0
Догляд за волоссям після кератину
29.10.2021

Догляд за волоссям після кератину

 

Кератин — це білок, який міститься у волоссі. Якщо його достатньо, то волосся добре виглядає і сяє. А ось при нестачі кератину воно тьмяніє, ламається та висихає. Щоб відновити його, використовують рідкий кератин, який наноситься на пасма. Він заповнює дефекти в стрижнях волосся, робить його більш здоровим і красивим. Цю процедуру часто роблять у салонах краси, поєднуючи її з випрямленням. Враховуючи, що випрямлення волосся з кератином досить популярна послуга, не зайвим буде написати про догляд після неї.

Поради, які ми дамо далі у статті, є дуже важливими. Не дотримуючись правил догляду, ви ризикуєте звести нанівець весь ефект процедури.

Перші 3 дні догляду — найважливіші

Забезпечивши своєму волоссю належний догляд, ви зможете досягти збереження ефекту після кератину на строк до півроку. І найважливішими у цьому догляді є перші 3 дні після процедури.

Ось кілька важливих порад, які дозволять досягти найкращого ефекту:

  1. Не можна мочити та мити волосся. На цьому етапі кератин ще не повністю проникнув у стрижні, тому є ризик змити його. Щоб цього не сталося, потрібно утриматися від візитів до сауни, басейну або лазні. Також не можна купатися в морі та взагалі мити голову. Якщо на вулиці дощить, постарайтеся залишатися вдома або скористатися парасолькою.

  2. Найкраще, якщо на голові не з'являтиметься навіть піт. Для цього потрібно забезпечити в кімнаті гарну вентиляцію та користуватися подушками, які не провокують потовиділення. Як правило, це подушки із натуральних матеріалів.

  3. Не можна нагрівати волосся, тобто використовувати фени в гарячому режимі, випрямляти волосся плойками і прасками.

  4. Подбайте про те, щоб волосся відчувало якомога меншу фізичну дію. До них краще не торкатися зайвий раз — це може порушити вбирання кератину.

  5. Утримайтеся від складних зачісок та шпильок. Найбільш «корисна» для цього періоду зачіска — розпущене волосся.

  6. Не укладайте волосся за допомогою хімічних засобів. Це може стати на заваді позитивному ефекту після процедури.

  7. Якщо ви хочете пофарбувати волосся в інший колір, то потрібно зробити це або за 7 днів до процедури кератину, або мінімум через 2 тижні після неї. В обох випадках важливо, щоб фарба для волосся не містила аміаку.

  8. За необхідності підстригтися потрібно зачекати щонайменше 3 дні після процедури.

Подальший догляд за волоссям

Після того як пройде 3 дні, ви можете повернутися до свого звичайного догляду за волоссям. Звичайно ж, якщо ви маєте намір досягти максимального ефекту від кератину, то потрібно трохи змінити свої звички та забезпечити пасмам найкращі умови.

Як мити волосся після кератину?

Один із важливих пунктів — вибір шампуню для волосся. Необхідно підібрати натуральний косметичний засіб, який не містить лаурил натрію сульфат (SLS), лаурет сульфат натрію (SLES) і хлорид натрію (харчову сіль). А ось рослинні екстракти та натуральні олії позитивно вплинуть на локони. Волосся можна мити як завжди, але намагайтеся не надто масажувати голову. Це повинні бути легкі та плавні рухи.

Як надалі стежити за волоссям?

Візьміть за звичку користуватися після миття волосся доглядовими засобами — бальзамами, масками та кондиціонерами. Косметика на натуральній основі, яка не містить жорстких консервантів, підійде для цього найкраще. Якщо у вас густе волосся, яке важко розчісувати, підберіть для себе такі засоби, які полегшать цей процес. У такому випадку, волосся відчуватиме менше стресу. Можна доповнити догляд засобами із вмістом кератину. Використовувати їх слід хоча б один раз на тиждень.

Наступний момент стосується створення зачісок з використанням хімії. Переконайтеся, що у її складі відсутній сульфат натрію. Цей компонент здатний швидко зруйнувати плівку, яку утворює кератин, та нівелювати ефект після процедури. Ви можете укладати волосся як завгодно, але краще утриматися від начісів і надто тугих зачісок.

Ходити в басейн рекомендується тільки в захисній шапочці з гуми. Не можна допустити, щоб хлор вплинув на волосся. Купатися в морі можна, але після цього слід промити волосся, щоб прибрати з нього частинки солі.

Дотримуючись цих порад, ви не тільки дозволите кератину закріпитися у волоссі, але й зменшите багато поширених негативних впливів. Це допоможе вашим пасмам завжди залишатися красивими та сяючими.