюють максимально активно. Тому дівчатка в період статевого дозрівання можуть страждати від акне. Вік, коли потрібно розпочинати інтенсивний догляд – 12 років. Требо починати застосовувати засоби для очищення та користуватися масками два рази на тиждень. Ці процедури допоможуть зволожити обличчя, прибрати почервоніння та подразнення. Не варто забувати про використання денного та нічного кремів.

Отже, маски рекомендується використовувати вже у підлітковому віці. В їхньому вмісті не повинно бути агресивних речовин. Склад таких засобів має бути максимально природним та безпечним. Наприклад, дівчаткам чудово підійде яєчна маска.

Як правильно мити і доглядати за обличчям після 35 років

Щоденний догляд за зрілою шкірою обличчя є обов'язковим, але слід знати деякі нюанси.

  1. Ніколи не наносьте на ніч денний крем. Таким чином ви можете викликати набряки під очима.
  2. Наносячи крем, не тягніть шкіру. Це треба робити плавними масажними рухами.
  3. Вечірній догляд потрібно робити за незадовго до сну. Таким чином крем повністю вбереться та розгладить зморшки.

Вік зобов'язує більш ретельно доглядати за шкірою. Для неї вже недостатньо простого очищення та зволоження. Шкіра стає сухою, чутливою. Для запобігання втрати пружності догляд за шкірою обличчя після 40 повинен бути більш інтенсивним. Повернути тонус, прибрати дрібні зморшки, що з'явилися, та максимально продовжити молодість допоможуть правильно підібрані креми та сироватки. 

У віці 35-40 років гормональний баланс жінки, як правило, в нормі. Тому при якісному догляді ваша шкіра може виглядати молодою та здоровою.

Як вирівняти колір обличчя

Під час догляду за шкірою багато уваги приділяють зморшкам та висипанням, але це не зовсім правильно. Головна ознака здорового епідермісу – його гарний колір. Якщо тон шкіри виглядає тьмяно, це треба обов'язково вирішувати.

Щоб ефективно вирівняти колір, потрібно зрозуміти причину. У цьому можуть допомогти консультація фахівця, аналізи та гарно підібрані косметичні засоби. 

Як все ж таки вирівняти колір обличчя?

  1. Обрати косметику, яка робить обличчя яскравішим. Вона повинна містити вітамін С, кислоти та гамамеліс. Для того, щоб шкіра стала свіжішою, використовуйте пілінг.
  2. Косметичні засоби які вмістять ретинол, ніацинамід та азелаїнову кислоту.
  3. Освітлювальна та косметика з кислотами потребує правильного використання, щоб не спровокувати нові проблеми.
  4. Набути нових корисних звичок, щоб підтримувати здоровий тон епідермісу.
  5. Освоїти хитрощі макіяжу.

Однак використовувати лише креми для обличчя після 40 – недостатньо. Необхідно збалансувати питний режим, харчування та відмовитися від шкідливих звичок. Якісний сон теж здатний принести позитивні зміни.

Нерівний колір - дуже часта проблема. Якщо у підлітковому віці можна не переживати, то у дорослому її необхідно вирішувати. Така шкіра робить вас візуально старшою та запалення стають помітнішими. Отже, щоб бездоганно виглядати, проблему необхідно вирішувати швидко.

Поширені запитання

Які засоби слід застосовувати у догляді за шкірою навколо очей?
Навіщо перед сном наносити спеціальний крем?
Чому шкіра передчасно старіє?
Чи можна користуватися одним засобом цілий рік?