Як правильно доглядати за шкірою взимку в домашніх умовах?

Як правильно доглядати за шкірою взимку в домашніх умовах?

Зимовий період – час, коли особливо важливо звертати увагу на догляд за шкірою обличчя і тіла. В холодні пори року вона схильна до надмірної сухості через перепади температур, вплив вітру і морозів, відсутність сонячних променів. Через це шкіра стає сухою, шкірне сало зберігається на обличчі. Це збільшує ріст патогенних мікроорганізмів і викликає запалення на обличчі.

Природний вплив погоди взимку – одна з причин, чому догляд за обличчям в домашніх умовах є важливим. У цій статті ви зможете знайти корисну інформацію, яка допоможе у боротьбі з сухістю.

Чим зволожити шкіру обличчя в домашніх умовах

Основні проблеми, з якими стикається шкіра зимою, пов’язані з втратою її еластичності (особливо – після 30). Захисна жирова плівка зменшується. Знижується імунітет шкіри, через що вона і не встигає регенеруватись і відшаровувати омертвілі клітини. Це стосується усіх типів. Косметика в домашніх умовах зможе захистити обличчя від впливу навколишнього середовища.

Зволожуючі засоби від Marie Fresh – чудовий варіант по догляду за тілом і обличчям. В епідерміс будуть проникати зволожуючі компоненти, які притягуватимуть та утримуватимуть вологу в шкірних покровах.

Як зрозуміти, що необхідно звернути увагу на зволоження шкіри в домашніх умовах? На це вказують наступні ознаки:

  • тьмяність шкіри;
  • стягнутість після вмивання;
  • нездоровий колір обличчя;
  • поколювання і пощипування, почервоніння шкіри;
  • поява набряків під очима.

Якщо ви помітили у себе одну або декілька перелічених ознак, ексфоліація є необхідною. Догляд повинен включати в себе відлущування, постійне зволоження, очищення, лікування (якщо шкіра є проблемною) та захист від ультрафіолетового випромінювання.

 Одним з базових засобів також є зволожуюча маска для обличчя для сухої шкіри в домашніх умовах. Основне призначення зволожуючих масок – це насичення вологою. Вони використовуються у базовому догляді за епідермісом. В результаті їх застосування усувається в’ялість, сухість, уповільнюється утворення зморшок. Він стає більш пружним, еластичним, підтягнутим, зволоженим.

Зволожуючий крем для обличчя в домашніх умовах – також важлива складова догляду за шкірою зимою. Якщо ви маєте сухий тип шкіри, зволожуючий крем допоможе утримувати вологу та захистить шкіру від стягнутості та зневоднення. Більшість зволожуючих засобів містять компоненти на маслянистій основі, що сприяють затриманню вологи на обличчі.

Як доглядати за шкірою обличчя взимку

Яким є комплекс догляду за шкірою і що туди входить? Оскільки відмерлі клітини залишаються на шкірі й взимку, бажано використовувати засоби для відлущування. Вкрай важливо при цьому не пересушити шкіру. Для цього використовують креми для зволоження (денні та нічні) і тоніки з гіалуроновою кислотою, креми з ефектом ліфтингу.

Взимку шкіра потребує сильного зволоження. Окрім звичайного крему, може знадобитися сироватка з компонентами, здатними утримувати вологу в глибших шарах шкіри. Однією з причин є те, що взимку захисний ліпідний шар страждає. Саме тому можна віддати перевагу гелям та маскам. Для зняття макіяжу можна, як і влітку, використати гідрофільну олію відповідно до свого типу шкіри.

Навіть найпроблемнішу жирну шкіру можна пересушити взимку. І це лише погіршить стан, оскільки їй потрібне зволоження. Також зверніть особливу увагу на склад тоніків, які часто пересушують жирну шкіру. Бажано обирати засоби, в складі яких немає спирту. Навіть у зимовий час не варто забувати про ультрафіолетове випромінювання. Воно негативно впливає на шкіру і призводить до її прискореного старіння.

Догляд за тілом в домашніх умовах в холодну пору року також повинен включати зволожуючі засоби. Наприклад, крем для тіла «Зволоження та живлення» від Marie Fresh ідеально підійде для цього. У своєму складі він містить гіалуронову кислоту, альгінат, серин та інші компоненти, що забезпечують багаторівневе зволоження та ліфтинг.

Основне завдання зволожуючих засобів – протистояти природній трансепідермальній втраті вологи. Такі продукти допомагають шкірі запасати та утримувати вологу. Це відновлює бар’єрну функцію шкіри та стимулює природний процес відлущування.

Для того, щоб догляд за тілом взимку був комплексним, бажано підібрати гель для душу, пілінг для тіла, пінку для інтимної гігієни та крем для тіла. У комплексі перелічені засоби будуть мінімізувати негативний вплив навколишнього середовища і здійснювати регулярний підтримуючий догляд. Він буде спрямований на зволоження, живлення та оновлення клітин.

Як правильно доглядати за шкірою обличчя в домашніх умовах

Насамперед вам знадобляться домашні засоби для очищення обличчя. Жир, піт, пил, залишки омертвілої шкіри, макіяж та інші забруднення - все це є на шкірі щодня і має бути ефективно видалено. Залежно від типу шкіри ви можете використовувати для щоденного очищення гелі глибокої дії, які відкривають пори, мають антибактеріальні та зволожуючі властивості. У разі сухої або чутливої ​​шкіри рекомендується використовувати лосьйони. Очищення шкіри слід проводити як уранці, так і ввечері.

Один-два рази на тиждень косметологи рекомендують використовувати маски для обличчя взимку. Маски дозволяють вирішувати специфічні проблеми шкіри ефективніше, ніж просто креми. Вони освітлюють, заспокоюють роздратування, знімають запалення, розгладжують, пом’якшують, зволожують та підтягують шкіру в будь-якому віці (і у юному віці, і після 30).

Догляд за шкірою навколо очей в домашніх умовах є не менш важливим. Вказана ділянка є найбільш чутливою, тому потребує особливого догляду для всіх вікових категорій. Для цього можна використовувати крем для повік. Продукти для області навколо очей завжди наносьте на чисту шкіру (а не поверх лосьйонів та інших засобів). Вони можуть блокувати всмоктування корисних інгредієнтів. Виняток – сироватки. Їхні текстури не завадять крему працювати.

Поширені запитання

Як часто можна використовувати маски для обличчя?
Коли наносити креми для обличчя в домашніх умовах?
Чи обов’язкова консультація косметолога?
Чи можна наносити зволожуючий крем на жирну шкіру?